Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Jirkap

Co říkáte na časté nehody na dálnici D1? A jaké je hlavní příčina nehod? Měl by být zákaz předjíždění kamionů?

Ne měl by být zákaz vyjíždění trotlů. A minimální rychlost pro prostřední pruh 120. Plus samozřejmě kastrace za trvalou jízdu prostředním pruhem a vzdálonosti mezi vozidly menší, než deset metrů.

[Editován dne 15/6/05 vector]

Odesláno

Zákaz předjíždění kamionů na dálnici o dvou pruzích v jednom směru je blbost. Pojede tam nějakej magor 60 s ávií a všichni náklaďáci se za něj naskládají a pro osobáky bude jen levý pruh. No a v tom pojede někdo s fábií SDI nebo 1,2 HTP 90 a bude to..... (víte kde).

Odesláno
Napsán autorem Trundik

Zákaz předjíždění kamionů na dálnici o dvou pruzích v jednom směru je blbost. Pojede tam nějakej magor 60 s ávií a všichni náklaďáci se za něj naskládají a pro osobáky bude jen levý pruh. No a v tom pojede někdo s fábií SDI nebo 1,2 HTP 90 a bude to..... (víte kde).

Víme, víme ... :D

Odesláno

Předjíždění kamionů je blbost, takovej kamion když jede prázdnej , tak dokáže valit slušně a slušně akceleruje, s kozlem dáte na prdel osobáku na rozjezd.Kamioňáci na zrychlování a zpomalování serou, ty nové auta mají tempomaty a pouze 2 pedály a řidiči jedou pořád stejnou rychlostí. Bordel jsou starý Lízy, avie atd..., který se jim motají do cesty. Ale na druhou stranu..není řidič jako řidič. Docela dost jich je dobrejch, ale jsou idioti - např Poláci a Maďaři, kteřým je úplně fuk, že ti tam vjedou.Kolikrát budoucí tchán vypráví jak to je, a myslím, že po 1 750 000 bez nehody má trochu zkušenost.

Odesláno

mám dojem, že tu někdo v jiným vlákně psal, že jízda po dálnici je skoro sebevražda, s tím souhlasím.

Nejhorší je odhadnout kdy sjet z dálnice, protože pravej pruh je skoro pořád plnej náklaďáků. Takže se musí buďto zpomalit, zařadit mezi kamióny a jet pomalu dokud nebude sjezd, nebo na to šlápnout v levým a doufat, že tam bude skulinka. Já to radši dělám tím prvním způsobem.

Každopádně se ty nehody seběhnou kvůli několika ........ jak včera, když sem jel do Rosic z Brna. Když se směr rozdělil na 3 pruhy, jeden z kamiónů pořád jel v prostředním zcela bezdůvodně. V levým jel někdo pomalu tak se udělala kolonka, pak nějakej ....... to začal celý předjíždět tím pravým kolem toho náklaďáku... no já sem se jenom držel volantu čekal co se semele.

Odesláno

taky s troskou do mlyna : kdyz jedu pres Nemecko, tak je to plynula jizda i kdyz je tam taky tiraku fuuura, ale kdyz nekdo udela prasarnu, tak je prevazne z Balkan. turistu a okolnich zemi, vcetne nasi a Polska, kdyz najedu na D1, tak je prevazne brzda-plyn, kdyz chces jet plynule, tak ti tam hned nekdo skoci:mad:a uz jsi .......

Odesláno

na dálnici je to běs to je fakt, mám taky pár zážitků:

1) jedou dve blondýny a za autem jim lítaj jiskry jako prase, koukám co se děje, táhnou upadlej vejfuk, křižuji se že až uletí nekoho zabije (při 130km/h) troubím, blikám, mávám, baby jedou dál ignorují mě.

