kajeracek Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Zdravím všechny. Mám Peugeot 106, obsah 1.0. Nastal mi uněj takový problém a než se pustím do opravy, chtěl bych se zeptat na zkušenosti. Mám problém s topením auta. Ještě v týdnu mi auto topilo normálně jen občas na malou chvilku zafoukalo studeně, ale bylo to jen na okamžik. Bohužel před dvěma dny jsem sednul do auta a vyrazil n delší cestu. Po několika minutách to slíbilo, na pár chvil to fouklo teplo a od té doby nic. Motor se nepřehřívá, teplota v pohodě, jen prostě netopí. Maximálně jednou za čas slíbí, lehce foukne teplo a zase studeno. Cestou jsem málem zmrznul. Poradíte mi na co se zaměřit jako první? Napadlo mě nejdřív vyměnit termostat, ale raději jsem se chtěl zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Děkuju moc za pomoc. Citovat
Zbynek19 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 ahoj, tak stim sem se jestě nesetkal ale je možny ze je kaput topení.Kdyby ti někdo řek co by stim mohlo být a zjistilo se že odešlo topení tak ja mam doma skoro nový topení tak kdyby náhodou si měl zájem tak se mužem domluvit.) Citovat
kajeracek Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Prozatím děkuju, zkusím odvzdušnit a pak dám vědět. Citovat
OK406 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Chladící kapalina neubývá?? Pokud je motor zahřátí, tak šáhnout na hadice topení, co vedou do karoserie, kde je ovzdušňování. pokud jsou hadice u Chladice horké a u ovzdušnění vlažné a nebo je jiná teplota, tak zkusit ovzdušnit, popřípadě vyměnit termostat + chladící kapalinu (K12). Jinak vše funguje jak má? Myslím klapky? Když se zapne ventilátor, tak to fouká tam, je je to nastavenou klapkou? Když jsme kupovali 106, tak to netopilo, jen chvilkami. Nakonec byl vadný chladič. Od té doby to topí nádherně!! Citovat
kajeracek Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Kapalina neubývá, žádná jiné komplikace se zatím neprojevila. Trochu zvláštní je, že hadice u chladiče při zahřátém motoru není horká, jen teplá, jako by se nestíhala ani ohřát. Ale pokusím se dle tvého postupu. Citovat
PAJA106 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Píšeš, že má 1.0. Přepokládám, že tam máš budíky bez teploměru, nebo se pletu?? Případně kolik ukazují? A co spotřeba? Měl jsem takhle na 1.0 KO termostat a žralo to hodně a vůbec to netopilo. Zkus šáhnout po třeba 1km jízdy, zda už není hadice k chladiči vlažná, to by znamenalo, že propouští termostat. Citovat
kajeracek Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Tak Vám všem děkuji za radu. Skutečně stačilo odvzdušnit a vyměnit kapalinu. Děkuji za pomoc a ušetřený čas. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.