Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím odborníky,opět jsem v problému delší dobu se mě zdálo že auto při větší rychlosti jakoby plavalo nebo ustřelilo do strany a pak začalo jakoby vibrovat ,při nízké rychlosti v pořádku a tak jsem po poradě smím chytrým bratrem koupil a vyměnil zadní tlumiče a pro jistotu ještě přední čepy na řízení a po projetí se vibrace snížila a přesto tam je,pročetl jsem celé forum a vypadá to asi na repas celé nápravy ale přesto mě to nedá abych se nezeptal na všechny možné problémy protože cituji\"Príznaky poškodenia

Prvými príznakmi sú vrzganie a škrípanie pri odpružení, v dalšej fázy su kolesá mierne odklonené do negatíva, ďalej nasleduje u niektorých modelov trenie pneumatík o vnútorné podkolie a prestane vozidlo prúžiť.\" tyto problémy já nemám,chová se to tak jako když je u jinejch aut třeba vadná kardanka a kola mám poměrně rovně,než něco začnu dělat nebo už mě s toho jebe rád bych z těch zel co mě potkávají vybral to nejmenší.

Odesláno

je to od zadních kol,každej chytrej co se mnou jede tvrdí že jsou to tlumiče,koupil jsem u KELLY \"P/L tlumič pérování STARLINE,plynokapalinový zadní\" a úchyty tlumičů jsou dobrý a zadní náboje se ani nehnou akorát nevím jak zkontrolovat silenbloky na zadku,když bude nejhůř tak bych asi koupil tuhle sadu http://www.eshop-rychle.cz/autopb/eshop/22-1-ZADNI-NAPRAVY-FRANCOUZSKE-VOZY/237-4-DILY-NAPRAV/5/393-sada-lozisek-c-4-1/related#anch1 a pokusil bych se to nějak ojebat ale nevím na co si mám dát pozor

Odesláno

Tlumiče plavání rozhodně není, chtělo by to na kontrolu uložení ložsika zadní nápravy, určitě nechci strašit a od stolu je každý chytrý, ale toto je na kontrolu, a zda nebude muset jít na repas zadní náprava. Ale nechal bych zkontrolovat raději kompletně celý podvozkový aparát.

Odesláno

Skusal si sa na auto pozriet odzadu ci mas moc kolesa do A alebo nie? A este jedna vec ked ti teda auto vibruje pozeral si ci mas kolesa vyvazene?

[upravil dne 31/10/12 17:17 od command]

Odesláno

jj repas 206 jsem nechal dělat před měsícem. Příznaky jsem měl přesně jak píšeš, vibrace při 92 km/h, plně obsazené auto nevibruje.

Chytni za zadní kolo (na hodinkách 9 a 3 anebo i 6 a 12) a zacloumej do stran. Případně totéž se zvednutým kolem.

[upravil dne 31.10.2012 18:32 od P607Olda]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

5 až 8 t. Mně například měnili i prasátko a čistili brzdy. Je to individuální. Orientuj se podle dobrého jména servisu (doporučení), ne podle ceny!!!

Špatně udělaný repas zalevno ti bude nanic.

[upravil dne 25.1.2013 13:53 od P607Olda]

Odesláno

V Humplu 6 klacků bez papíru, 7 s papírem... hodně lidí je s nima spokojených.. já osobně sdílím jiný názor, ale třeba to není jejich chyba ;)

Odesláno

to P607Olda:tak ako vylet by to bol dobry napad ale ako oprava auta tolko km asi sa mi to nevyplati a mozno aj vyplati ak urobis dobru cenu :)

[upravil dne 25/1/13 14:20 od zori29]

Odesláno

Cenu nedělám já, ale servis. Mohu tě jen ujistit, že práce bude udělaná dobře a cena nebude předražená. U opravy jsi přítomen, můžeš si odsouhlasit/zamítnout další související opravy, které se objeví při rozborce.

Teď jsem jim tam postavil znovu 206, teče topení. Dolívali jsme destilku, takže jsem se v servise domluvil, že do pondělka bude stát na dílně, aby to nepromrzlo.

Na nocleh bych ti dal tip, abys neplatil moc. Anebo bys přijel časně ráno.

Je mi jasné, že jet tak daleko je tak trochu bláznovství, ale je to \"na první dobrou\" - večer dojedeš domů s opraveným autem.

tel. 00420 583 411 572

[upravil dne 25.1.2013 18:45 od P607Olda]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Caute,

Chcem sa spytat potom ako som kupil nove elektrony a gumy tak mi zacalo auto ako keby plavat :/

Spozoroval som to vcera ked som isiel asi 120 km/h a ked som mikol s volantom doprava dolava a opacne tak ako keby to plavalo uplne divny pocit :/

Moze to byt tym ze nejsom zvyknuty na hrubsie kolesa ?

Neviem co si mam o tom mysliet :/

A este otazka ku kolesam tie kolesa su ET 15 a sroby boli tak isto dlhe ako no mojich dezentoch co mam na zimu ale neviem ake Et je na nich ale asi 25-27 ze ci nemali byt tie sroby dlhsie a ci koleso dobre drzi fakt neviem :/

Dakujem za rady

Odesláno

Safi to vieš ako teraz keď si \"Rozšírený\" ideš po vyjazdených stopách :D ale nie tak ono aj mne sa inak sprava 206 na 195/50 gumách ako na 175/65. No a skrutky by problém nemali byť. zhoď koleso a pozri koľko ti pretŕča skrutka z disku keď ju tam dáš. ale to si myslím že bude zbytočné. Ale aspoň budeš kľudný

Odesláno

Spočítej kolik otoček uděláš od chycení do dotaženi štoubu.. jedna otočka je 1.25mm.. 10 otáček odpovídá 12,5mm tedy 1,25cm:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim, mame repasovanu napravu na P 206 sw, ked su dvaja ludia vo vozidle je to celkom ok s tou zadnou repasovanou napravou, ale ked je auto obsadene piatimi ludmi tak auto na nerovnostiach a vytlkoch plave tak ako keby nebola ani naprava repasovana, moze to byt ze su tlmice vybite alebo treba domontovat pruziny k tlmicom?

Niekto z KE sa najde kto by ma previezol vo svojej P 206 sw 2,0 hdi ze ako sa jeho zadna naprava sprava ked je cesta nerovna a su tam vytlky? Proste auto ked prejde aj dilataciou na ceste tak ta zadna naprava nie je moc dobra, taka tvrda je stale, aj vase auto je take? Dik za rady !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...