Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak pajdon, ale já sem evidentně taky hluchá a bez citu.. Pozoruju auto už týden.. (jezdim kuli tomu bez rádia..!!! :( a nic... Žádný vjemy..

Otázkou je, jestli se mi vůbec něco při mym stylu jízdy stihne "zašpinit" :D

Odesláno

Mě by zajímalo jesli třeba takový ochtavkáři řeší jejich PDF, kdy regenerují atd, nebo jestli jsou tak postižení jen peugeoťáci.

Odesláno (upraveno)

Klíííííííd, hlavně že jsi zdravá :aut. Ono třeba na dálnici uvnitř auta žádný vjemy nejsou.

A zašpinit se stihne, o tom žádná... Docela snadno. Když šlápneš na krk studenýmu motoru, tak filtr krmíš ukázkově... Spíš jde o to, jestli mu dáš šanci "se vypálit...".

No většinou si stěžují, jaká je to hrozná darda. Jinak i se služebákem jezdím tak, aby DPF trpěl co nejmíň (i když to není oktávka). Ale 90% kolegů to neřeší -> 2.0TDI je nejleúší auto do města.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Studený jezdím v klidu zahřívám olejík a čekám tak na 90 na chladič - pak tomu dám teprve kotel.. ;) každý den jezdím po dálnici, takže snad je čistej.. ;)

Odesláno (upraveno)

Když má voda 90, olej zdaleka ještě nemá tu správnou teplotu... Pokud má čas zregenerovat, tak v pohodě. Čistej není, to jen když je novej. I tas se zničí, to tak prostě je, pokud se vypaluje v optimálním režimu, tak na něj prostě najedeš víc, než bude na repas nebo výměnu (v optimálním režimu by to mělo být kolem 250tkm). Je třeba kontrolovat aditivum, případně (nechat) doplnit.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Totoc- poslední věta..:

KOukám, že u dvoulitra každý pozná kdy regeneruje:myslim Asi jsem hluchej, slepej a bez citu, protože neslyším žádné dunění, necítím žádné škubání, prostě nic. Jenom když je vlhko, tak se mi odmlží zadní okno.

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno

Tady máš vysvětlení, cituji Pacho69:

: regenerace vyžaduje zátěž motoru, ten si připojí "spotřebiče", aby ji vytvořil. Spotřebič je alternátor, takže ho zatíží tím, že začne vyhřívat zrcátka, zadní sklo, v případě, že neběží klima, začne topit (máš-li pocit, že auto zbytečně topí víc, než bys čekal, tak nejspíš regeneruje). Když si projdeš diskuze k jiným autům, najdeš tam popisy - ledka připojená k vyhřívání zrcátka, nebo k vyhřívání zadního skla... Asi existují sofistikovanější způsoby (vyvolává to řídící jednotka), je otázka, jak je to pracné.

Odesláno

Ahááá.. :D

Mě se mlží jen ta debilní střecha... Zadní okno vůbec.., ale to topení mi asi fakt přitápí.... Tak díky.. :) du hledat a číst.. :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Letos v létě mě motor hlásil poruchu (zatrolené Chorvatsko:) Byla vysoká teplota, popojíždění, nakonec se porucha sama přestala hlásit. V servise načetli chybu: chyba senzoru teploty FAP. Údajně pokud senzor neví, jakou má teplotu, neprovede regeneraci a hlásí poruchu. Proto asi další plynulejší jízdou došlo k úpravě.

Každopádně co jsem chtěl napsat, že načtením diagnostiky můžete zjistit stupeň zanesení FAP ( u mě to bylo cca 30% po 75000km a 3,5letech úžívání - což označili jako skoro nový FAP :), také diag řekně průměrný interval regenerace (možno přiřadit kategoriím plynulosti jízdy va FAP.pdf od chuck11) a také, že předpokládaná výměna FAP je ve 240000km (jak už tu také zaznělo)

Prostě pokud jste zvědaví, jak na tom váš FAP je, možno zjistit v diagnostice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...