Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hale chlapi nelejte tam nesmysly a dejte hustější olej....

Pokud máte budík na teplotu oleje, tak uvidíte že stačí olej párkrát přehřát a začnou zase klepat...

Vymyslete jak teplotu oleje udržet kolem 90°a nebudete mít problém.

Odesláno
Hale chlapi nelejte tam nesmysly a dejte hustější olej....

Pokud máte budík na teplotu oleje, tak uvidíte že stačí olej párkrát přehřát a začnou zase klepat...

Vymyslete jak teplotu oleje udržet kolem 90°a nebudete mít problém.

Kterej je ten hustší olej? :myslim

Odesláno

ja uz neviem, v olejoch sa nevyznam, hladat sa mi to nechce ;)

vravim len co mne bolo povedane, ak mi to bolo zle, neriesil som to, tak sa ospraveldnujem :papa

su tu inaksi machri na to :P

Odesláno

Samozřejmě každej olej má své vlastnosti při určité teplotě.

Pokud zkrátka výrobce udává tlaky oleje při 85° a vy máte na budíku 110°, tak je jasné že to zkrátka může cvakat a hydroštel může být i nový.

Podle mě pokud se nezasviní ten ventil v tom hydroštelu a nezačne to propouštět zpět a tím nedržet tvrdost, tak to musí vydržet.

Jednou je to po nitridovaný a pokud je ta hlava normálně udělaná, tak není důvod aby se to pokazilo...

Odesláno

Dobrá otázka... :D

řekl bych že je to dané tou teplotou.

Za A. olej je při té teplotě jak voda a neudří to ten ventil

nebo za B. je malý tlak v okruhu a díky tomu se nenafoukne dostatečně ten hydroštel.

těžko říct...

Jednou jsem tomu nandal, že měl olej kolem 130°C a to cvakalo úplně neuvěřitelně...

Od té doby chladím a neslyšel jsem cvaknutí celou sezonu...

Odesláno

no ja som to len chcel vidiet napisane ;)

inak presne preto...ale ja som mal iny motor takze...

otazka je ze kde soudruzi teda udelali chybu, konkretne pri V6 ;)

Odesláno

Napísal to za B. Nízky tlak. To môže byť spôsobené príliš riedkym olejom ale i netesnosťami. Nízka viskozita oleja spôsobená teplotou by sa prejavovala na viacerých zvihátkach a nie iba na jednom.

Odesláno

tak sa hlásim

po výmene oleja a čistení prípravkom na čistenie motorov (vraj origo peugeot) to stručne zhrniem:

Motor sa skludnil, utišil, získal ovela ,,rezavejší\" zvuk, možno placebo pocit, že ide ochotnejšie do otáčok (môže súvisieť s novým filtrom a vyčisteným saním)

Hydrozdvihátko - necvaká, neklepe, nenišramotí, ani za studena, ani za tepla, motor si doslova prade.

Na oleji mám zatím cca 300km, dúfám, že to vydrží.

Kdo by chcel, zistím presný názov toho výrobku a môžem napísať značku oleja (5W/40)

Koho by zaujímalo, co další sa robilo, cítte sa volní kliknúť na odkaz v podpise.

[upravil dne 31/10/12 21:23 od Ivkopivko12tka]

• O 4 měsíce později...
Odesláno
Napísal to za B. Nízky tlak. To môže byť spôsobené príliš riedkym olejom ale i netesnosťami. Nízka viskozita oleja spôsobená teplotou by sa prejavovala na viacerých zvihátkach a nie iba na jednom.

Přečetl jsem si důkladně celou diskuzi ohledně klepání zdvihátek.

Na našem 307SW 1.6HDI 66kW bez FAP r.v.2006 koupeno 2009 po třech letech zdvihátka klepou za tepla a hlavně na 1valci. V servisu mi řekli, že nej je vyměnit motor 700Eur+práce. Opotřebení zdvihátka a vahadla nad levým válcem je velký. Ostatní jsou taky chycený. Celkem 16ks 800Eur+práce

Obecně bude asi příčina viz níže:

-auto je r.v. 2006 najeto 136000km, ale kdo ví je z bazaru

-olej ömv 10W40.

-dodatečně zjištěno že je ulomená měrka oleje. Takže možnost

že ho bylo víc než max.

-dokonce dle peugeot manuálu by meli být třmeny mezi vahadlem a zdvihátkem. U našeho motoru chybí ?!

-před 2měsíci výmena simeringů.

Dík za názor.

[upravil dne 22/3/13 23:49 od PaPo78]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...