Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, má prosím zde někdo zkušenosti ze startérem? Vypreparovával jste ho již někdo z motoru a kudy nejlépe. U mého končí životnost uhlíku, někdy nastartuje jindy jen tak cvaká.

předem díky moc.

Odesláno

Vyndaval jsem ho u mé 2,2 HDI, odpojoval jsem nahoře hadice od vzduchu. Měl jsem to na zvedáku, něco jsem povoloval odspodu, něco odshora. Moc místa tam není, ale jde to. Samotnej startér jsem tahal horem.

Odesláno

Já ho měnil taky. Napřed jsem myslel,že je v háji baterka ale nakonec startér. Když se ohřál motor už netočil vůbec. Koupil jsem nový http://alternatory.naautomobily.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=110_133&products_id=2143

Ale jestli jsou to jen uhlíky, je nový blbost kupovat. Mě ale odešly ložiska a kotva a oprava by byla téměř stejně drahá jako nový kus.

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdar borci, u mého 3.0i V6 umřel startér, pod kapotou je tak málo místa, že jsem ho ani nelokalizoval. Nemáte někdo tucha, kde by se mohl nacházet? Vepředu nebo vzadu?

Odesláno

Nestras :o

Ak som dobre patral s ujom guglom,tak niekde pod prednymi zvodmi a nad olejovym filtrom... :myslim

Strejda gůgl mě moc nehelfnul, čuměl sem zespoda, asi málo. Ten darebák se někde zašil. :)

Odesláno

Musis povolit predni kolektor a pod nim je starter.

Předsedo, co je přední kolektor? Mě to přijde jako sprostý slovo.... :)

Odesláno (upraveno)

Ty mě děsíš, to fuckt parohy vod vejfucku musej dolů?

Anebo jsem to špatně pochopil?

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

Takže, dneska jsem kouknul pod kapotu, tahle operace bude asi hodně komplikovaná. Asi bude muset celej předek pryč. Potěš koště. :(

Odesláno

Takže, dneska jsem kouknul pod kapotu, tahle operace bude asi hodně komplikovaná. Asi bude muset celej předek pryč. Potěš koště. :(

Tak kdy mám dorazit na brigádu?

Odesláno

Tak kdy mám dorazit na brigádu?

Nebude třeba, ale díky. :) Jen auto musím vystrkat z haly do dílny na zvedák. Pak se ukáže.

Odesláno (upraveno)

Než něco zčubím, tak si to aspoň nastuduju. Díval jsem se do SEDRE, postup jak demontovat startér jsem nenašel, ale přední kolektor, za kterým je startér je těsně za chladičem. V SEDRE je postup jak demontovat chladič s ventilátorama, původně jsem si myslel, že je třeba vypustit klimku, ale asi ne, jelikož v SEDRE o tom není zmínka. Nárazník je dole za 5minut, ty dvě traverzy vepředu taky tak a pak je tam celkem dost místa. Už někdo z vás chladič sundaval?

1. Demontáž
Vypustit chladicí okruh (viz příslušná operace).
Demontovat skřínku relé ovládání ventilátoru chlazení.
Odpojit všechny přípojky vedoucí k chladiči motoru :
  • Potrubí vstupu chladicí kapaliny chladiče
  • Potrubí odplynění chladiče
  • Potrubí výměníku tepla chladicí kapalina - olej (automatická převodovka)
Otočit o čtvrt otáčky 2 horní objímky upevnění chladiče motoru.
Naklonit chladič motoru směrem dozadu a vyndat jej vrchem.
2. Montáž
Postupovat v obráceném pořadí úkonů než při demontáži.
Naplnit a odvzdušnit chladicí okruh (viz příslušná operace).

UdeWsM.jpg

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

když sundáš chladič,  asi bude k starteru (kolektoru) lepší přístup...,ale nejsem si jist, zda je nutné rozebírat půl auta kvůli demontáži starteru--aby tě pak ta oprava nevyšla na víc, než to dát odborníkům, kteří mají různé fígle, jak něco demontovat i jednodušeji, než je tovární postup :myslim

ono totiž při demontáži čehokoli na starším autě se obvykle zjistí, že je třeba vyměnit toto, a toto, a taky totok :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...