Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vrže nejaká kladka nebo řemen?????

Recommended Posts

Odesláno

Čau,

před nedávnem jsem řešil rozvody,mám po nich asi tak 500km,při určitých otáčkách cca 1000-1200 se mi ozývá jakési povrznutí,jen v určitých otáčkách jak jsem psal,jinak nic.Myslíte že to má něco společného s rozvodama,třeba kladka,nebo pumpa???,nebo to může jít kolem drážkovaného řemene,možná ho moc napnul.Sada rozvodů je od INA a pumpa byla taky cca kolem 1300,-Kč,takže nic uplně nejhoršího.Tohle se mi stalo už tehdá na Fiatu,hned po výměně rozvodů ale to dělalo pořád,tak jako na videu,servis řekl tehdá že je to normál:(.Možná to moc poslouchám a je to hovadina:myslim.

Shodou okolností to dělá známému na Fiat Marea,tomu to přesně jako mne,povrzává na volnoběh,neřeší to a jezdí už leta.

Dám sem video,není to moje auto ale jen pro představu,co je to za zvuk.

[upravil dne 2/1/13 11:53 od rkolac]

Odesláno

ten drazkovej remen zustal puvodni ?

je mozny, ze ho nasadili opacne, nez behal puvodne a ted trochu prokluzuje, zkus ho postrikat mydlovou vodou,jestli vrzani prestane

Odesláno
ten drazkovej remen zustal puvodni ?

je mozny, ze ho nasadili opacne, nez behal puvodne a ted trochu prokluzuje, zkus ho postrikat mydlovou vodou,jestli vrzani prestane

Ano zůstal původní,myslíš že proklouzne???,je pravda že kdyby to bylo nějaké ložisko,tak to bude vrzat pořád:myslim,nebo néé??Problém je,že si nepamatuji zda to dělalo i před výměnou rozvodů:fnuk

Je teda úplně jedno jestli je motor jakoby v tahu,nebo jen dobíhá ale vždy to vrže jen v těch otáčkách:nevim,že by nějaká vibrace???

[upravil dne 2/1/13 12:19 od rkolac]

Odesláno
Ak si si neni isty klinovym remenom tak kup novy a vymen iba remen, nestoji vela a vymena je jednoducha.

Netvrdím že je to na sto procent řemen,samo že se mohlo stát že ho otočil,nebo moc napnul,nebo naopak málo,já jen zda se to někomu už nestalo.Netočí se náhodou ten řemen pořát stejně rychle,nezávisle na otáčkách motoru?,já jen proč se to mění při otáčkách.....

ještě ,koukal jsem na autokelly a jsou tam nějaké 2 kladky ,napínací a vodící:myslim.Myslel jsem že se to napíná altíkem,může vrzat taky jedna z nich ale to bych musel vyměnit zase věci za 5000,- a to se mi fakt nechce:nevim

[upravil dne 2/1/13 15:04 od rkolac]

Odesláno

tohle jsi nemyslel vážně, viď? Samozřejmě že se otáčky řemene mění s otáčkami motoru

Netočí se náhodou ten řemen pořát stejně rychle,nezávisle na otáčkách motoru?,já jen proč se to mění při otáčkách.....

[upravil dne 2/1/13 15:04 od rkolac]

Odesláno

No když nad tím tak přemýšlím tak je to nelogické,:ticho jsem to ale vůl:fnuk,jsem totiž v práci,takže můj mozek jede na půl plynu:D:D:D

PARDOOOON

Odesláno

v pohodě, každej někdy přestřelí :), osobně bych zkusil to s tou mýdlovou vodou.

Když mě můj mechanik zjišťoval, co mi vrčí u řemenu, použil udělátko sestávající se z dvou cca 30 cm prodloužení z gola sady, jeden konec přiložil v blízkosti ložiska a sruhej k uchu a bylo třeba zřetelně slyšet, že vše je v pohodě, jen alternátor je zralej na repas. ALE BACHA ať ti nesklouzne tyčka do řemenu, to by asi bolelo

Odesláno

To mýdlo skusím až pojedu,za to nic nedám,kéž by to bylo takhle jednoduché,to bych se pak musel asi ožrať.To s tou golou myslíš vážně:),mám tady takovou trumpetu,vypadá jako vuvuzela,tou by to šlo,kdybych ji tam narval a nebo použít hrnek na kafe,to by taky fungovalo.:D:D

Odesláno

ano to s tou golou myslím vážně, normálně jeden konec položil na alternátor v blízkosti ložiska a to chroupání bylo zřetelně slyšet jako ve stetoskopu. Vuvuzelu nebo dutou tyčku tam nedávej! Ten zvuk se právě nese dobře v plných pevných materiálech jako je prodloužení ke gole. ALE JEŠTĚ JEDNOU PÍŠU, JESTLI TO ZKUSÍŠ, BUĎ VELMI OPATRNÝ NEBO AŤ TI TO RADĚJI UDĚLÁ NĚKDO ZKUŠENĚJŠÍ. Nerad bych tu četl, že máš zpřerážené kosti a vymlácený ciferník

Odesláno

mne vrzgoce takto isto, též v spodných otáčkách, 1200-1500 a ide to od rozvoďáku dole pod krytem.

Myslím, že to može robit ked je remeň trošku prešponovaný, ale keď to nemá na prevádzku vplyv, tak to zbytočne neriešim.

Odesláno
mne vrzgoce takto isto, též v spodných otáčkách, 1200-1500 a ide to od rozvoďáku dole pod krytem.

Myslím, že to može robit ked je remeň trošku prešponovaný, ale keď to nemá na prevádzku vplyv, tak to zbytočne neriešim.

je to slyšet jako by od rozvodů ale na to místě je spoustu jinejch koleček,takže stěží řeknu,jde to přesně odtut,hodně nerad bych ten řemen nechal povolit,pak někde podřadit a je to,zatím věřím tomu že rozvody jsou udělaný dobře,nedělal to poprvé ....

[upravil dne 2/1/13 17:12 od rkolac]

Odesláno

Zhod drazkovy remen, nastartuj. Ak bude ticho bol to drazkovy a ked nie tak rozvodovy.

Dostal som radu ze drazkovy remen radsej spanovat menej a na zvysenie adhezie ho natriet kolofoniou ( huslisti s nou natieraju slaky a tiez radioamateri ju poznaju ). Loziska kladiek a altiku menej trpia.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...