Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Text

Takže ahojte. Strašne rád by som vám popísal moj problém s ktorým si lámem hlavu už tri týždne odkedy začalo mrznúť.

306 1,9 HD 2000r.v 51kw

Rané štartovanie za studena je katastrofa ako prvé ma napadli žhaviče. tie som vymenil ale nič sa nezmenilo tak hovorím si skusim filtre palivový vzduchový. rovnaka situácia nič dobre vytiahnem trisky a dám ich skontrolovať trisky v perfektnom stave čerpadlo my povedali že je ok. Dalej ma napadlo pridať štartovaciu dávku nepomohlo. Potom ešťe menšia vec ma napadla či to nebude bimetalový siťič ale ked že je našponovaný za studena tak by mal fungovať ?? A posledná vec tlaky ale tieto motori sú marhy mali by vydržať vela km.!!! či ? prosím vás ak má niekdo nejaký nápad čo dál nech poradí lebo som v koncoch :myslim

Odesláno

Nepoznám presne konštrukciu týchto 51kW verzií, ale na tie staršie 1,9D písali, že treba nastaviť ventily, lebo ak sú vôle malé. tak za studena môžu byť ventily pootvorené...

A ako si pridal štartovaciu dávku?

A 51kW verzia má ešte klasický bimetalový sýtič?

Odesláno

Je to 1,9D nie HD.

Skúšal si nažhaviť aj na 2-3 krát a až potom štartovať?

Nafta ti nepadá? Skontroluj si pred ranným štartom či nemáš bublinky v priesvitnej hadičke od filtra k čerpadlu, poprípade mu naťahaj s pumpičkou. Skontroluj tesnosť palivovej sústavy a tak isto aj či nemáš popraskané hadičky prepadov až do čerpadla.

Medené šupinky vo filtry nenájde, 1,9D nemá v nádrži čerpadlo, iba sitko a plavák. Mimochodom to by som tiež skontroloval, viacerý mali to sitko v nádrži upchaté od bordelu.

[upravil dne 19/12/12 17:30 od marko306]

Odesláno
a ja to vidim na vole ventilov a si si presvedceny ze tie zhavice zhavia ? :papa

Ked som mal dolu trisky tak som zapal klúčik a to krasne bolo vydeť že začalo žhaviť tam problém neni ale tie ventili je jedna z možností

Odesláno
Je to 1,9D nie HD.

Skúšal si nažhaviť aj na 2-3 krát a až potom štartovať?

Nafta ti nepadá? Skontroluj si pred ranným štartom či nemáš bublinky v priesvitnej hadičke od filtra k čerpadlu, poprípade mu naťahaj s pumpičkou. Skontroluj tesnosť palivovej sústavy a tak isto aj či nemáš popraskané hadičky prepadov až do čerpadla.

Medené šupinky vo filtry nenájde, 1,9D nemá v nádrži čerpadlo, iba sitko a plavák. Mimochodom to by som tiež skontroloval, viacerý mali to sitko v nádrži upchaté od bordelu.

[upravil dne 19/12/12 17:30 od marko306]

Už my radili aj aby som zapal klučik do polohy 1 a tydy nacukal s acepumpou naftu a nič ani to nepomáha hadičky všetky poviemenané na triskách prepadové do čerpadla všetky a stale rovnako ale to sítko pozrem

Odesláno

to co popisujes som ja presne riesil a boli to ventile mozno ze nemam pravdu ale trebalo by na to pozriet ze sa da vylucit tato moznost :myslim

druhe auto mi nestratovalo ale tam ked som stratoval tak dymilo na bielo a nechcelo chytit ale to bol problem zo zhavicami dve boli od jedneho vyrobcu a dve od druheho uz si nepamätam ake ale to je jedno ja ked som to pozeral tak som ich meral po jednom a neprisiel som na to hned az ked sa vybrali von a vyskusali vsetky naraz :roker

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak páni už je to jasné tri valce zo štyroch nemaju tlaky za studena ani si neprdú štvrtí je super tak to budú asi kružky alebo ventili niečo stoho neesní ale čil neviem či sa mám do toho púšťať ??

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Zkusím toto vlákno oživit novým poznatkem. Dnes jsem změřil ventily a všechny výfukové mají 0,30-35 a sací všechny 0!!!! Nechápu jak je to možné???? A při otočení řemenicí je jasně cítit jak to nemá tlak a po takové sranda zkoušce kdy jsem na sání dal ruku, tak je jasné, že je pootevřený, protože mi to ruku tlakem přetlačilo... Pustil jsem se do toho, protože to už špatně startuje i teď při 15 stupních...

Chci se zeptat když jsou vůle na sání nulové, jak se k tomu postavit? Sundat hlavu jestli jsou ventily v pořádku, nebo jen seřídit vůle? Rád bych se poradil, protože zvažuji jestli teda má smysl ještě auto opravovat, protože sundat hlavu pak znamená ji i nechat přebrousit a těsnění a možná další investice. Prosím o radu, děkuji:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...