koblih69 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 S nástupem do školy potřebuju zařízení, které mi trochu usnadní život. Protože v posluchárnách je málo místa a není 220V tak to limituje použití notebooku a mobil (HTC Sensation ) mi k tomu nevyhovuje. Takže mě napadá tablet. Potřebuju: 1) listovat ve skriptech a knihách které mám většinou PDF 2) psát si kratší poznámky, občas něco namalovat 3) přístup na net přes WiFi (vždy jen na chvilku) 4) výdrž baterií min 7-8 hodin, víc by bylo výhodou, nebo výměná baterie 5) Adroid tak abych měl k dispozici aplikace z mobilu - vedeckou kalkulačku, \"Word, Excel, powerpoint\"... 6) Slot na SD kartu ( ale v případě větší paměti není podmínkou ) 7) kapacitní displej 8) nesmí to být nic od Apple ! 9) Netbook nechci, ten mám !! Je mi jasné, že třeba s Galaxy TAB neudělám chybu, ale tolik do toho investovat nechci. Ideální by bylo asi něco co splní představy a bude použité, takže vítám i tip na kousky, které nejsou už v prodeji. Nechci s tím nikoho oslňovat, potřebuju funkční věc, která splní představy v minimální ceně. Horkým kandidátem byl Kindle Fire s nahraným Andr. 4.0. který se dá sehnat v pěkném stavu kolem 3 tis. ale nemá kartu a paměť nic moc.... Díky moc Citovat
Cinicman Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Mám už cca. rok Samsung Galaxy TAB 10.1 P75000 32GB a moje očakávania vo všetkých ohľadoch predčil... 1) Adobe Reader načíta a zobrazí všetko tak ako v PC 2) Displej je dosť citlivý aj na kreslenie (po nainštalovaní jednej apky, kde sa dajú nastaviť korekcie a odozvy) 3) Wifi + 3G = non stop online... 4) Výdrž v kombinovanej prevádzke je cca. 8-9hodín... keď sa len občas pozrie na web tak nabíjam raz za dva-tri dni 5) Android vo verzii 3.2, resp. nové TABy majú 4ku + ľahký root a veľká komunita na internete 6) Slot na SD kartu mi osobne nechýba, dnes sa dá všetko vyriešiť na nejaký online storage (DropBox, Google Drive atď) 7) Veľmi kvalitný kapacitný displej + nepoškriabateľný Gorilla Glass 8) Nie je to nič od Apple... aj keď sa súdili... 9) Netbook to nie je... Za kvalitu sa zrejme ešte stále platí, čínske tablety sú na dve veci... o \"podpore\" nehovoriac... s TABom neuděláš chybu... Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2012 Autor Odesláno 22. říjen 2012 Ano tomu rozumím, nicméně se pohybuju u jetého v rozmezí 5-6 tis. a to se mi prostě zdá na tuhle ptákovinu moc. Jinak jak jsem psla sám, že to je dobrá volba je mi jasné. Citovat
olaff Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 A co http://tablety.heureka.cz/google-nexus-7/ ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Presne tak ... Odporučam Google Nexus 7 ... Z 16 GB verziu dáš 249 dolárov .. Cena je super, podla mna, na to, čo ten tablet ponúka ... 7 čka je skladnejšia, myslím, že na tvoje účeli super... Galaxy Tab P7500 som mal aj ako sukromny, aj ako sluzobny. Osobne, by som ho jazdeny nekupoval, v podstate ani náhodou ... Stare P7500 maju 3 jkový android HoneyComb, ktorý je podla mna na ten HW náročný, už základná obrazovka pri prechodoch sem tam sekne. Nie je to nič strašné, ale podla mna by to nemalo robiť... Navyše má horšie HW parametre, ako nexus. Pri nexuse máš fajnový 4 jadrový procak, 1 GB ram, a najnovší android 4.1 .. Je predpoklad aj ďalších aktualizácií, už len to že ide o NEXUS ... Skúšal som ho nachvílku, ide krásne, plynule, sviezo, proste podla mna, za tie prachy, SUPER ... Radsej by som kupil tento novy, ako nejaku jazdenku Tym nechcem povedat, ze Galaxy Taby