inox Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 zdravim,potrebuju trosku poradit v rozhodovani. Uvazuju o koupi bud 407 2.0 HDI rok 2004 nebo oktavku 1.9 TDI 2002. 407 urcite vyhrava vzhledem a vybavou a navic vyjde na min penez,ale netusim jak je na tom se spolehlivosti. Obe auta maji na tachometru najeto okolo 150 000 Citovat
Qcko Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Vitaj na fore. Za prve never tomu ze 8 rocne auta maju najazdenych tak malo km . Ako uz pises, tak 407 oktavku porazi cenou aj vybavou, v oktavke mozes mat klimu a central, tod vsio. Na druhu stranu ma oktavka nizsie prevadzkove naklady a urcite lacnejsi servis. Turboduchadla odchadzaju na oktavkach rovnako ako na peugeotoch, tak isto aj zotrvacniky. Ja osobne by som bral 407, je to kus krasneho auta a kvalita spracovania je vyssia ako u oktavie. A hlavne oktavky sa nehorazne kradnu . Citovat
Sagic Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Co má ta oktávka za motor? Kolik kW? Těch 150 000km bych bral u obou aut s velkou rezervou.. Km na P407 si tady můžeš nechat prověřit podle VIN karosérie. Citovat
rendyD Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Myslím že to Qcko napísal pesne akurat by som podotkol že ten servis nemusí byt drahší ak máš dobreho mechanika s DIA na PSA.. Citovat
rendyD Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Co má ta oktávka za motor? Kolik kW? Těch 150 000km bych bral u obou aut s velkou rezervou.. Km na P407 si tady můžeš nechat prověřit podle VIN karosérie. 1,9TDI maju 66,74 alebo 81kW [upravil dne 6/1/13 10:40 od rendyD] Citovat
hawkey Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Qcko: tak mám pocit, že až teď budu prodávat svoji 407, tak budu muset přetočit tachometr, ale dopředu. Mám 407SW z roku 2005, a má najeto fakt jenom 130tis... dá se to ověřit v Peugeot, protože tam jsou pravidelné záznamy o servisu a počtu km. Ale jak tak pozoruji, asi budu při prodeji několikrát označen za podvodníka inox: měl jsem možnost jezdit s obojím a vybral bych si 407. Oktávka 2.0 TDI jezdí velmi dobře, i s dobrou spotřebou. Ale to auto je menší, tvrdší a interiér působí, alespoň na mě, takovým laciným a stísněným dojmem. Naproti tomu P407 2.0HDi je o něco těžší, o něco větší, díky tomu bude mít asi i o pár deci větší spotřebu (já mám na posledních 30tis průměr 7.2 a to jezdím dost město!), o hodně pohodlnější, no a taky nejspíš levnější. Kdybys měl zájem, brzy budu mít k dispozici vymazlenou 407SW 2.0HDi v polokůži, s navigací (CZ), elektrická sedadla, snímače tlaku v pneu, zatmavená zadní skla (originál z výroby) ve velmi dobrém stavu s poctivými 130tis km. [upravil dne 6/1/13 10:41 od hawkey] Citovat
Sagic Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Já osobně bych bral Oktávku, ale záleželo by na motoru, co v tom je a na stavu auta celkově. Krása auta je fajn, ale u mě vyhráva praktičnost a využití auta, takže třeba i velikost kufru a servisní náklady. Pokud by v tom byl starý motor 66 nebo 81kW, tak bych ji bral, pokud PD s dvouhmotou tak už bych se rozmýšel. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Sám musíš vědět, které auto se ti vzhledově líbí více, technicky jsou na tom stejně, praktičtější je Oktávka--i když mě ostatní za to sežerou;)--můj názor ber s rezervou, 407 se mi prostě nelíbí, je to placatá loď s dlouhým čumákem Citovat
isifa Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Také mám rok 2005 a prokazatelně najeto jen 115 tis km a nejsem podvodník. A moje rada zní : kup si 407 neboť embéčko není tak pohodlné, vybavené a 407 je hezčí. Citovat
hawkey Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 ozzy56: upřímně z hlediska praktičnosti byla nejlepší 406tka break. Tam jsem se při sklopených zadních sedačkách v pohodě vyspal i s mými 190cm a klidně nás tam mohlo být i víc (ideálně dva, každý opačného pohlaví) To byly časy.. Nicméně tak dlouho se se džbánem do lesa chodí, až se ucho utrhne no a dneska už žel bohu potřebuji auto jenom na přepravu, tak praktičnost tolik neřeším Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 hawkey špatně jsem se díval, ale porovnával jsem oba vozy v kombi provedení, jednoznačně bych šel do Oktávky kombi. Citovat
hawkey Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 ozzy56: jj. Myslím si, že ať si inox vybere kterékoliv z těchto dvou aut, neprohloupí Upřímně mně se designově líbí nová oktávka, na škodovkách mi vadí jenom to, že je to taková modla klasického čecháčka (speciálně Octavia 2.0 TDI s červeným ííííčkem!) No ale to je můj subjektivní pocit a každý to vnímá jinak Citovat
