Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte, (z podobnou temou som sa este tuna nestretol tak som vytvoril novu) no a je to tu... hoc ste mi hovorily auto vratit ale bez zavaznejsich chyb som nechcel... doteraz sem tam mi asi pada nafta dakedy po 24hodinach perfektny start a dakedy uz po 10hodinach to ide tachsie (v potrubi ziadne bublinky). nastartujem vsetko ok a po 2sec zdochne, hoc napumpujem z balonikem ale ten isty efekt dakedy na 3ty pokus to chyti ale dnes asi az na 15ty pokus a aj to len tak ze som na plny plyn startoval a jak keby dajaka spina by tam bola a pretlacilo by to a uz pohode... velku hlavu som stoho ani nerobil ale dnes som siel trasou kde dedina za dedinou a som si zapol tempomat na 54 v 4ke 1500otacok... a po cca 7km mi zacalo auto sekat tak som vypol tempomat a cca 2500otacok vo 4ke a len seka seka ako keby nedostaval dostatok nafty skusal som ho kus prevetrat ale nic... tahat tahalo ale sem tam seklo, zastavil som a sa mi zdalo ze dost dymilo spod kapoty ale uz som mal len km domou tak som si povedal ze tolko uz vydrzi a doma sa pozriem nato, ze skade to dymi... bolo citit kus jak keby olej abo nafta ani neviem. a jak som dosiel domou tak uz nic ziadny dym ani nic... tak som auto nechal cca 40min a siel som vyskusat a uz nic... pekny start vsetko v pohode. ale sa mi zda ze kus je hlucnejsi jak bol. jak keby dajake lozisko abo daco podobne by bolo uvolnene dajaky dekel abo nevie,. jak su rozvody ale so zadu.

A ked tazko startuje tak s poza motora daco dymi ale nema ziadnu vonu jak keby cista voda. ale voda mi nemizne neviem teraz ci na strane turba alebo na druhej strane.

10teho musim ist do roboty 700km a neviem ci mozem ist z autom a v CZ dat to preverit cez straki007 alebo jak sa vratim vo februari tak doma... dia nic neukaze bo ziadna hlaska nebola :/

vopred diky za rady

a pravopis neberte do uvahy. :)

Odesláno

Palivový filter bol menený? Ak nie, tie štarty môže mať na svedomí práve on, mal som minulú zimu ten istý problém, po výmene auto na brnk aj v extrémnych mrazoch. To sekanie za jazdy by som pripisoval zanesenému EGR ventilu. No a 54km/h na 4 rýchlosti, no neviem neviem, takto by som nejazdil. Práve jazda na nízkych otáčkach na diesely zanáša turbo, EGR, trpí dvojhmota...

Odesláno

pred 500km boly menene filtre, olej, rozvody... no neviem doteraz som mal benzinaka... ale podla mna 1500ot. v poho... ziadne kopce rovna cesta...

aditivum to nemoze sposobit??? bo dnes som natankoval a dal som na 20l nafty 40l aditivum... tuna som cital ze to sem tam neuskodi a aj na krabicke pisalo ze to neskodi.

a v nadrzi by mal byt dajake cerpadlo vsak??? bo pri tlakovani z balonikem taky cudni zvuk mal jak keby tam bol dajaky ventil spetny ci daco podobne. a iba ten jeden pal.filter je v aute??? v nadrzi neni sitko abo na cerpadle???

Odesláno

Na 20l nafty 40l aditiva??? O 54 kmh na 4rke tu bolo uz x vlakien...., aj o trhani motora, slabucko si hladal. Tipujem na egr. Daj si fesak pri 54 trojku a uvidime...

[upravil dne 7/1/13 06:45 od merlin99]

Odesláno

no doteraz som najazdil 1300km a stym stilom ... ale skusim zmenit :)

no to kazdu sekundu seklo a hoc som mal 1500 abo 2500...

ok precitam cele :)

Odesláno

ak nepomoze zmena stylu jazdy tak potom , zly EGR alebo este nieco uplne ine a bez diagnostiky to je vestenie z Premovej vesteckej gule...

[upravil dne 7/1/13 10:19 od merlin99]

Odesláno
ved pisal ze dia nic neukazala :roll

Tak \"... dia nic neukaze bo ziadna hlaska nebola :/\" chapem ja takto: na displeji mi nic nevyhodilo, cize diagnostika nic nenajde...

T.j. pre mna z toho vychadza ze na pp2k alebo diagbox to napojene po cukani nemal.

Odesláno

nie nemal som napojene na dia. rano 200km bez problemou -6C start v pohode a teraz vecer -4C a az na 5pokus mi to nezdochlo ale inac v pohode ziadne cukanie ani nic..

z predu su dve hadicky na dajake klapky tie boly v pohode klapky som aj precistil.

kde by sa mal nachadzat ERG a ako by som mohol precistit a ktore hadicky by som mal este skontrolovat a kde ich najdem???

Odesláno

:D nebuďme taký zlý, možno to už aj on našiel a ak nie tak to už nemusí hľadať ;).

[upravil dne 8/1/13 12:34 od Judes]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...