bure Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Ahojte, nějak se mi nedaří využít hledání, tak pokud opakuji predem dekuji za pochopeni mel jsem problem, ze se mi vubec nehralo auto (ani \"voda\" ani olej). resp. prapuvodni problem byl v tom ze se voda ztracela ... tesneni pod hlavou vymeneno dnes, pote jsem ujel cca 60km beznou jizdou mezimesto, voda se sice jiz nezraci, ale stejne se nezahreje, resp. motor jiz ano, ale chladici kapalina 70 dal se nehne ... ze by uz konecne odesel i termostat ? ...cidlo teploty chladici kapaliny jsem jiz menil. nicmene cca pred 100 000 km, ale posledne se disfunkce tohoto cidla projevovala jinak, tak nevim ... nemate nekdo nejake zkusenost is timto prosim ? Citovat
koblih69 Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Bude to termostat, zkontoluj jeslti hned ze začátku začnou být teplé i hadice k chladiči. Citovat
Neon Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 A každopádně s tím moc nejezdi, protože potom rádo praská třeba těsnění pod hlavou a tak ... Šáhni, jak píše pišingr na první hadici od motoru mezi víkem termostatu a chladičem, když bude studená, je to tuti, že neotevírá Citovat
bure Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 nazorova shoda inventaru ... panove, nic prohmatavat nebudu, termostat odpoledne vymenim a myslim ze vam mohu moc podekovat predem !! pak dam vedet .. a jeste jednou diky Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Ahoj chci se zeptat taky se mi auto ohrivalo jen na 80c tak jsem vymenil termostat a ted kdyz je kolem 0c a rano vyjedu ukazuje mi to vodu ohratou na 90c az po 8-9km ale chladic je studeny a hadice taky ale po dalsich 9km uz je chladic teplej.je to tak ze termostat pusti vodu k chladici kdyz presahne teplota maleho okruhu 90c a pak se otevre termostat a pusti vodu dal....jen se mi nezda to ohrivani protoze u druhyho auta je voda na 90c uz pri 4-5km....tak mam to normalni. . Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 nazorova shoda inventaru ... panove, nic prohmatavat nebudu, termostat odpoledne vymenim a myslim ze vam mohu moc podekovat predem !! pak dam vedet .. a jeste jednou diky Tak pokud takhle měníš naslepo tak je možné lepší to odvézt do servisu - většinpou to nakonec vyjde levněji Charlie 1 - srovnáváš stejná auta a stejné motory? Citovat
MilanF1 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Nějak nechápu ty komentáře ... když termostat neotevírá, musel by se motor přehřívat, ne? Když je nižší teplota, spíše to vypadá, že bude otevřený pořád ... Já mám něco podobného (na RHY), normálně se ohřeje na nějakých 70°C, proto jsem taky dával dekl na mřížku. Nicméně zkoušel jsem po 8 km klídné jízdy (budík ukazoval nějakých 70°C, možná víc) a chladič jsem měl studený, expanzka rozpálená, ale celý chladič studený. Tudíž u mě nepropouští a bez deklu bych se na více než 70°C nedostal ... Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Kdo říkal, že neotevírá? Pokud se pomalu zahřívá tak je otevřený vněnší okruh do chladiče a tím pádem trvá velmi dlouho než se ohřeje (v zimě třeba vůbec) . Jinými slovy termostat je otevřený (nebo nedovřený) stále... Citovat
MilanF1 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Já jsem spíše reagoval na neona. Tys tam nic takového nepsal. Já tomu rozumím, že když je pootevřený, neustále se chladí a neohřeje se. Třeba já nevím, kde mám problém, u mě po 8 km chladič úplně studený. Kdyby byl vlažný, jdu měnit termostat ... Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Jo stejny auta,akorat v jednom jeLpg tam je reduktor tak to muze byt tim...milan mas stydeny chladic protoze motor neni dost teplej sby otevrel termostat,proste se motor ochlazuje a zustava termostat zavreny... Citovat
bure Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 tak jsem stejne nakonec prohmatal no ... a zjistil nasledujici: autak stal cely den pred kancelari, nyni odpoledne jsem nastartoval, odjel, po deseti minutach jizdy jsem zastavil a prohmatal ty dve \"hlavni\" (proste ty nejtlustsi) a pak i ty ostatni trubicky, ktere vedou z a nebo do chladice a kompletne vse bylo teply, takze mam za to, ze muj termostat je nyni otevreny stale, coz je spatne ? ,jest tak ? děkuji Citovat
Neon Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Jo já to vyjádřil blbě ... jestli je ta voda teplá v hadici za termostatem hned po nastartování, tak je samozřejmě pořád otevřenej a neprohřeje se ti motor, pardon včera už bylo pozdě ... Když by byl zavřenej, tak pochopitelně vaříš ... Takhle s tim můžeš jezdit, jenom se ti motor neprohřeje na provozní teplotu, ale není to takovej urgent, jako když neotevírá Citovat
bure Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 predpokladam, ze to tesneni pod hlavou rado praska kdyz se motor \"vari\" a ne kdyz se poradne nezahreje?, kazdopadne tak ci tak, novy termostat uz mam v kastliku, vymena probehne zitra, nasledne pisnu poznatky Citovat
MilanF1 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 Charlie: Tomu rozumím, ale nevím, proč se bez předního deklu nedostanu na více než 70°C ... možná je to taky jízdním stylem, mám hodně lehkou nohu a dojíždím na kvalt, případně neutrál. Jakmile jsou venkovní teploty 10°C a více, budík na přístrojovce standardně ukazuje těsně pod 80°C. Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 zkus ho trochu víc točit jestli se víc ohřeje což by měl......no protože se ti motor hodně ochlazuje náporem studenýho vzduchu.... Citovat
stajgrpavel Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 charlie1: napis mi taky at to vic honim ... ukazuto pak pritelkyni ze proste musim ... fut mi nadava ze jesdim jako dobytek :-) ale tocim to jen do 4 tisic ... nekdy k 5ti ... ale vic to uz nejde :-D Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 ty tomu td dáváš pěkně za uši:D:D Citovat
stajgrpavel Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 to vis ze ne :-) kdyz me nikdo na silnici nenase.... :-) tak jedu i klidnou jizdu :-) ale uz mi dva lidi rekli ze ten dvoulitr v benzinu jede suprove :-D ale tlamicka jim spadla kdyz jsem jim rekl ze nevim jak jede benzinak ze mam naftu ;-) jeste trosku k tematu . je mozne ze se po zaslepeni EGR ventilu auto ohreje rychleji ? nemo se mi to jen zda ... jo a musel jsem si stahnout i teplotu na kolecku pac to topi jako blazen. Citovat
bure Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 tak termostat vymenen, po 15 minutach jizdy se rucicka teploty chladici kapaliny zastavila presne uprostred budiku a uz se nehla ! spravna provozni teplota opet dosazena, takze jeste jednou necham dekovat za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.