su zle, doteraz to bol v podstate jediny \"priamy\" konkurent apple ,ktory vykazal nejake cisla, a kvalita spracovania bola na dobrej urovni .. Len tento Nexus 7 mi príde velmi vyladený. Ak by ti stacilo 8 GB pamete, tak ho máš za 199 dolarov Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2012 Autor Odesláno 22. říjen 2012 8GB paměti je málo protože pokud vidím tak nemá slot na kartu (což teda fakt nechápu) takže zbývá 16GB verze. Parametry jsou jinak velmi zajímavé. Nicméně cena kolem 250 USD je reálná ( lehce před 200 + DPH ) a to se mi zdá pořád moc. Citovat
Cinicman Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Lubk0 -> \"Staré\" P7500 sekajú len s originálnou ROMkou... po nahratí upraveného kernelu a pretaktovaní na 1400mhz + Custom ROM ide krásne plynulo aj na Honeycombe... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Lubk0 -> \"Staré\" P7500 sekajú len s originálnou ROMkou... po nahratí upraveného kernelu a pretaktovaní na 1400mhz + Custom ROM ide krásne plynulo aj na Honeycombe... Super ... Ale to už si do odporucania nenapisal ... Myslím, že nikto z nás netúži potom, aby si kupil \"jazdeny\" a \"stary\" tablet, a nasledne musel taktovat procesor a prehravat druhu Romku ... Casi ked som prehraval Romkv v android zariadeniach su uz podla mna davno prec ... Problem je, ze stale to nebude take plynule, ako na tomto kusku ... Okrem silnejsie HW obsahuje aj Android 4.1 tku ktora ma oproti Ice creamu ci starsiemu integrovane \"Project Butter\" ... Hlavne ten ma za nasledok plynulost zariadenia. Aj Galaxy S3 je delo, a pri prechode z 4.0 na 4.1 je rozdiel velmi znatelny. Navyse ak mozem za \"rovnake\" prachy kupit tablet novy, hoc s o nieco mensim displayom, ale za to lepsim HW, najnovsim SW a este priamo pod logom \"google\" asi by som nevahal ... Koblih - v prispevku pred si pisal, ze sa ti zda, ze je to vela prachov za pouzivany tablet. Teraz mas novy, tiez ti to je vela ... Radim ti len dobre jednu vec, vyskusaj si kludne par lacnejsich a starsich tabletov, a skus vybehnut do nejakeho elektra, kde si mozes Nexusa vyskusat, pripadne kupit a bez udania dovodu vratit. Pochopis, v com je jeho sila ... Podla mna za tie prachy, ide ten tablet neskutocne ... Predavany je viacmenej za vyrobne a logisticke naklady, tlacia proste tablety s Androidom na trh ... Ak je toto vela, tak potom neviem ... Inak P7500 \"nehaním\" ... Mal som doma 2 kusky ... Na tu dobu, to bola najlepsia alternativa ... Avsak teraz mi prijde prehnane, ho kupovat, uz proste \"zaostava\" a Samsung s nejakym upgradom nepocita ... Citovat
ChouLu Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 K té paměti... nexus by měl umět přes OTG číst klasický flash disky.. je to sice optíž,ale furt lepší než málá paměť. Za mě osobně Samsung ... o těch čínskéch byh ani nepřemýšlel... ta cena je proti kvalitě vysoká.. to vykreslování, ta odezva... Citovat
Cinicman Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Ja si schválne cez víkend pôjdem do NAY otestovať ten Nexus, či je to teda až také delo oproti Galaxy TABu... Hlavne ma teda zaujíma ako pri takej budgetovej cene vyriešili ochranu displeja a výdrž baterky, čo je pre tablet kľúčové, nakoľko ho budeš využívať denne... Tegra3 aj so svojou spotrebou je mi na dve veci... 3D hry si zahrám na PC nie na tablete, tam potrebujem výdrž baterky. A na jemné záseky pri prechodoch obrazoviek sa môžu hrať akurát tak chlapci v puberte... Citovat
