Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ľudia dneska sa mi stala haluz na ceste.. ako som vyštartoval z vedľajšej cesty na hlavnú tak som zrazu aj dojazdil..porucha bola v šrauboch na čepe pri prednom pravom kolese.. vykrutili sa mi bočné šrauby a ostala len tá v strede a koleso mi dralo o blatník tak som dalej isť nemohol.. šťastie v nešťastí bolo také, že sa mi to stalo pri rýchlosti asi 20 km/h .. keby sa mi to stalo vo vysokej rýchlosti no neviem neviem či by som sem niečo pridal... stalo sa to už niekomu ??

Odesláno

No, hlavně že se ti to stalo při tak malé rychlosti. Takže asi nejspíš výměna čepu, pořádné dotažení a zajištění. Následně určitě kontrola druhého čepu, preventivně.

Odesláno
Nejspíš asi byly málo dotažené a nebyl použit zajišťovací tmel na závity.

Jojo koukám na to, máš pravdu ten moment je minimální, patří tam tmel. Já ho na tyhle místa dávám automaticky i když třeba předepsanej není... tady někdo udělal chybu, třeba při výměně ložiska nebo těch čepů... to je teda na pár facek.:bojim

Odesláno
Ovšem je zajímavé, že se povolily šrouby, které mají utahovací momement nějakých 17 kpm a ten co má 6,5 kpm tak držel.

chyba, vychadzate z toho ze ten kto to robil nato aj daval pozor a pouzil momentovy kluc:)

Odesláno

tak ten čep nieje originál bol asi menený ale tmel tam nebol žiadny... pravdaže dnes tam idú nové skrutky ktoré poistím tmelom... asi sa stala chyba pri výmene čepu a mechanik to zabudol poriadne dotiahnuť.. a to bolo auto servisované v autorizáku.. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...