Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

aha..to som nevedel..noo ja do servisu nechodim..doma prehadzujem...minule som daval dole koleso, tak drzali sroby, ze som fakt myslel ze ich strhnem..musel som predlzit páku..

Odesláno

ja som ich tam mal, keď sa auto doviezlo z F a neviem, kto a kedy to doťahoval,

ale viem kto a ako ich potom dával dole:mrk

tie orechy sú mierne povedané \"zle vymyslené\" na to, na čo sa majú používať, musia niečo vydržať.

Odesláno

@cvrlo: v manuali je napisane ze sa nesmu utahovat pneumatickymi a pod srandami... ze to servisy ignoruju \"lebo predsa by to dlllho trvalo keby na kazdom aute museli takto\" (odpoved pneuservisu ked som povedal ze nesmu pneumatickou volovinou...). inak by to tie orechy vydrzali keby sa rucne na spravny moment dotahovali...

Odesláno

to mi je jasné, ale celý princíp riešenia tých orechov je nešťastný, tak dôležitý komponent by proste mal niečo vydržať (aj zaobchádzanie v pneuservisoch). Ja mám nemecké zabezp. skrutky už niekoľko rokov a orech je stále ako nový, bez známok použitia, a to chodím do pneuservisov, kde, ako píšeš, sa s tým moc neserú:(

Odesláno

Ak máš origo Peugeot alu disky tak ti stačí jeden druh skrutiek.

Na leto mám neorigo alu disky a ku nim aj iné skrutky (s kuželovým sedlom).

Odesláno
a šroby máš stále tie iste?či držia alu alebo plecháče je to jedno?

mám len jedny alu takže prezúvam (zatiaľ, ale už ma to fakt nebaví:grr) ale keďže sú disky 5 dierové, môžu byť bezpečnostné skrutky aj konusové (aspoň podľa vyjadrenia pána v pneuservise), jazdím tak už tretí rok a v poho...

Odesláno

To nezáleží koľko dierový je disk ale akú majú otvory dosadaciu plochu, chcelo by to tomu pneuservisákovi objasniť. Nie zo srandy sa vyrábajú skrutky s pochou aj kuželovou dosadacou plochou ;).

[upravil dne 5/3/13 20:25 od Judes]

Odesláno
Ak máš origo Peugeot alu disky tak ti stačí jeden druh skrutiek.

Na leto mám neorigo alu disky a ku nim aj iné skrutky (s kuželovým sedlom).

kuzelove sedlo maju aj origo sroby peugeot ;)

Odesláno
To nezáleží koľko dierový je disk ale akú majú otvory dosadaciu plochu, chcelo by to tomu pneuservisákovi objasniť. Nie zo srandy sa vyrábajú skrutky s pochou aj kuželovou dosadacou plochou ;).

[upravil dne 5/3/13 20:25 od Judes]

Janči, zaujímalo by ma, ako negatívne sa to, že jedna skrutka je kuželovitá, môže prejaviť na jazdných vlastnostiach auta, Ja myslím, že nijako.

Po dotiahnutí drží rovnako akurát má menšiu dosadaciu plochu, nejaké uvolnenie kolesa alebo niečo podobné neprichádza do úvahy:roll

Odesláno

Ok beriem späť, až teraz som si všimol že sa jedná len o bezpečnostné skrutky a nie komplet. S tou jednou kuželovou skrutkou na jedno kolo by mohlo byť celkom v pohode.

[upravil dne 5/3/13 22:10 od Judes]

Odesláno

ano,su to orginal alu ako ma cvrlo ...Takze možem pouzit tie šrobiky z plechačov aj na elektrony?..Kupil som ich totižto bez skrutiek..Niekde som čital niečo aj o podložkach..tie asi nepotrebujem-či?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...