koblih69 Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 Lubk0 abychom se dobře pochopili tak 5-6 tis. se mi nezdá moc za použitý tablet ale jak jsem napsal: \" ... nicméně se pohybuju u jetého v rozmezí 5-6 tis. a to se mi prostě zdá na tuhle ptákovinu moc....\" Takže abych to řekl jasněji: je mi jedno jestli to bude použité nebo ne, ale 5-6 tis. za to nechci dát. Zdůrazňuju NECHCE DÁT ! Není problém v tom, že na to nemám, ale v tom, že ten užitek pro mě není za víc něž nějakých 3-3,5 tis. A to je větší překážka než kdyby chyběly peníze A je mi úplně buřt jestli to bude odřené nebo něco takového. Já to potřebuju používat a né s tím honit vodu. Nevadí mi ani přehrání FW a pod. pokud bude aspoň trochu jisté, že to je řešitelné. Bohužel do obchodu nikam nevběhnu - od rána do večera jsem v práci a o víkendech ve škole. Takže holt raději zariskuju a když to nebude k tomu tak to pošlu dál. Ten Google Nexus vypadá opravdu velmi dobře! Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 No vies, ono docela vie nasrať, pokial si niekto kupi zariadenie za 500 - 550 Eur (kolko P7500 vka nová stála) a uz v základe seká, viac ako dosť ... Este lepsie, kupovat ho jazden, aby som nanho isiel nahravat nove ROMKY a taktovat procak :/ S P7500 vkou som denne pracoval, nemusis mi o nej hovorit ... Mali sme k nej prisposobenych X vlastnych aplikacii, a v podstate mimo officu som uz nenosil notebook ... A preco by mali na take veci hrat chlapci v puberte ? Ocividne to trapilo aj samotny google, a vseobecne sa na to pustala vlna krytiky ... Pretoze v tej dobe si si kupi. IPAD2 a to bolo nieco velmi dobre vyladene ... A Android vedel iba sekajuci tablet ... A sekal nielen pri prechodoch obrazoviek, takisto pri spustani ci vypinani aplikacii, pri zoomovani internetu. Teraz je na pultoch Tablet, dovolim si povedat ze za tu cenu, cistá bomba (pomer cena výkon) a to si niekto má kúpit za rovnake peniaze jazdenu P7500 vku ? Nevidim v tom logiku, jedine ze by niekto kruto neskutocne potreboval 10.1 display ... Chod si vyskusat, kludne Ja hovorim, ze su to konecne normalne vyladene tablety, ktore tak ako kupis, tak ho aj vyuzivas, bez sekania, nadherne rychle ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Lubk0 abychom se dobře pochopili tak 5-6 tis. se mi nezdá moc za použitý tablet ale jak jsem napsal: \" ... nicméně se pohybuju u jetého v rozmezí 5-6 tis. a to se mi prostě zdá na tuhle ptákovinu moc....\" Takže abych to řekl jasněji: je mi jedno jestli to bude použité nebo ne, ale 5-6 tis. za to nechci dát. Zdůrazňuju NECHCE DÁT ! Není problém v tom, že na to nemám, ale v tom, že ten užitek pro mě není za víc něž nějakých 3-3,5 tis. A to je větší překážka než kdyby chyběly peníze A je mi úplně buřt jestli to bude odřené nebo něco takového. Já to potřebuju používat a né s tím honit vodu. Nevadí mi ani přehrání FW a pod. pokud bude aspoň trochu jisté, že to je řešitelné. Bohužel do obchodu nikam nevběhnu - od rána do večera jsem v práci a o víkendech ve škole. Takže holt raději zariskuju a když to nebude k tomu tak to pošlu dál. Ten Google Nexus vypadá opravdu velmi dobře! Ok Z vlastnej skusenosti ale viem, ze cinske noname tablety, su na nič. Fakt, seriozne, na nič ... Len problemy, s kdečím ... Takže vybes sa zužuje. Nexus 7, sa predava za vyrobne a distribucne naklady ... V praxi nič lepšie za tie prachy nbové nekúpiš. Na druhej staršie tablety, su tiež neni bohviečo ... Myslim, ako na tom boli technicky v tej dobe Osobne by som si bud kupil poriadny tablet, alebo ziadny. S tymi low endmi budes mat len problemy, az sa ti cele uzivane tabletu \"zhnusí\" ... Citovat
