Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, poslední 3 dny pozoruju zajímavý problém. Pokud mám puštěné rádio a čekám v autě, hraje klasicky jako kdysi, ale jakmile zapnu klíč do první či druhé polohy, zvuk najednou ztratí kvalitu. Z reproduktorů jde zvuk se šumem, jako když je slabý signál. Kde hledat problém, nějaké volné ukostření, nebo má někdo nějaký jiný tip? Rádio je neoriginál, montováno předtím, než jsem auto koupil.

Odesláno

no zrejme to bude nejaky prechodak bud v relatku alebo kabloch(kontaktoch) alebo kostre , skus postupne vytahovat poistky spotrebicov po jednom kuse,ci sa to zmeni

a tiez by som skontroloval privodny plusovy kabel do poistkovky(kontakty)na oboch stranach na +kontakte baterie

a poistkovke cie niesu opalene kontakty alebo ci su pevne uchytene,a aby som nezabudol aj spinaciu skrinku u tej by som to najviac predpokladal,tam su prechodaky zarucene casom

[upravil dne 17/12/12 21:20 od krtek 2]

Odesláno

krtek : ale sklo mam teple... tam problem nebude. ale v loni mi zatekalo do auta kolem anteny po utesneni silikonem a vycisteni anteny byl klid... zdrejme tam jeste zustala nekde voda a uhnilo to.. musim na to nekdy kouknout :-)

jeste jsem vypozoroval ze je uplne jedno zda mam antenu na aute nebo v aute ... postreh z mycky ;-)

[upravil dne 18/12/12 14:51 od stajgrpavel]

Odesláno

Takže dneska úplnou náhodou vyřešeno. Zjistil jsem, že intenzita šumu se zvedá se zvyšováním otáček ventilátoru topení, parkrát jsem s ním pohnul z minima na maximum a zpět a šum zmizel. Nevím jak si to vysvětlit. Možná tam byl větší přechodový odpor, jak tam ten jezdec s kontaktem doléhá na tu odporovou řadu přes ten plíšek. Ale nějak pořád nevidím souvislost proč to rušilo zrovna rádio.:myslim

[upravil dne 18/12/12 19:59 od Cinci]

Odesláno

ak mas prechodak tak vznika na nom elekticky obluk nieco take ako na zapalovacej sviecke iskra, len v mensom meritku tym padom tam kolise napetie a to rusi radio

[upravil dne 18/12/12 19:07 od krtek 2]

Odesláno

tak jsem z toho magor... dnes rano vyhrev zadniho okna sel ... bylo pod nulou tak jsem skrabal okna a koukam jak se na zadnim skle delaj carky ... radio hralo uplne v pohode. ale kdyz jsem dojel do prace a zkusil znovu zapnout vyhrev tak radio sumelo. a ted babo rad ;-)

vrela radio sumelo a sklo bylo studene.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

drahe? a co budes spekulovat? budes tam patlat nejake samodomo pripravky s neistym vysledkom musi to mat dobru vodivost ele prudu a musi to byt vo forme laku inak to fungovat nebude,aj tak by si musel kupit nejaky lak alebo epoxid ak by si spekuloval to spravit vodive a nabrusit tam nejake kovove ciastocky zadara to asi nebude

[upravil dne 26/2/13 13:54 od krtek 2]

Odesláno

neber to naj spatne ale nez to opravovat za 14 ecek to uz bude lepsi vymena skla ... a tim spise ze to muze vydrzet par mesicu a opravovat to znovu. v podstate to chci jen provizorne necim zadelat a na podzim planuji vymenu. ted chci jen zkusit zda prestane sumet radio :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...