2) 2 pruhy + 1 pro kamiony, blýží se konec kamion pruhu, 1kamion vyjíždí do druhého a ten druhý ho bude předjíždět tak to krouhne do přez dva pruhy do rychlého, nezájem že tam zrovna jedou auta cca o 40km/h rychleji

3) jedu okolo brna a z připojováku vletí souběžnou jízdou po dvou vedle sebe 8ks obrněnejch policjtů pod majákem, zádné zařazení ale vlítnou do obou pruhů dálnice, vytlačí auta do svodidel, opravdu nevšední zážitek brzdit jedním kolem v hlíne při 130km/h a na jedné straně 15cm od svodidel na druhé 15cm od obrnáku. kreténi podruhé jsem se narodil :mad:

Odesláno

helejte, na sluzebni fabii sdi mi nesahejte, ta kdyz se rozjede, tak jede 140-150 a pri tom nic nepapa :D no a jinak si myslim, ze je problem hlavne v nekvalitni dalnici, castych opravach > zuzeni a potom silenej provoz kamionu, protoze to je tranzitni cesta. Kdo by se taky z tech bulharu, madaru vlacil pres drahy rakousko, kdyz to muze vzit pres nas. A k tomu vyskyt nekterych blbcu co si musi dokazat , ze Brno zvladnou za hodku a pul ...

Odesláno

V pondělí jsem přijel z Franci a je fakt, že na Německých dálnicích to byla pohoda, většinou jsem jel tak 140 a když jsem předjížděl třeba 3-4 kamiony za sebou a dojel mě nějakej medvěd (myslím tím Benz ne Medvěd :D nebo bavorák tak se zařadil s odestupem za mě, nelepil se mi na zadek, neblikal jak magor, ale počkal až je předjedu, já mu uhnul a on zase nabral svých 190 a odfrčel do dáli. Ovšem po příjezdu na české dálnice jsem si zase musel rychle zvyknout na bojové podmínky. :(

Odesláno

To táta jel z Brna a při sjezdu u Humpolce se mu zdálo že mu nějak moc svítí do očí auto proti tak si říkal že je to auto v protisměru a má dálkový jenže omyl omyl byl to nákládák a jel proti němu ten magor si splet výjezd z pumpy a jel po špatný straně dálnice ale v dobrym směru který potřeboval tak říkal že to bylo o chlup se muá vůbec nedivim.

Odesláno

D1 je zajimava sama o sobe .. kdyz clovek jede po D5, obvykle tam neni tolik adrenalinu jako na D1. Tam vsichni nekam spechaj a jedou jako prasata. O tom, ze lidi standardne jedou v prostrednim pruhu a neuhnou uz bylo napsano celkem dost, cili je zbytecne to resit. Problem spis vidim v kamionech. Od nakyho mesice pres nas jezdi veskerej transit, pac jsou ridici liny platit v jinejch zemich mytny. Kdyz si clovek promitne vetsinu nehod na D1, 90 % z nich zavini kamiony. Svinstvo.

Pred mesicem a pul jsem se vracel z Blavy .. svistel jsem celkem svizne (180-190) a teror nastal ve chvili, kdy jsem najel na D1 .. kazdy 2 km jsem brzdil na 80 km/h kvuli nejakymu tezkotonaznimu debilovi, kterej v pulce predjizdeciho manevru zjistil, ze nema dost vykonu, pribrzdil a zaradil se zpatky. Proste humus..

Ale neni to jenom o kamionech. D1 je proste extremne pretizena. Dva pruhy proste pro vsechny ty auta nestaci .. lidi jedouci 120-130 se v pravym pruhu nehnou, musej do levyho, tam potom \"zdrzujou\" lidi, co jedou rychlejc (jako treba me), ty na ne troubi a blikaj (to ja nedelam), agresivita roste, lidi tekaj, nejsou pozorny a nestesti je na svete.

Dokud nebude dalnice do Ceskejch Budejovic, bude D1 proste za trest .. a Pha-CB hned tak nebude kvuli zkur.enejm ekologum, ktery se zrovna v tomhle pripade chovaj jako vymastenci ...