Cinicman Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Ja ho nenútim kupovať TAB... len vravím, že kvalitatívne je aj dnes ako alternatíva zaujímavý a vôbec by som sa ho nebál kúpiť na inzerát, pretože ten displej je \"nezničiteľný\"... Hardware je na tom v porovnaní z konkurenciou tiež ešte dobre, takže výkonovo nemá problém. O software sa nemá cenu baviť, Android je otvorený systém a každý si predsa môže tablet customizovať ako chce... ROMiek je na nete požehnane... nechápem prečo by mal byť problém spraviť ROOT a prehrať ROM. Práveže na Samsungoch je to najľahšie zo všetkých android zariadení, ktoré som mal. PS: Kupoval som ho nový za plnú sumu v NAY a vôbec ma nenasralo nejaké \"sekanie\", nakoľko ešte v ten večer bol spravený ROOT, Custom ROM a Pershoot Kernel na 1400MHz... To že Samsung spí v podpore na vavrínoch je stará známa vec a priznajme si, že ostatný výrobcovia na tom nie sú o nič lepšie (viď HTC a rok sľubovania 4.0 na Desire HD... a potom nič...) PS2: Ak by som si mal vybrať medzi novým NEXUS7 a starším TABom (1 alebo aj 2) tak jednoznačne kvôli displeju beriem to druhé... PS3: Čínske Tablety sa síce zlepšujú ale je ten najväčší **** a najlacnejšie komponenty čo vo fabrike nájdu... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Tak to si potom neni náročný používatel V kazdom pripade, vec preferencii ... Za rovnake peniaze, jazdeny tablet, na ktorom treba prerabat ROMKu a taktovat procak aby \"posekával\" iba trochu, na druhej strane s velkým 10.1 displayom ... V druhej alternatíve za rovnake peniaze uplne novy tablet, bez potreby prerabania rom s najnovsim OS a HW vyladenim uplne pre tento OS, ktory funguje bez jedineho seknutia, avšak s menším displayom ... A čínu nekupovať Citovat
Smudla_22 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Ja ho nenútim kupovať TAB... len vravím, že kvalitatívne je aj dnes ako alternatíva zaujímavý a vôbec by som sa ho nebál kúpiť na inzerát, pretože ten displej je \"nezničiteľný\"... Všechno jde Citovat
koblih69 Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 Lubk0 větu \"...Osobně by som si bud kupil poriadny tablet, alebo ziadny...\" jsem čekal už dříve. Nevím jeslti si někdo třeba všimnul toho, že níkde nepíšu nic o videu a pod. To je totiž pro mě jen bonus. Když oželím některé věci tak můžu koupít nějakou lepší E-book čtečku a to hlavní pokreju a s jetou se dostanu klidně na 2000,- Stále hledám, jestli třeba ten Nexus využiju a třeba přehrávání HD videa a pod. mi za ten příplatek stojí. Nicméně všechny příspěvky mi hodně pomáhají i když jsou někdy v rozporu... tak mě posouvají dopředu. Díky moc a jen houšť Citovat
shark734 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 brat ma toto: http://pc.bazos.sk/inzerat/19082353/Tablet-TF101--dock--puzdro--HDMI-VGA-adapter.php da sa kupit aj bez klavesnice a odkedy to ma, PC prakticky nepouziva, office sice nieje uplne plnohodnotny, ale da sa s tym mal som ho pozicany 2 tyzdne a celkom som si na to zvykol, na bezne surfovanie, pozeranie dokumentov, filmov a neviem coho este je stvoreny Citovat
koblih69 Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 Koukal jsem na něj, ale je to cenově ( i použitý ) mimo to co jsem ochoten dát. Citovat
tomm176 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Taky se po něčem poohlížím. Mrkni na www.androidforum.cz , je tam toho dost. Hledám přesně něco takového jako se píše v prvním příspěvku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.