Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

První dvě stránky zhruba OK, pouze zadní má jinou sbíhavost, ale symetrickou.

Horší je třetí stránka - tyto údaje se běžně nezveřejňují a doufám, že jim dobře rozumím:

A) špatně, přední náprava je nakřivo

B1, B2) měly by být stejné, nápravy nejdou za sebou

C) špatně, o tolik nápravy nejdou za sebou

D) rozchod kol P/Z se liší u každého auta, z technických dat by bylo potřeba zjistit, zda je hodnota správná

E) špatně, souvisí s A)

F) dobře

post-3499-14109628275503_thumb.jpg

Odesláno

Edit: anebo, možná pohnout zadní nápravou, jestli jsou upevňovací šrouby v oválných otvorech. Bylo by dobré dělat to rovnou na geometrii, vodítkem by mohlo být, aby rozvor na obou stranách byl stejný (parametr, který jsem označil E aby byl 0), anebo taky C = 0 anebo taky A = 0. Pak B1 by se mělo rovnat B2.

Nedovedu odhadnout, v jakém směru (zda pravá strana dopředu nebo naopak), protože není jisté, co znamenají plusy a mínusy na obrázku.

[upravil dne 27.11.2012 23:44 od P607Olda]

[upravil dne 27.11.2012 23:45 od P607Olda]

Odesláno

Včera jsem byl znovu v tom pneuservisu, mám v háji pravou přední pneu, tak to příští týden přezuju a uvidíme, nicméně na letních to táhlo úplně stejně, takže v tom to nebude

tu geometrii zkusí poladit po výměně gumy a jak se to pak bude tvářit, nicméně naznačoval, že tam nějaká hodnota nebyla úplně ideální, tak to zkusí poladit a uvidíme

jestli to bylo bouraný nevim, prý ne, motomoto jí neboural a předtim nevim

Odesláno

Vložím se protože zpovzdálí sleduji osudy svého auta. Bourané nebylo, alespoň dle několika servisních prohlídek v různých servisech. To zda táhlo doprava si nevybavuji ale ničeho takového jsem si nevšiml.

Z pohledu politické příslušnosti je to ale lepší než kdyby táhlo doleva

:D:D

Odesláno

Rozhodně bys měl vyřešit ty nesrovnalosti, na které jsem upozornil. Běžný kluk na geometrii se do toho nepustí, musíš najít někoho zdatného. Pneu bych měnil až po vyřešení, jinak zhobluješ tu novou.

Proto bych chtěl, aby se vyslovil někdo, kdo už dělal nápravy na 807, zda s tím lze něco dělat.

Konzultoval jsem možnost upravení polohy, tak vzadu prý snad o milimetry ano a vepředu ne. Anebo kdyby byly vzadu unavené silentbloky.

Sbírej další informace.

[upravil dne 29.11.2012 11:16 od P607Olda]

Odesláno

vyměnit tu gumu musim, protože strašně hází, ale domam mam ještě jednu sadu, tak je to v pohodě

do toho seštelování se snad pustěj, dám další info během příštího týdne

zadek je v pohodě, pocitově tam nic nebouchá. V předu se mi zdá mírná vůle v pravym ramenu, je to poznat je při zatáčení do leva mírné bouchání od pravého kola

myslim že táhne už od začátku, ale na tom nezáleží

motomoto:

máš pravdu, ještě že táhne do prava a né do leva :D

[upravil dne 29/11/2012 11:20 od kveton]

Odesláno

tak problém vyřešen, respektive to muselobýt víc problémů. Včera jsem přezul tu špatnou gumu a ejhle auto jede rovně.

Nemohlo to ale být jen tou gumou, protože to táhlo i na letních, takže tomu pomohla i ta geometrie, bohužel už na tý špatný gumě, proto jsem výsledek nepoznal a táhlo to dál.

No, nicméně jsem rád a díky za rady :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...