enikybeniky Odesláno 19. leden 2013 Odesláno 19. leden 2013 Zdravím, včera mě u UPC postihl malinkatý výpadek a od té doby mám problém s rychlostí internetu, ale pouze přes Wifi. Máme od UPC internet 30 Mb, ale přes Wifi se pohybuju v rozmezí 1 - 6 Mb. Máme od UPC modem + jsme si přikoupili router Asus. Zkusil jsem připojit PC natvrdo kabelem do modemu a rychlost je 30 Mb/s, takže chyba na straně UPC nebude. Je tedy problém na straně wifi-routeru? Odešel do kytek? A nemůže ten výpadek souviset přímo s tím? Díky. Citovat
MirekCC Odesláno 19. leden 2013 Odesláno 19. leden 2013 Teď něco řeším na modemu od huawei, asi je špatný wifi modul, cca 2 týdny to je na reklamaci, zapůjčili jsme si jiný a wifi jede, jak přes kabel Citovat
enikybeniky Odesláno 19. leden 2013 Autor Odesláno 19. leden 2013 No, to je radost, 2 roky fungoval bezvadně, teď jsem si ještě koupil Wifi do USB do PC, abych nemusel tahat přes pokoj kabel a teď abych kupoval novej router... Ještě zjistím, jestli už mu uběhly ty 2 roky, že bych zkusil reklamaci. Edit: Tak do 11. února je ještě v záruce, tak to zkusit. Akorát stejně musíme koupit hned jinej, máme PC, přítelkyně noťasa a ještě mám smartphone, takže bez Wifi to moc nepůjde. [upravil dne 19/1/13 21:00 od enikybeniky] Citovat
enikybeniky Odesláno 19. leden 2013 Autor Odesláno 19. leden 2013 Zkusil jsem prohodit napájení od modemu a routeru a výsledek stejný. Citovat
MirekCC Odesláno 19. leden 2013 Odesláno 19. leden 2013 Tak v o2 nám za vratnou zálohu půjčili, bez netu bychom taky nemohli existovat Citovat
enikybeniky Odesláno 19. leden 2013 Autor Odesláno 19. leden 2013 Tak bohužel ten náš je z Okay, takže prostě půjde na reklamaci, koupíme rovnou novej, snad budou mít něco za normální peníze na krámě. Přemýšlel jsem, že bych vzal rovnou u UPC ten jejich modem s wifi, ten je k pronájmu jenom o dvacku dražší než klasickej, ale než by se to vyřešilo, to by mladá nedala Citovat
macik.83 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 mám doma ještě jeden, tak jestli chceš, tak ti ho pujcim, ať nekupujes zbytečně nový. budu doma někdy odpoledne Citovat
enikybeniky Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Dobrý je, že v jiným vlákně o routerech psal Hurvajz, že by se vyhnul mimo jiné Asusu a ono buch ho. Zkusil bych ten TP-link. Jak moc velká výhoda jsou 2 antény na routeru? Jde to znát? Citovat
kujon106 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Zkus ten router restartovat a nastavit znovu. . Citovat
enikybeniky Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Zkoušel jsem ho restartova, byl i celej den vyplej, když jsme byli pryč. Jak ho dostanu dostanu do stavu, abych ho nastavil znovu? Jinak to video není nic pro mě, agličtina mě minula. Citovat
Dave_k Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Někde na něm je \"reset\" tlačítko. Pak nastavuješ vše znovu. Mělo by jít si případně udělat zálohu současnýho nastavení. Citovat
enikybeniky Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Tak jsem to tlačítko našel a vypadá to, že to pomohlo. Musel jsem teda všechno vyškubat, aby se to chytlo. A trošku mě vyděsilo, když to po mě chtělo PIN směrovače, ten jsem opsal, ale byl neplatný. Ale to se obešlo... A potom, když už jsem vše nastavoval přes webový rozhraní, tak to na mě najednou vybaflo \"konflikt IP adres\", to už mě braly mrákoty. Ale přepojil jsem z LAN1 do 2 a jede to. Kabel jsem z počítače odpojil a jedu na wifi přes USB a v poho. Akorát mě mate měření rychlosti: Na dsl.cz jsem v klidu kolem tý třicítky. Na speedtest.net jsem někdy ok, někdy zase kolem 10-ti, přes měření na webu UPC jsem taky ok, tak nevím, co ten speedtest.net dělá.... Ale důležitý je, že je to cajk, reklamace se tedy nekoná, uf. By mě zajímalo, co to takhle zblblo, je to zapojený v přepěťovce.... Citovat
kujon106 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Jestli ti ten router někam loguje, tak to můžem dohledat. Ale asi bych se na to vyprdnul, hlavní je, že to jede. Citovat
MirekCC Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Každý měří jinak a taky jestli mají stejné jednotky . Mimochodem mně to taky pomohlo, když jsem to rozpojil a znovu zapojil, ale max na 20 min a pak zase 1 Mbit/s (přes wifi), ať funguje Citovat
enikybeniky Odesláno 20. leden 2013 Autor Odesláno 20. leden 2013 Nestraš. No teď už mi to nedá a co chvíli spouštím test. Citovat
MirekCC Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Já jsem taky tak pořád měřil. Pokud jsem nestahoval, tak mi to přišlo ok, ale stačilo jedno stahování a bylo zřejmé, že je to zase v pr... Se zapůjčeným naštěstí žádné problémy, párkrát se samovolně restartoval, ale naštěstí nic častého Citovat
enikybeniky Odesláno 26. leden 2013 Autor Odesláno 26. leden 2013 Tak jde opravdu na reklamaci, od včera od večera se mi na telefounu neustále odpojuje a připojuje Wi-fi, což mělo za následek vyždímanou baterku. Ráno jsme změřili rychlost netu a jsme necelým 1 Mbitu. Předtím teda to jedno resetování pomohlo na cca ten týden, ale je to tu zas. Citovat
macik.83 Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 ještě tak před pěti lety co by jsi za 1 mbit dal :-D a teď ti nestačí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.