Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkování v pěší zóně

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou o pomoc nebo radu.

Včera hned po ránu se mi stala nemilá věc. Se svým automobilem jsem den předem zaparkoval z části v pěší zóně (nikde jinde nebylo místo, situace s parkováním je tu katastrofální) a když jsem k němu ráno přišel, koukal tam na mě lísteček od mých oblíbených pomahačů a chráničů.

Zdůrazňuju že automobil stál hned vedle značky \"Pěší zóna\" a do této oblasti zasahoval menší částí.

Zítra jdu k MP podat vysvětlení a můj dotaz zní, zda je někde uvedeno, jestli auto musí stát celou svou délkou nebo jen částí, aby došlo k porušení pravidel silničního provozu. Vzhledem k šílené situaci kdy pokaždé musím pěkně dlouhou dobu hledat místo k zaparkování a celkově výborné práci MP, bych jim nerad přispěl byť jen jednou jedinou korunou do rozpočtu a na rovinu proto říkám že přemýšlím jak se pokutě vyhnout a ještě si z \"chráničů\" udělat dobrý den.

Poradí někdo jak na to?

Známý mi radí, abych lístek zmačkal a věc neřešil-to se mi ale moc moudré nezdá! :myslim

Odesláno

Pokud tam nemas botu, jde jen o podani vysvetleni. Jak ti nekdo dokaze, ze ten listek se nerozmocil, neodlitl vetrem, ci podobne. Jde jen o padni vysvetleni, nic vic. Zapomen na to a listek vyhod.

Odesláno

nikam nechod, listek zahod

v Dejvicich je ta sama situace, z parkovacich mist udelali pesi zonu, parkuje se dal a jenom rejzujou od tech, kteri se nechaji

To ze se tam vykradaji auta, kradou kola atd. to nikoho nezajima, MP se tam ukaze jen na pet minut, rozda listecky a jedou zas do pr..le za jinym kseftem

[upravil dne 29/11/12 08:42 od Ferry]

Odesláno

No to nevím. A nepřijedou si pak pro mě jakožto pro majitele vozidla? Když ten lístek roztrhám nepřechází pak přestupek v trestný čin? :o

Jezdím už čtyři roky ale pokutu jsem nikdy za nic nedostal tak na to koukám jako \"péro z gauče\"!

Ferry: Taky mi vykradli auto a přitom ho pěkně zdemolovali! Policie jen sepsala záznam a po půl roce přišlo vyrozumění že \"pachatel neznámý\"!

[upravil dne 29/11/12 07:44 od Altman]

Odesláno

Altmane, podobny pripad mel zde enikybeniky, parkoval u me a muj sikovny soused na nej asi nekdy v pulnoci (cert nikdy nespi) zavolal stataky. Nastesti tam mame zname a ten mu presne odpovedel, at to zahodi a neresi to. Ze kdyz byli volany, tak museli zajet a neco tam vypsat. Kdyby se s tebou chteli srat, tak ti daj botu.

Odesláno

Ve Vysočanech je to podobný. Každý ten mám za oknem lístek ať dojdu podat vysvětlení. Vezmu a zahodím.

Dokud mi nepřijde domů dopis, tak se s těma skoro policistama odmítám bavit.

Odesláno

Momentálně to v podstatě, jak již bylo řečeno nemusíš řešit, ale začal bych to řešit, jakmile by ti došla případná obsílka s předvoláním - na to mají rok ...

Pak bych to ale zase 100% řešil, ne jako nějaký tataři, kteří se pak diví, že mají na krku exekuci ... :D:D

Marcel00: to i u nás už známe foťáky, takže samo, že vše fotěj, ale lístek za stěračem nezaručí doručení majiteli auta, to foto maj právě potom, když ti přijde to předvolání, tak tam foto ukážou, jako důkaz:)

Odesláno

V pěší zóně se parkovat nesmí a když, tak na místech nato určených. Bud rád, že ti dali jenom lísteček. Já na tvým místě bych na služebnu zajel.

Zatím jenom dva krát se mi stalo že jsem měl lísteček a dva krát jsem tam hned zajel a vždy jsme to vyřešili k spokojenosti obou stran, stálo mně to vždy 200kč. Vždy řekli, je dobře že jste přišel hned.

Zmuchlat lísteček a čekat že mi zazvoní exekutor u dveří :bojim Při službách pošty bych se ani nedivil.