inox Odesláno 6. leden 2013 Autor Odesláno 6. leden 2013 oktavka je 66kw a je hodne zachovala ale jak uz jste tu psali intrier a celkovej vzhled auta oproti 407 pusobi lacine. Predchozi auto bylo mondeo 2.0 tdci a po mesici jsem ho nenastartoval... oprava vsrtiku a cerpadla 30tis. Nastesti mi to proslo a povedlo se auto vratit. Ted bych nerad aby se stalo neco podobnyho. Jak tady zjistim ty najete km podle vin? Citovat
jaykay Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 tak ja mohu srovnavat z osobnich zkusenosti 1. octavka z roku 2002 bude mit takrka nesmrtelny motor TDI s rotacnim cerpadlem a VGT turbem - 66kW (ALH) nebo 81kw (ASV, AHF), je to vynikajici motor a ma velkej potencial pro pripadnou upravu, jezdit se s tim da za 5l, udrzba za par korun a nema se na tom moc co pokazit a opravi to kde kdo, nadruhou stranu to auto spatrilo svetlo sveta v roce 1997, takze jizdni vlastnosti nic moc, bezpecnost nic moc, max. 4xairbag, u O1 te necekaji zadne zaludnosti hlavne kolem elektriky jako u 407my, velkou vyhodou octavie je to, ze si drzi cenu jako ojetina a slusny kousky z roku 2002 stoji asi to, co mnohem mladsi 407ma, az budes chctit prodat Octavku, bude pryc raz dva, prodat 407mu je umeni 2. 407ma je mnohem modernejsi s lepsi vybavou a bezpecnosti, mnohem lepsi jizdni vlastnosti, je mnohem slozitejsi a narocnejsi na udrzbu, je to vyssi trida nez octavka, je to spise konkurent Superbu, za 5l to jezdit nebude, diky vstrikovani commonrail je to nachylnejsi na kvalitu nafty zalezi na tom, jak dlouho si chces auto nechat a kolik penez a casu chces investovat do udrzby, ja napr. ted budu menit komplet spojkovou sadu na 407me a cena materialu v Peugeotu - 23.000,-, zde od klubaka jsem nakonec koupit sadu Sachs za 10.500,-, coz je pekne, ale pokud bych tohle resil u O1, tak bych byl na cca polovine sehnat ale slusnou O1 s poctivyma km je v dnesni dobe docela problem, co tak koukam, tak je vse utocene o stovky tisic km i kdyz udrzovana o1 s TDI najede klidne trictvrte mega km be problemu, takze bych se ridil nejen udajem na tacho, ale celkovym stavem pokud bys chtel peknou 407mu SW, prodavam svoji v bazaru:) [upravil dne 6.1.2013 11:19 od jaykay] Citovat
hawkey Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Oktávka je prostě klasické praktické auto a opravdu není nic, čím by extra vynikala .. P407 je tak trošku designový úlet (c sloupek, přední převis, celé je to taková placka ... ), který můžeš buď milovat, nebo nenávidět skoro nic mezi tím... Pořádně se projeď obojím a z čeho budeš mít lepší pocit, to kup Protože pokud jsou ty auta technicky v podobné kondici, je to naprosto stejná ruleta v obou případech Citovat
Sagic Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Sežeň vin od té 407 a dej ho sem do toho vlákna: http://www.peugeot-club.com/topic/49208-chci-koupit-407-doporucite/ Jinak souhlasím co psal jaykay, záleří hlavně na tobě co upřednostníš. Obě auta mají své výhody a nevýhody. 1.9TDI 66kW fakt nesmrtelnej a servisně nenáročnej motor, zase hlučnější. Pokud ti jde o komfort pak asi 407, pokud o funkčnost pak oktávku Citovat
Pavelbbk Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 hawkey : dneska už žel bohu potřebuji auto jenom na přepravu, tak praktičnost tolik neřeším [/rquote] Proto jdeš do 508SW ? Citovat
Qcko Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 hawkey: pokial ma clovek dolozitelny stav km tak nie je o com diskutovat, ale to je v dnesnej dobe 10% pripadov A ak by si svoje dal do bazaru tak by kilometre zahadne zmizli tak ci tak Inak sme to tu vsetci zhrnuli pekne, ja som co to odjazdil na Oktavkach a 407 sa mi vzdy pacila (som v tej kategorii ako pise hawkey ) 1.9TDi je nesmrtelny motor s vecnym rachotom a lomozom, ale vedia tam fakt pekne odchadzat trysky ... ale to az tak od 250000km vyssie, takze to je daleka buducnost (mozno) pri tomto aute. Citovat
hawkey Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Pavelbbk: protože se mi to auto líbí .. protože mi na něj dali opravdu luxusní cenu, protože jsem s P407SW opravdu spokojený a předpokládám, že tohle bude pokračování spokojenosti A proč SW? Kufr nepotřebuji často, ale když jedu na dovču, jsem rád, když je všechno v kufru a zadní sedadla volná. A mimo to, panoramatické střešní okno, se kterým je auto krásně prosvětleno .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.