benny264 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 to viem - uz som dohodnuty zo strakim. Bohuzial nemam pristory na to kde by som to spravil mechanicky Citovat
BTRado Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 na mojom som si to nechanicky odstránil sám za cca 2,5 hodiny (kompletná demontáž a spätná montáž všetkého okolo) Citovat
4maa Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 Tak to Ti prajem dlhý život...(snáď si sa toho sajrajtu moc nenadýchal) Citovat
dusko5212 Odesláno 17. červen 2013 Odesláno 17. červen 2013 Ahojte ! Na internete je plno návodov na čistenie FAP filtra sposobom, že sa vystrieka vapkou, sú aj videá a ide z toho riadny sajrajt. Auto samo čistí FAP vypaľovaním sadzí v ňom nahromadených. Tak ma na padlo, že či sa želaný účinok nedá dosiahnuť vypálením Fap ka autogénom, a následným vystriekaním vapkou. Neskúšal to niekto? Veď autogénom dosiahne sa vyžšia teplota, a teda sa vypáli lepšie a viac. Následne zostatky sadzí ešte vystriekať vapkou. Čo vy na to ? Citovat
Slown Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Zdravim. Chalani potreboval by som niekoho kto ma doma diagnostiku. Auto mi vyhodilo chybu systemu znizovania spalin. Potrebujem zistit ci je upchany fap filter alebo potrebujem doplnit aditivum. Som z Malaciek tak ak by bol niekto ochotny a mal diagnostiku ozvyte sa. Za dve tyzdne ideme na dovolenku tak to potrebujem cim skor vyriesit. Dakujem. Citovat
Judes Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Ak by bolo malo aditiva tak ti to vypíše. Koľko máš najazdené? Môžete byť už FAP filter zavesený, skús ho poriadne prevetrať na nižšom prevodovom stupni a vo vyšších otáčkach aj niekoľko km. Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Judes... to je mrhanie casom a palivom... nema zmysel prevetravat, ked auto neregeneruje. on (peugeot) si zregeneruje kedy to on uzna za vhodne. ak v danom momente nevies ze regeneruje alebo sa to v najblizsich km chysta urobit tak je to nezmysel takymto sposobom ho k tomu nutit (peugeota) na toto je jedine ucelna vynutena regeneracia pomocou diagnostiky. mne auto malo regenerovat uz hodnych par km kedze v meste to priam nebolo mozne, citil som to uz aj na slabsom vykone auta a to doslova... ... isiel som na planovanu cestu do PN a on zacal regenerovat po ~50km (zvysena spotreba na cca 9-12l/100km pri 120km/h)... takze neni to tak ze zacne regenerovat aj napriek potrebe hned ako ides urcenou rychlostou. on vyhodnocuje vela parametrov jazdy a stylu kym uzna za vhodne regenerovat. takze jedine diagnostika a pripadne skusit vynutenu regeneraciu alebo cesta na dovolenku Slown nenapisal si kolko mas cca km nabehane, akym as rocnik a ani ci mas 1.6 alebo 2.0 alebo 2.2 alebo 2.7 motor [upravil dne 6/7/13 10:40 od Marcel00] Citovat
Slown Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Takze mam nabehanych 139 500 km, rocnik auta je 2006 a je to 407 SW 1,6. A to som sa na dnes tesil ze si vymenim zadne kotuce a dosticky a moje auticko ma rano prekvapi takou krasnou hlaskou Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 nebudem polemizovat nad pravostou km, no ak by to bola pravda, aditiva mas este dost a FAP ma este cas na vymenu. podla vin historie vozidlo rocne v BE nabehalo cca 40t km, takze si myslim ze FAP i aditivum je uz na mieste riesit v case nakupu vozidla v 05/2011 mohlo mat cca 230t km alebo mas tie km overene ? chce to diagnostiku a nasledne riesit FAP so skusenym clovekom . [upravil dne 6/7/13 11:56 od Marcel00] Citovat
marcel.tokar Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Minule mi kamoš hovoril že komusi zhorelo auto lebo akurát keď fap regeneroval, zastavil v lese a od vyfuku alebo fapu nažhaveného chytlo suché lístie a tráva pod autom. Chudák šrac šiel na huby, vrátil sa s plným košom hríbikov a auto na sračky. Ale možno to je výmysel, isto to neviem. Citovat
merlin99 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 @marcel.tokar: to iste sa moze stat pri benzine s katalyzatorom:) nebol by prvy pripad... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.