Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna nemrz. kapaliny(dopadlo to opět špatně)

Recommended Posts

Odesláno

Čau,

chtěl bych zkusit pokus ale nevím zda je to technicky možné,podle mne jo.Po zkušenosti na 806,kdy jsem starou kapalinu vypustil tak jako vždy ale jelikož to bylo napojené na ten blbej systém s o kroužkem,tak po nalití zpět to prolínalo kolem hadice.Opět vypustit,sehnat nové kroužky a celé znova,bohužel pokud není výpustný šroub,skončí vše pod aute.Jelikož se na to chystám teď na Berlingu a je to tam stejně,ventil nikde a hadice opět na kroužky.Mám doma takové malé čerpadélko na vrtačku,když to udělám tak že hadičku strčím do uzávěru a protáhnu ji až na dno chladiče(což bych měl,jelikož mám víčko přímo na něm),vysaju komplet co je tam,promačkám hadice,nastartuju až se otevře termostat,tak podle mne dostanu všechnu vodu ven.Pokud to budu chtít propláchnout,postup budu opakovat třeba dva krát.

Zní to sice divně ale myslím si že je to čistá a docela i rychlá práce,doufám teda že je to technicky možné,podle mne ano.

Připomínky a jiné rady sem,počítám že někdo řekne že je to blbost:super

dík

[upravil dne 18/11/12 13:16 od rkolac]

[upravil dne 19/11/12 17:01 od rkolac]

Odesláno
Nastartovat a čekat na otevření termostatu po vysátí vody z chladiče je vskutku dost velká blbost, to nedělej.

proč myslíš že je to blbost:myslim,tak to startovat nebudu a doleju to co vysaju,mělo by to stačit,chtěl jsem to jen celé pročistit,proto jem myslel že když se to otevře,tak dostanu ven komplet vodu

[upravil dne 9/11/12 12:41 od rkolac]

Odesláno
Kroužky se mají po každém rozpojení měnit,takže bych je koupil a je to :myslim

no minule jsem to tak udělal,koupil org. a stejně to teklo,pak jsem ve speciálce koupil o trošku širší a bylo to,sice to pak byla pakárna to nasadit ale povedlo se,jen jsem to dělal znovu a lítal přes celé město,:bachau berlinga ta hadice dole kouká z výstuhy jen cca 10 cm + žádné místo kolem

[upravil dne 9/11/12 12:36 od rkolac]

Odesláno
Protože nahoře u hlavy prakticky žádná voda nezůstane, takže motor upečeš a termostat se stejně neotevře.

:myslimjak to tedy pročistím,když bych rád,jedině vysát,dolet,projet,vysát,dolejt,projet atd. jinak netuším:roll

[upravil dne 9/11/12 12:55 od rkolac]

Odesláno

Všetko môžeš urobiť tak ako si popísal až na to štartobanie bez vody ak ti už písal oddie.

Ak keď to chceš prepláchnuť, kľudne nalej čistú vodu naštartuj nech sa to premieša a následne ju potom odčerpáš čerpadlom keď už nechceš odpájať hadicu.

Odesláno

Termostat otevírá teplá voda,takže když ji vypustíš,nemá co termostat otevřít;)

Po výměně kroužků jde spoj hůře spojit, ale když to trošku mázneš vodní vazelínou, není problém.

Odesláno
Termostat otevírá teplá voda,takže když ji vypustíš,nemá co termostat otevřít;)

Po výměně kroužků jde spoj hůře spojit, ale když to trošku mázneš vodní vazelínou, není problém.

Jsem to ale trumpeta:mad:

já to tenktát namázl neboj ale jak byl větší,tak to nešlo ani boha,ruka vorvaná do krve:blicismajlik,tak proto bych to chtěl zkusit tak jak jsem psal.

Odesláno
Prostě odsaj a naplň čistou několikrát za sebou, ani výpušťákem na chladiči bys nevypustil všechno a musel to taky opakovat

Přesně tak to chci provéct:super,ještě taková blbá otázka,musím auto zahřát jízdou abych tu špínu promíchal,nebo stačí jen nechat chvilku běžet,vypustím to totiž hned za studena,jak přijdu do garáže.

Odesláno
Zahřát ne, max. nechat chvilku běžet.

Super,takže díky za DŮLEŽITÉ připomínky,párkrát to prolejupak naleju,projedu se,odvzdušním a bude hotovo:D,ani sako nemusím sundavat:roker

Odesláno

Tak hotovo,prácička jak po másle:roker,vysál jsem celej velkej kýbl pěkného hnusu,dvakrát propláchl a nalil novou směs.Průběh bez jediného problému.čistá práce.Dolil jsem nakonec 3 litry nemrzky a 3 litry destilky,takže jse toho podle mne vysál docela dost.:papa

Odesláno

Tak je to zase všechno v pr...,výměna super,auto jsem postavil do garáže a po týdnu přijdu a v garáži louže metr x metr:grr.Kouknu do chladiče,voda do půlky na zemi a stále to někde kape,kouknu pod auto ale kape to někde vzadu,trochu jsem to zvedl abych viděl lépe odkud to je ale nic vidět není,kape to jako z kohoutku a počítám že zítra to bude vše pryč.Prosím o rady odkud to může kapat,hadice co vede ze zadu do motoru je suchá ale dál nevidím,teče to když koukám z předu na motor,tak z levé strany uplně zezadu,odkapavá to z olejové vany ale odkud to teče na ni,netuším :mad:,jsem s toho už nějakej otrávenej,je to podruhé co se mne po výměně na autě něco vy...lo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...