Můj názor.

Odesláno

Za co exekutor? Napřed se musí stát dlužníkem a až potom exekutor. Něco jiného by bylo kdyby dostal od správního orgánu v příkazním řízení zaplatit pokutu a tu nezaplatil nebo by se neodvolal. To už by se stal dlužníkem, ale MP tuto možnost nemá, takže nemůže exekučně vymáhat pokutu kterou neudělila.

Odesláno

Tango C8: když to nepřevezmeš (oproti podpisu, páč je to doporučeně) nebo neodmítáš převzít, tak exekutor nezazvoní

oni taky lidi na ty exekuce remcaj, ale mohou si za to z 99% jenom sami svojí lhostejností a řešením v lepším případě na poslednéí chvíli, v horším případě i neřešením situace ...

Dám jeden příklad, co se mi stal. Je to cca. 3 roky, kdy jsem byl hospitalizovanej v nemocnici přes noc, při odchodu zaplatil 90,- za noc. Vše jsem tedy splnil. Po půl roce mi přišla obsílka od nemocnice, že jsem nezaplatil. Mohl jsem udělat, že to vyhodim (vždyť jsem přece platil) ale raději jsem zavolal do nemocnice a samo, že mě tam měli uhrazeného jako, že jsem neplatil, tak jsem paní vysvětlil, že jsem platil, paní řekla, že je to možné a že to byla asi chyba účetní. Nicméně mi to asi po měsíci nedalo, tak jse mtam brnknul znovu a byl jsem stále veden, jako, že jim dlužím 90,-. Tak jsem jim to napsal písemně a už tam nejsem veden. To jenom příklad, jak třeba exekutor zazvonit u dvěří může - vina moje by to primárně nebyla, ale sekundárně ano, páč bych to neřešil ...

Pardon za OT mimo téma, ale jenom mě vždy vadí to s těmi exekucemi, jak se obecně tvrdí, že člověk může spadnout do exekuce a ani neví jak a proč.

Odesláno

Exekutor určitě nepřijde, teď se jen rozmyslet jestli lístek zmuchlat a čekat na dopis a ten už se řešit musí:P,nebo tam zajít hned. Nevím jak se to řeší u vás, ale u nás se fotí a občas se i posílají dopisy k podání vysvětlení, ale není to pravidlem.

Odesláno

Já bych po zkušenostech z Prahy počkal na dopis - maj těch lístečků víc než dost a jako první obesílají a řeší závažnější přestupky ... Nebo jestli jsi slušňák a nemáš koule na to žít rok s tím, jestli ti něco přijde, zajdi tam rovnou,...

Odesláno

Nechod tam. Taky jsem mel koncem leta dva listecky a bylo mi doporuceno poslat jim dopis s tim, ze jim poskytnuti jakychkoliv detailu odmitam.

Stale to jeste jde, tak proc toho nevyuzit.

Kdybys mel zajem, poslu na mail MsWord soubor jako predlohu toho dopisu -> pak poslat doporucene.

Odesláno

listecek za oknem nema zadnou pravni vahu, zaprsi, zafouka, nekdo cizi ho z pod sterace vezme (to jsem videl na vlastni oci, jak MP rozdavala listecky jeden za druhym v cele rade a pet minut na to sel chlapek, vsechny je zas posbiral a vyhodil do kose) Na tento listecek se nevztahuje ani fikce doruceni, takze je to opravdu jen car papiru a je to takove predvolani pro ty povolnejsi, co radi vysoli z kapsy 200 - 300 a maji hrejivy pocit na srdci, jak dobre udelali

Pokud dorazi doporuceny dopis s oznamenim podezreni z prestupku, je to uz jina vec a tam uz je nutne, nejak to resit

To, ze maji vyfocene auto, je sice hezke, ale stejne tak si muzu na ulici fotit auta ja a ma to asi tak stejnou dukazni hodnotu. Auto tam neprijelo samo a pokuta se neuklada autu, ale ridici, ze, takze pokud na te fotce neni ridic, jak parkuje, je to dukaz uplne k prdu. Leda, ze by to pak pri rizeni o prestupku zkombinovali jeste s kamerovym zaznamem, kde by bylo jasne videt, ze prijizdis, autem, parkujes, vystupujes a odchazis a ze jsi to 100% ty

[upravil dne 29/11/12 09:52 od Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...