Nema to reseni, holt po ni musime jezdit a davat si sakra majzla. Mozna proto nejezdim (pokud to jde a nevezu zrovna Ferryho :D) z Prahy v patek odpoledne, ale vecer (kolem devaty), anebo v sobotu rano (kolem sesty) .. to pak presvistim do Humpolce za 20 minut zcela bez problemu. Jinak se snazim D1ce pokazde vyhnout, jak to jen jde ...

[Edited on 15/6/2005 by DD]

Odesláno

ono kdyz uz neni zbyti, tak holt musime jet tech 120- 130, i kdyz jsem si vsiml, ze hodne lidi jezdi 110, asi nejekonomictejsi rychlost, taky ji obcas pouzivam, Ale jako nejdulezitejsi si myslim, ze je predvidavost: Jak psal DD, taky radeji jedu na Moravu (a nemam to zrovna blizko cca400km) nekdy kolem 8-9 vecer. Nezridka jsem jezdil i v 1 nebo treba ve 4 rano. To je pak prazdno, ale je fakt, ze v tyhle hodiny je to spis pro nocni ptaky nez pro normalni smrtelniky.

Zkousel jsem jet i pres Hradec, ale to je strasnej oser, cesta trva tak 4,5 - 5,5 hodky (pres den), kdezto po D1 a dal na OL a OV to trva takhle v noci asi 3:15, nejrychleji to mam za 2:45 ale to jsem opravdu spechal

Odesláno

Ja mam osobni \"rekord\" na trase Hranice (na Morave) -> Praha .. rovny 2 hodiny (333 km) .. se 406kou .. pravda je, ze jsme vyjizdeli z Hranic v devet vecer, takze byl provoz dost nizko a porad jsem valil kolem 180-190.

Odesláno

O víkendu jedu do Vídně, tak už se na D1 moc moc \"těšim\"! :mad:

Mimochodem, může mi někdo poradit nejlepší cestu Praha-Vídeň? Autem jsem tam ještě nebyl, tak abych si někde zbytečně nezajížděl. Dík :papa:papa

Odesláno

Porad je nejrychlejsi klasicka cisarska silnice, tj. Praha - Jihlava - Znojmo - Viden. Pak se da taky jet do Brna a pak na Viden .. ono si moc nevyberes, nikudy to neni moc rychly .. teoreticky jeste muzes dojet do Bratislavy a pak do Vidne, tam uz je to pak kousek ;)

Odesláno

...já po ní frčím min. 2 x do měsíce z Prahy do Uherského Brodu...a to ještě s mezipřistáním Jihlavě a v Brně....standarně musím počítat s cestou na 4 hodiny, zvláš? ty pátky těžko nesu...

...a s tím cestováním v pozdních hodinách, že je to \"bezpečnější\", tak s tím si dovolím nesouhlasit...jednak mám dost bobky z kamioňáků, co já vím, jestli si někdo za volantem nehodí mikrospánek z únavy....a jednak sice tolik aut nejezdí, ale moje zkušenosti z D1 mezi 22 - 23 hodinou o tom moc nesvědčí a hlavně, kdo v tuhle dobu po D1 jede, tak povětšinou pěkně valí....

...při poslední cestě se mi stalo, že mi do TŘETÍHO pruhu vjel kamion...než předjel do toho stoupání další dva šneky, už jsem měla za zadkem machra v audině, který mě neustále prosvěcoval...kdyby šlo zastavit a vytáhnout ho z auta, tak jsem mu nafackovala....že jsem ho měla snad půl metru za zadkem, to už mi přijde jak český kolorit na silnicích...:(

já jezdím ráda...ale na D1 se moc dobře necítím...:(:bojim :bojim :bojim :bojim

Odesláno

DD a Ježkovi voči: Dík moc, klucí. Ještě otázečka, moc se mi nechce dávat v Rakousku nějakejch 7 EUR za dálniční známku kvůli asi 10 hodinám, co tam budu trávit. Takže, to je ta trasa přes Brno? :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...