berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Zdravím všetkých odborníkov. V prvom rade chcem povedat, že som presiel forum, tak isto net a aj google mi pomahal, no odpoved na moju otazku som nenasiel. Chcem sa spytat na popis motora, teda konkretnejsie palivovej sustavy u HDi 2.0 r. v. 2004. V priloženom obrázku som vyzančil dve hadičky. Hadička č. 1 je vyznačená modrou farbou a vedie cez ručnu pumpičku motorovej nafty do filtra. Hadička č. 2 je vyznačená červenou farbou a neviem odkial vedie :-) ale mal by to byt spätný prepad do nádrže. Ide o to, že chcem vediet či som ich správne zaradil. Keď odpojím tú \"modrú\" tak by podla mojho neodborného úsudku mala tiect nafta a to poriadne ale v podstate za dobu činnosti motora (cca 1 min vytieklo tak 1 štamprdlík nafty. Zatial čo z tej druhej, čo ide od niekal z motora vytielko aj cca pol litra nafty. Riešim problém so studeným štartom. Pri mrazivých ránach auto dlho točí kým nabehne motor, biely dym a potom je všetko v poriadku. Spotreba je normalna, olej a filtre pravidelne. Práve idem na kontrolu vstrekovačov (siemens) a chcel som sa presvedčit, či to nie je podávacie čerpadlo z nádrže, tak sa pýtam tunajších odborníkov na tie hadičky a ich umiestnenie. Za rady a porozumenie dakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 protože modrá je sací hadička (je na ní balonek), tak čerpadlo v nádrži nemáš červená je přepad do nádrže Citovat
berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 dakujem za dotaz :-) .... ale vraj cerpadlo v nadrži je, pretože mi ho chceli menit a aj som to videl na vlastne oči (to nahradne), niečo ako toto: http://www.ecat.elit.sk/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=0+986+580+217&REFPAGE=PartsOrSubstitutions&TNV=56|-32659|-32626|19&TT=car&VehicleID=17915&VehicleTypeID=1 ale môžem sa len ja mylit, ako vravim nie som od fachu odbornik :-) no vobec to nestriekalo :-) a to som si predstavoval ze tu naftu bude neskutočne tahat, naopak ten prepad vyvalil vela nafty, ani som nevedel ze tolko v motorovom priestore je... Myslis, ze to staci len podtlak na to sanie z nadrze? uff..to som vobec nevedel, už som z toho mimo :-) ale musim to vyriešit do zimy, kedže tie štarty na tom aute nie su bohviečo rano... este reaz vdaka... Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Pokud máš balónek nemáš čerpadlo a naopak. Citovat
berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 Rozumiem, čiže fungovalo to ako malo však? :-) okej pokračujem teda kontrolou tych trysiek :-) a uvidim čo dalej.. dik chlapi... Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Ráno před startem napumpuj balónkem a zjistíš jestli ti nepadá nafta. Citovat
ozzy56 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 ano, máš to zapojené tak,jak má být, když ráno špatně startuje,zkus nejdříve napumpovat ručně balonkem a pak startuj--když to chytne hned, tzv. padá nafta, to znamená,že se sloupec nafty v potrubí od nádrže neudrží a spadne do nádrže, tím pádem musí starter dlouho motorem točit,aby si nasál naftu až z nádrže, což nějakou dobu trvá...,když to bude jak píšu, je někde netěsnost mezi nádrží a vysokotlakým čerpadlem na motoru Citovat
berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 Tak toto mi nikto neporadil, aspon mám možnost jednu príčinu \"vyčiarknut\". Inak tie trysky Siemens sa vraj nedaju repasovat, treba nove avšak v TT robia laserove prečistenie tej vstrekovacej časti, myslite že to by pomohlo? Auto ako take je v poriadku, občas však je pri ustalenej rychlosti počut nepravidelný chod motora,ktoré trvá cca 1 sekundu, tak z toho vychádzajú automechanici okolo mna, že je to vadná tryska. Ešte som tam nalian na noc ten prostriedok od firmy Renault na prečistenie vstrekovacej časti motora, tak uvidim či to pomôže, všetci to chvalia :-) Každopadne ešte raz vdaka za ochotu.. Citovat
HonzaZ Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Podle VINu se nechá zjistit jak je to s palivovou soustavou. Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Tak toto mi nikto neporadil, aspon mám možnost jednu príčinu \"vyčiarknut\". Inak tie trysky Siemens sa vraj nedaju repasovat, treba nove avšak v TT robia laserove prečistenie tej vstrekovacej časti, myslite že to by pomohlo? Auto ako take je v poriadku, občas však je pri ustalenej rychlosti počut nepravidelný chod motora,ktoré trvá cca 1 sekundu, tak z toho vychádzajú automechanici okolo mna, že je to vadná tryska. Ešte som tam nalian na noc ten prostriedok od firmy Renault na prečistenie vstrekovacej časti motora, tak uvidim či to pomôže, všetci to chvalia :-) Každopadne ešte raz vdaka za ochotu.. Vstřikovače Siemens půjde vyčistit, otestovat a podle toho se uvidí. O čištení svépomocí si přečti třeba zde: Citovat
berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 dik :-) z postupy, budem skušat.. Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Další co můžeš udělat je změřit přepady ze vstřikovačů - 4 nádoby, 4 hadičky a porovnat rozdíl... + můžeš kouknout na diag kde budou vidě korekce na vstřikovačích což dost napoví. Citovat
berco44 Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 dakujem, tak vyskušam aj to :-) vidim že sa vyznate...zajtra sa s tym pohram..potom napisem ako to dopadlo.. ake jednoduche a učinne veci radite.. Citovat
hipisko Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 mas tam priesvitne hadicky, v nich si pozri ci nie su bublinky, ja som ich mal a mal som tiez kolisavy chod motora. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.