zipox Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Zdravím. Ví někdo jak funguje spouštění airbagu u 307? Někdo psal, že je to pomocí kuličky a cívky pomocí indukce. Nevíte někdo jak to doopravdy je? nějaký nakres nebo tak... googlim uz skoro hodku a asi sem lamik... děkuji Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Pokud myslíš, co vyvolá vystřelení airbagu... Tak na začátku je jednotka airbagu, která je umístěná na středovém panelu. v tom je trubička a v ní pružinka a kulička... pří nárazu kulička stlačí pružinku, spojí se obvod, jednotka aktvuje výstupy pyropasu a zablokuje pásy.. na to o několik milisekund dele dojde k odpalu airbagu . Pokud máš boční airbagy, tak to reaguje na podměty od čídla které je v podběhu, opět na stejném principu. Citovat
mxmen Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 ChouLu: čidla na boční airbagy nejsou v podběhu ale na prahu pod pásy Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Tak to se omlouvám, já měl v podvědomí, že jsou v podběhu Citovat
mxmen Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 nic se neděje,už víš,ale ta funkce airbagu je dobře jen nevím jestli to s tou kuličkou nebylo u starších modelů Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 v 206 non u muxu je kulička měl jsem obě jednotky venku takže bych to tak viděl i u 307 Osobně tedy nevím o žádném nárazovém čidlu v prostoru motoru Citovat
mxmen Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 taky tam není, na čelní náraz je přímo v ř.j. airbagu, jednu jednotku jsem měl ze zvědavosti rozebranou a trubičku s kuličkou jsem neviděl jen elektroniku Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Ono to nevidíš.. protože je to v pouzdru... ale je tam taková velká bílá součástka a v tom je pružina s kuličkou Citovat
mxmen Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 to mi nedá,snad nějakou zase rozeberu mám tu asi tři Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Já jí mám někde ve skříni, když ji najdu, tak ti to nafotím Citovat
ChouLu Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 z 99ky a z muxu jí tady mám taky,ale tu jsem ještě nerozebíral a ani jsem nikde nepostřehl, že to pug nějako měnil Citovat
zipox Odesláno 3. leden 2013 Autor Odesláno 3. leden 2013 Chytré hlavičky! Dnes jsme to kutily s kamošem a ten mi právě verzi o výše zmiňované kuličce vyvracel... a u jiných aut je to taky tak řešeno? Samozřejmě děkuji za odpovědi. Skoušel jsem hledat na youtube jestli tam neni nějaka animace ale zatim nic... Citovat
miroja Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 Len pe info, bocny AIRBAG snimac v mojom aute: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.