Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Ví někdo jak funguje spouštění airbagu u 307?

Někdo psal, že je to pomocí kuličky a cívky pomocí indukce.

Nevíte někdo jak to doopravdy je?

nějaký nakres nebo tak...

googlim uz skoro hodku a asi sem lamik...

děkuji

Odesláno

Pokud myslíš, co vyvolá vystřelení airbagu...

Tak na začátku je jednotka airbagu, která je umístěná na středovém panelu. v tom je trubička a v ní pružinka a kulička... pří nárazu kulička stlačí pružinku, spojí se obvod, jednotka aktvuje výstupy pyropasu a zablokuje pásy.. na to o několik milisekund dele dojde k odpalu airbagu .

Pokud máš boční airbagy, tak to reaguje na podměty od čídla které je v podběhu, opět na stejném principu.

Odesláno

v 206 non u muxu je kulička :) měl jsem obě jednotky venku :) takže bych to tak viděl i u 307 :) Osobně tedy nevím o žádném nárazovém čidlu v prostoru motoru ;)

Odesláno

taky tam není, na čelní náraz je přímo v ř.j. airbagu, jednu jednotku jsem měl ze zvědavosti rozebranou a trubičku s kuličkou jsem neviděl jen elektroniku

Odesláno

Ono to nevidíš.. protože je to v pouzdru... :) ale je tam taková velká bílá součástka a v tom je pružina s kuličkou ;)

Odesláno

z 99ky a z muxu jí tady mám taky,ale tu jsem ještě nerozebíral a ani jsem nikde nepostřehl, že to pug nějako měnil ;)

Odesláno

Chytré hlavičky! :)

Dnes jsme to kutily s kamošem a ten mi právě verzi o výše zmiňované kuličce vyvracel...

a u jiných aut je to taky tak řešeno?

Samozřejmě děkuji za odpovědi. Skoušel jsem hledat na youtube jestli tam neni nějaka animace ale zatim nic...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...