Joozino Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 aha..to som nevedel..noo ja do servisu nechodim..doma prehadzujem...minule som daval dole koleso, tak drzali sroby, ze som fakt myslel ze ich strhnem..musel som predlzit páku.. Citovat
koblih69 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 S tím problém nemám, vždy mažu grafitem a utahuju jak se má, takže povoluju bezproblémů. Citovat
cvrlo Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 ja som ich tam mal, keď sa auto doviezlo z F a neviem, kto a kedy to doťahoval, ale viem kto a ako ich potom dával dole:mrk tie orechy sú mierne povedané \"zle vymyslené\" na to, na čo sa majú používať, musia niečo vydržať. Citovat
merlin99 Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 @cvrlo: v manuali je napisane ze sa nesmu utahovat pneumatickymi a pod srandami... ze to servisy ignoruju \"lebo predsa by to dlllho trvalo keby na kazdom aute museli takto\" (odpoved pneuservisu ked som povedal ze nesmu pneumatickou volovinou...). inak by to tie orechy vydrzali keby sa rucne na spravny moment dotahovali... Citovat
cvrlo Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 to mi je jasné, ale celý princíp riešenia tých orechov je nešťastný, tak dôležitý komponent by proste mal niečo vydržať (aj zaobchádzanie v pneuservisoch). Ja mám nemecké zabezp. skrutky už niekoľko rokov a orech je stále ako nový, bez známok použitia, a to chodím do pneuservisov, kde, ako píšeš, sa s tým moc neserú Citovat
rendyD Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 cvrlo - možeš mi napísat značku alebo nejaky link kde sa daju objednat Citovat
cvrlo Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 ja som to kupoval v pneuservise, ale napr. tu sú kvalitné: http://www.centrumkolies.sk/autodoplnky/zabezpecenie/ Citovat
rendyD Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 a šroby máš stále tie iste?či držia alu alebo plecháče je to jedno? Citovat
Judes Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 Ak máš origo Peugeot alu disky tak ti stačí jeden druh skrutiek. Na leto mám neorigo alu disky a ku nim aj iné skrutky (s kuželovým sedlom). Citovat
cvrlo Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 a šroby máš stále tie iste?či držia alu alebo plecháče je to jedno? mám len jedny alu takže prezúvam (zatiaľ, ale už ma to fakt nebaví) ale keďže sú disky 5 dierové, môžu byť bezpečnostné skrutky aj konusové (aspoň podľa vyjadrenia pána v pneuservise), jazdím tak už tretí rok a v poho... Citovat
Judes Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 To nezáleží koľko dierový je disk ale akú majú otvory dosadaciu plochu, chcelo by to tomu pneuservisákovi objasniť. Nie zo srandy sa vyrábajú skrutky s pochou aj kuželovou dosadacou plochou . [upravil dne 5/3/13 20:25 od Judes] Citovat
Marcel00 Odesláno 5. březen 2013 Autor Odesláno 5. březen 2013 Ak máš origo Peugeot alu disky tak ti stačí jeden druh skrutiek. Na leto mám neorigo alu disky a ku nim aj iné skrutky (s kuželovým sedlom). kuzelove sedlo maju aj origo sroby peugeot Citovat
Judes Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 To máš pravdu ale na uchytenie plechových diskou. Citovat
Marcel00 Odesláno 5. březen 2013 Autor Odesláno 5. březen 2013 ak by si argumentoval tym ze neni konus ako konus tak beriem... Citovat
Joozino Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 ja mam origo sroby aj na elektrony aj na plechace Citovat
cvrlo Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 To nezáleží koľko dierový je disk ale akú majú otvory dosadaciu plochu, chcelo by to tomu pneuservisákovi objasniť. Nie zo srandy sa vyrábajú skrutky s pochou aj kuželovou dosadacou plochou . [upravil dne 5/3/13 20:25 od Judes] Janči, zaujímalo by ma, ako negatívne sa to, že jedna skrutka je kuželovitá, môže prejaviť na jazdných vlastnostiach auta, Ja myslím, že nijako. Po dotiahnutí drží rovnako akurát má menšiu dosadaciu plochu, nejaké uvolnenie kolesa alebo niečo podobné neprichádza do úvahy:roll Citovat
Judes Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 Ok beriem späť, až teraz som si všimol že sa jedná len o bezpečnostné skrutky a nie komplet. S tou jednou kuželovou skrutkou na jedno kolo by mohlo byť celkom v pohode. [upravil dne 5/3/13 22:10 od Judes] Citovat
rendyD Odesláno 6. březen 2013 Odesláno 6. březen 2013 ano,su to orginal alu ako ma cvrlo ...Takze možem pouzit tie šrobiky z plechačov aj na elektrony?..Kupil som ich totižto bez skrutiek..Niekde som čital niečo aj o podložkach..tie asi nepotrebujem-či? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.