Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Při dešti vaří topení - Partner 2.0 HDI r.v.2001

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím kolegové

Pokud začne pršet začne vařit topení,teplota je v normálu když vyřadím nebo zastaví tak to přestane.Odvzdušnoval jsem už nesčetně krát.Napadá mně jestli nemůžou stěrače nějakým způsobem sepnout (zkratovat) předehřev vody s tím že pak běží pořád.Nesetkal se někdo s tímto problémem?Pokoušel jsem se řešit závadu v servisu Peugeot ale koukali na mně jak na blázna ,s tím že mně objednají na servis ale at počítám že to bude dlouhé hledání a hodinová sazba je 550 kč.Budu vděčný za každou radu

Odesláno

zacal bych odpojenim toho predehrevu na konektor bych dal voltmetr pripadne si to prodlouzil az do kabiny nejakejme drata ci dvoulinkou (misto voltmetu je mozny pouzit trba h4 nebo h1 zarovku at to ma nejaky odber) a pozoroval co se bude dit kdy se objevi neco na displeji ci rozsviti zarovka pak laborovat dal :papa

[upravil dne 5/12/12 19:43 od dyno]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Poprosím opět o radu,opět při zaplích stěračích vaří topení pokud zastavím a vypnu zapalování + vyndám klíček a po chvilce nastartuji tak je klid ale jakmile zapnu stěrače tak opět vaří.Na 99 % to dělá předehřev,odzkoušeno.Vím je možno ho odpojit ale není tam bez důvodu ;) Poradí někdo prosím

Odesláno

Před časem mi dodávkou urazil zrcátko u řidiče a měl jsem zaplý výhřev,je možný že by došlo k poškození bis,nebo to stím mělo něco společného???S pojištovnou to stále není dořešeno.

Odesláno

\"Topení\" se zřejmě jedná o přihřívání chladicí kapaliny - topidla (4 kusy) jsou umístěna pod kapotou před spolujezdcem, za motorem.

\"Při dešti\" se zřejmě jedná o zapnuté stěrače. Samotné provlhnutí svazku by při 12 Voltech nezpůsobilo takový proud, aby topidla topila.

Takže, voltmetrem prověř, zda je výšeuvedené pravda, tedy zda se na topidle objeví 12V při zapnutí stěračů, anebo kdy jindy.

Pak odpoj baterku a ohmmetrem prověř, zda je fyzický zkrat mezi vodičem, který napájí stěrače a vodičem, který napájí topidla.

Elektronika vyžaduje systematičnost a přesnost, dokonce i při popisu poruchy. Název \"při dešti\" mě dosud natolik odrazoval, že jsem sem dříve nepsal.

[upravil dne 31.12.2012 13:39 od P607Olda]

Odesláno

Děkuji za radu,ze začátku jsem nevěděl že se jedná o topidla a už vůbec ne že stím mají něco společného stěrače.Topením jsem původně myslel topení protože je z něj slyšet bublání (klokotání) no prostě vaření vody a dělo se to pouze za deště.Až postupem času jsem se dostal k topidlům.Chtěl jsem pomoc v Peugeotu ale tam mi na to řekli doslovně : Že je to pí.....a že topidla jsou chráněna tepelnou pojistkou a že to dělat v žádném připadě nemůže tak hledám pomoc tady.

Odesláno

Podívej se, jestli tam ta topidla máš, případně dej VIN a někdo to najde v dokumentaci. (topidla tam mají jen některé motory).

Pak bys mohl udělat to, že je odpojíš a přímo na topidla přivedeš 12 V z baterky, abys ověřil že je to ono (zvuk, projevy).

No a pak by nastalo to hledání - zda je to zkrat mezi kabely, anebo přehozené kabely. Porucha BSI takového typu (že spíná dva výstupy najednou) se mi zdá nepravděpodobná.

Odesláno

Topidla tam mám 4x žhavící svíčka dvě a dvě vedle sebe (starší model do 6.2001) ne zasebou jak u novějšího.Přes víkend vyzkouším a dám vědět,koukal jsem že to je na dlouho je tam hroznej přístup.Zatím mockrát děkuji

Odesláno

Tak topidla od pátku odpojena celou dobu lije najeto přes třista kiláků a pořád to bublá a čím dál víc.Pokud zastavím tak to přestane,šahal jsem na hadice topení a mají stejnou teplotu jak u chladiče takže to nejspíš topení nebude.Pokud to ignoruju a jedu dál ozívá se to ze začátku u řidiče a postupně po celé délce palubní desky. (přední čast u okna) Nemá někdo nějaký nápad čím by to mohlo být,bojím se abych něco nepoškodil tím že to budu ignorovat.Jen ještě doplním že mám odpojenou hadici od klimi ale to si myslím že stím nemá nic společného.

Odesláno

Co znamená \"Pokud zastavím\"? Že se auto nepohybuje, ale motor běží? Anebo že zastavíš motor?

Musíš navodit stav, kdy to dělá při stojícím vozidle (běží motor? puštěné stěrače?), abys tam mohl jít a poslechnout a hledat při otevřené kapotě.

Možná ti neodtéká voda z prostoru pod sklem a něco ji přivádí do varu, anebo do ní šplouchá?

Je to netypická závada, musíš ji najít sám. Odpojená hadice od klimy - co to znamená? je klima odstavená?

Odesláno

Zastavením mám na mysli to že auto stojí a motor běží.Jenže jakmile zastavím a otvírám kapotu tak to přestane a nemám šanci zjistit odkud to jde.Šplouchání to není je to klasické vaření vody (jak když vaří voda v rychlovarné konvici).Odtokové kanálky jsem čistil a konví s vodou poléval okno a sledoval kam to teče a zdá se vše ok. Přemluvil jsem človíčka v Peugeotu a ten to se mnou projel a kroutil nad tím také hlavou,říkal že první co ho napadlo je že vaří topení.Zkusím ještě zakrýt průduchy mezi oknem a kapotou aby netekla voda pod stěrače a uvidím.U klimatizace je pouze vyndána hadice od klimakompresoru k výměníku.Nic víc.Koukal jsem že v klimakompresoru nechali kus a omotali igelitem a izolačkou.Dneska jsem jel z odpolední bez stěračů a dělalo to stejně.

[upravil dne 7/1/13 22:58 od Roman 1173]

Odesláno

Jak to souvisí se stěrači? Je tam souvislost?

Jak to souvisí s dešťem? Je tam souvislost?

S jízdou to souvisí, to už jsi psal.

V samotném topení nemá co vařit. Při manuální regulaci ventilátoru jsou předřadné odpory v průduchu vzduchu. Některé modely mají ještě elektrické dohřívání vzduchu na sklo, ale to je luxusní provedení a zřejmě je jen u aut. klimy.

Odesláno

Tak jsem včera opět rozebral a vyčistil prostor pod stěrači,odtokové kanálky + sundal podběhy a vše zkontroloval,nic podezřelého jsem nenašel. Cestou do práce se to neozvalo ani jednou do doby než se rozpršelo.Celou dobu byla mokrá silnice ale začalo to až s deštěm takže to musí mít souvislost s tím že někam můsí zatéct voda vrchem (okno,prostor pod stěrači atd.) Elektrické dohřívání vzduchu určitě nemám,zkoušel jsem vypnout topení a měnit polohy klapek ale nemá to žádný vliv.Přes víkend se na to znova podívám a dám vědět jak jsem dopad (pro případ že by měl někdo podobný problém).Zatím moc děkuji za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...