406ťáček Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 ok, díky tak snad to poznám, při nejhorším ho vyndám sám a bude klid Citovat
406ťáček Odesláno 24. říjen 2012 Autor Odesláno 24. říjen 2012 ještě jedna otázka, myslíte že by jste sem někdo mohl dát radu jak nejlépe filtr odstranit? Citovat
podgy4 Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 1,9 není slabej motor když jsem byl mladej lotr tak s 1.9td sme řezali oktávky jak nic ale to byl ten motor v citroenu zx jinak jeden známej má úplně tu samou 406ku jak já úplné dvojče dokonce máme stejné alu a seznámili jsme se tím že mě napadl že jsem mu ukradl auto. Tak mi povídal ža na plnou najede 700km to mě přijde samozřejmě moc ale je to realnější než že to jezdí pod sedum litru sedm litrů je hodně?na plnou až po hrdlo se mi vešlo 62litru(něco tam bylo) a při 1250km se mi rozsvítila terv kontrolka rezervy.tak nevím, čím to je ale myslím že je to normální spotřeba.když udělá někdo na plnou nádrž, tak tam neni asi něco v pořádku:myslim Citovat
Lord Back Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Mno musim dat za pravdu ze co jsem ted zabranil uniku nafty s cerpadla tak je znat ze to zere asi min jelikoz jsem to mel temer uplne prazdny tak ze se rucicka palivomeru ani nehla nalil jsem tam jen pro test auta jestli to ma cenu deset litru a od ty doby jsem najezdil 98km a dost brutalnim zpusobem a rezerva se jeste nerozsvitila ale on ten ukazatel taky docela keca podle toho jakou ma naladu taky se muze stat ze uz se s prace domu ani nodstanu a umre dneska dam plnou a jsem zvedavej co na ni nejedu Citovat
bosslibor Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 ti nevím ale aby ti tekoucí čerpadlo udělalo věčí spotřebu tak to by ti z něho muselo ale hoooodně tééct apropo 2.1td nemá na 1,6 benzín v oktávce ??? ani na akceleraci ? ?, tos plácl hroznů blbost :D:D 1.6 je nejtupější motor jaký škoda má a věř tomu že už sem ho taky řídíl proto sem to psal :D Citovat
Lord Back Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Tak je to možné ze mi to nejede jako vám ale ta moje oktávka jede prostě lip ale do kopce jde ten peugeot lepší nestrácí tolik díky turbu jinak u ty škodovky to je tak tupej motor ze 1.6 s 8 v nikdo nikdy neudělal tak vykonej vid a jede i podle navigace 200 kmh je teda troch poladěná ale zádnej chip a mam za to ze i má psanou lepši akceleraci nez 2,1 a hlavně má o necelejch 400 kg min je taky možný že si jel s 1.6 co ma 55 kw oni ty motory byly čtyři možná i vic co tam dávali ale dobře jeli jen dva a to 1,6sr 74kw a 1.6 75 kw ty 77 kw 16v to je tupej motor ty se musely točit aby jely ale ty dva byly 8v a s těma si mohl jet na pětku padesát a dát plnej a ten motor prostě okamžitě reagoval a proste se rozjel bez jakéhokoli odmlouvání a zkus tohle udělat s 2.1 tak ti rozbije hubu. Nezlob se na mě ale ta oktavka je z roku 98 a podívej se jaké benzínové motory v tom roce dělal peugeot třeba kolem toho obsahu tím nechci říct ze peugeot je špatná značka to bych nikdy neřekl ale koukni se do jakého obsahu si musel jit abys mel ten výkon co ta okta mám tušení že vejš než 1.6 a vejš než 1.8. A konec dohadování nejsme přece magoři který se hádají o tom komu jede jeho tříkolka víc máme zde radit co si má tady kolega koupit za motorizaci do 406 a já mu radím 2.0 HDI 66 kw a Td ať si nekupuje jestli chce jezdit s co nejmenším počtem oprav tímto zde na tomto vlákně končím nemám už co dodat:xvul [upravil dne 26/10/12 03:52 od Lord Back] Citovat
podgy4 Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Další dobrá kravina.berme teoreticky že 406 2.1td má 1514kg a octavie 1,6 74kW má 1280, tak podle mě je to 230kg.za to má krouťák o 105nm vyšší a dle různých tabulek je při akceleraci je na tom ta oktávka taky po zadu.a když jsme u spotřeby tak při stejným stylu se to nedá srovnat. Citovat
Lord Back Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 joooo je to tak. Me to vypravej. A tu o cervene karkulce znas. Ja to nemuzu porovnat ja mam obe auta v garazi [upravil dne 26/10/12 08:55 od Lord Back] Citovat
bosslibor Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Klid :-) hele já mám už 6 let 406 2.1 předtím 2 roky 605 2.1 a před ní 405 1.9d a mezitím měla sestra 2 roky 406 1.9td a v práci máme 2 golfy v kombi 1.6 a šeci naně plujů :-D včetně mě :-D navíc občas jedu kamošovů dvojkovů octávků 1.6. Zdá sa ti to málo objektivní ? :-P Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Byl tady příspěvek, že 2,1 bere více než 7 a za míň nedokáže jezdit - je smazán? Pokud je to tak, tak je to zralé na opravu, protože 2,1 běžně bere kolem 6. Takže i hodnoty zrychlení a rychlosti jsou ovlivněny tím, že motor není v pořádku. Citovat
Lord Back Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Je to mozne ze je opravdu v haji ja netvrdim ze je ten motor dobrej jinak k tem golfum a a dvojce oktavce mam za to ze tam zrovna jsou ty debilni 77 kw motory a ty jak nemaji 4000ot tak je to zebrak ja mel pred 406kou 405 pred ni 309 a pred ni 306 vse v nafte az na tu 306 tam byla 1.4 motor a to byl opravdu des ale k temto vsem peugeotum jsem mel vzdy jeste jedno auto a tou je ta okta uz ji mam osum let a za ty roky jsem do ni koupil jen predni desticky rozvody a olej jo a taky benzin ale kdybych mel napsat co jsem koupil vsechno do tech peugeotu tak verte tomu ze by se to sem na to vlakno ani neveslo ale nejvic vzpominam na tu 309ku 1,9 grd 47 kw tu jsem mel nejradsi ta byla za vsech nejspolehlivejsi a bylo jedno co je tam za kvalt to se snad na petku i rozjelo to byl pan motor a mela pri prodeji najeto 630000 km. Nemysli si ja mam peugeoty radsi nez skodu ale nemuzu ji pomluvit kdyz je to neznicitelny auto Citovat
Mňojo Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 osobně znám 1,9 td a 2,0 hdi ( 80 kW ) z xantie a 2,1 z peugeota jak z 605 s čerpadlem bosch tak teď i z 406 s čerpadlem lucas a můžu říct , že pokud bych se znovu rozhodoval o motorizaci šel bych jednoznačně do 2,1 s lucasem , krásný svezení , sic vykoupené trošku vyšší spotřebou oproti 1,9 , hdi v nižší cenový relaci bych se vyhnul , co jsem viděl , většinou to byly políčený střepy Citovat
podgy4 Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 nikdo neříká, že peugeot je nesmrtelný.Hlavně kdyz porovnáváš dve auta tak je ber aspon v nafte.máme doma 406 1,8 81kW a máme jí uz 12let.mamka s ní jezdí jen do práce a zatím se na ní jednou delali desticky v predu, jinak olej.že by taky nesmrtelný motor? Citovat
Lord Back Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 to nemohu soudit ten motor neznám nikdy jsem ho neviděl neslyšel nikdy jsem ho neřídil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.