Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 coupé z ničeho nic chcípne a nejde nastartovat - Vyřešeno

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se potat, jestli někdo nemá nápad, co by tomu mojemu křápu mohlo bejt. Jedná se o 406 coupé 2.0i 16V motor RFV 97kW. Auto mám asi dva týdny. Za tu dobu mi to ta potvora udělal 3x. Prostě z ničeho nic se začne chovat, jako by mu došel benzín a zhasne. Když mi to udělal poprvé, říkal jsem si OK, benzín je natlakovanej, to bude snímač otáček. Podotýkám, že auto po první závadě po dvou hodinách najednou naskočilo a normálně jelo. Snímač jsem vyměnil a byl chvilku klid. Po ujetí 80km opět skoro to samý, na dálnici začalo poškubávat až nakonec úplně zdechlo. Po třičtvrtě hodině pokusu o nastartování, kdy občas zablafalo, ale nešlo třeba přes 1500ot/min a šlo dost nepravidelně najednou chytlo normálně a odjelo. Tak jsem si říkal, že to bude palivový čerpadlo. To jsem taky vyměnil. No a dnes večer znova, z ničeho nic to škublo a zdechlo. Tentokrát jsem už nenastartoval. Při pokusu o start se občas ozve zablafání a jako by snaha se chytnou, ale bez výsledku:( Už mi nějak dochází nápady:(

[upravil dne 14/11/12 22:18 od Mef]

Odesláno

Dobrý den. Těch věcí tam může být více. Věštecká koule říká něco o čidle teploty chladící kapaliny, možná je i závada MAP senzoru. Nejpravděpodobněji mi ale přijde, že palivová soustava má někde zakousi \"thlinku\" kudy proniká vzduch a po určité době jízdy se palivová soustava zavzdušní. Po opětovném \"natlakování\" čerpadlem pak zmizí.

Jak se chová automobil krátce po studeném startu? Netřepe se jako ratlík? Pak bych zkusil přehození MAP senzoru z jiného automobilu.

Pokud je po nastartování stabilní volnoběh a motor si \"brumlá\" pak bych zkusil laborovat s ostatními možnostmi viz výše.

Říkám narovinu že nejsem odborník jen poučený lajk! Hodně štěstí! :papa

Odesláno

Zkus bych ještě vyměnit palivový filtr, je u nádrže z pravý strany před zadním kolem a pak ještě bych kouknul na regulátor tlaku, je na liště se vstřikama:)

Odesláno

Tal paliva zkusim zítra změřit. Ty teplotní čidla apod, tomu moc nevěřim. Pokud vim, tak po jjeích odpojení by měl auťák skočit do nouzáku a normálně nastartovat. Mimoto jsem to na stejnym motoru zkoušel odpojit. Když jsem odpojil teplotní čidla lambdu, tak to normálně chytlo, takže tudy asi cesta nepovede.

Odesláno

HonzaZ: Diagnostika v minulých případech nic neobjevila :-( Teď ji nemám u sebe. Budu ji mít zítra, ale pochybuju.

OK406: To už je vyměněný. Bylo to první co mě napadlo, protože naprosto to samý mi v minulosti udělala 405ka a tam to bylo tímhle čidlem.

Odesláno

To mě také napadlo, ale uvádí že ho měnil, doufám že za nové:myslim Palivové podávací čerpadlo se totiž na dia nedá zjistit.

[upravil dne 11/10/12 23:59 od HonzaZ]

Odesláno

ChouLu: Ten palivák klidně ještě zkusim i když tomu moc šancí nedávám. Původní majitel tvrdil, že ho měnil (cca 3 měsíce) a zatím co řekl, že bylo vyměněno, tak skutečně vyměněno je.

HonzaZ: Čerpadlo za nový vyměněný není, ale je z auta, který jezdilo do poslední chvíle (potkanej motor). Nevylučuju možnost, že by bylo taky blbý, ale nepřijde mi to moc pravděpodobný.

No uvidíme, v sobotu na to vlítnu.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...