burton407hdi Odesláno 7. říjen 2012 Odesláno 7. říjen 2012 stretlis te sa uz s tymto? ked je chladno a auto dlho stoji pri startovani motor toci ale nechce nakopnut lebo asi nema dost nafty, otvoril som kapotu a v hadicke do palivoveho filtra bolo vidno kopec bubliniek tak som to pretlacil s tou pumpickou co to dalo a motor nakoniec asi po 3-4 sekundach naskocil, isiel som si dat skontrolovat palivovy system ale vaj je vsetko ciste a vraj moze by len upchate sitko v nadrzi tak ze to budem nejako musiet vyriesit akurat som sa chcel opytat ci ste sa s tym nestretli, je to 2.0hdi 100kw. este jedna vec neviem ci je to ok ale skusal som ked je riadna kosa (norsko) a auto dlho stoji otvorim viecko nadrze a pocut ako to tam zabuble ako keby bola stiahnuta nadrz alebo mala nejaky podtlak a zeby to tahalo tu naftu naspat? nerozumiem skuste mi to nejak vysvetlit jak to ma fungovat:roker [upravil dne 7/10/12 21:28 od burton407hdi] wenaS ohodnotil 1 Citovat
Judes Odesláno 7. říjen 2012 Odesláno 7. říjen 2012 Ak sa ti tam robia bublinky niekde budeš mať netesnosť. Ak by bolo upchané to sítko v nádrži motor alebo lepšie povené čerpadlo by si nevedelo naťahať dostatočné množstvo nafty, malo by to vplyv aj na cho motora za jazdy. Kedy si menil naftový filter aj s tesniacim krúžkom? V akom stave je baterka? Štartér točí dostatočne? Citovat
tomike Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 Na oboch 407-mach som mal problem startovat pod minus 7 C. Niekedy chytili na 2 az 3 x, pri vyssich teplotach bezproblemov. Presne to co popisujes. V sobotu idem menit zhavice a dufam, ze sa to zlepsi. Stara 406 startovala jedna basen aj pri minus 20. Trochu nechapem, obe 407 do 150 000 km realnych, overenych. Viac ludi sa na toto stazuje, tak neviem kde je chyba. Citovat
bajza206 SW Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 A máš tam ty bublinky i když motor vrčí? Citovat
andrex Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Ja mam obdobny problem uz viac ako pol rok. Niekedy proste mojej 407 hrabne, a ma taky tazky start/vobec nenastartuje, iba s pomocou balonika. Vyzera to ze je to pri chladnejsom pocasi (v zime, alebo napriklad na jar,jesen rano ked je este chladne auto) ma auto taky tahsi start. Po nastartovani sa stane ze zdochne samo po takych 5-10tich sekundach. Dalsi start je extremne tazky. Ked to vsak nastartuje, vyhodi okamzite hlasku \"depollution system faulty\" a nasledne nudzovy rezim. Vypnut, znova zapnut, nudzovy rezim uz nebezi, ale hlaska depolution ostala. Vsimol som si par krat ze spustilo o chvilu aj regeneraciu. Nasledne to uz ide ako ma, a dalsie starty su v pohode. A znova po par tyzdnoch sa to objavi, tazky start a uz viem ze naskoci \"depollution system faulty\". FAP je v poriadku, na poslednej diagnostike pred mesiacom este uzkazovalo ze je ok. A ziadnu chybovu hlasku nedalo. Iba ze je vadny zhavic. Uz mam dost nervy na to, kedz to robi dlhsiu dobu, a daval som ho kvoli tomu kontrolovat, aj vstreky ci nie su netesne, lebo jeden je jemne vlhky, ale merania ukazali ze su vsetky v uplnom poriadku a netreba ich menit (teda ak ma neodrbali, a vytlacili papier ze merania su ok, pretoze ich mali posielat niekam na meranie). Menilo sa aj EGR aj turbo, vsetko nove. Ak mal niekto podobny problem, a vyriesil ho, napiste, lebo je to fakt otravne jazdit na tom aute, ked viem ze je nieco zle, a hadze mi chybovu hlasku a nudzovy rezim. Vdaka. Citovat
burton407hdi Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 necham stat vonku nahram ako to vyzera v tej hadicke adam sem link na youtube, zhavice mam nove, filter budem menit coskoro alebo robilo mi to v zime aj ked bol filter novy, skratka robi ot len ked je chladno, tie bublinky zmiznu ako nahle sa motor nakopne, baterka je tiez nova - rocna a motor toci dostatocne dobre aj pri -15 tocila jak hovado na chopku len som to s tym balonikm musel pretlacit lebo nemala naftu, vzdy som este aj otvoril veko nadrze aby som odstranil podtlak ak to malo vobe cnejaky vyznam nevyznam sa Citovat
Judes Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 burton407hdi Len tak pre zaujímavosť, koľko má to auto najazdené? 2.0hdi nemá v nádrži podávacie čerpadlo nafty a naftu si nasáva naftové čerpadlo na motore ktoré ho tlačí do rampi, keď stopneš teplý motor a po vycladnutí (a to pri -15°C) sa zmenší objem nafty v rampe a tak sa zníži aj tlak potrebný k správnemu fungovaniu vstrekovačou. Kým si čerpadlo nasaje a natlačí naftu na požadovaný tlak to chvýľku a nejakú tú otáčku motora trvá, tým balónikom prakticky pomôžeš čerpadlu (natlakuješ palivovú sústavu pred štartom) a skôr motor naštartuješ (za predpokladu že ostatné veci tým spojené sú v poriadku ako si písal vyššie). Citovat
Michal.B Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Tak to mohli ten balonek už hodit přimo do kabiny aby jsme nemuseli vždycky otvirat kapotu Citovat
burton407hdi Odesláno 10. říjen 2012 Autor Odesláno 10. říjen 2012 judes auto ma 200 tisic, ja si nemyslim ze je to tento problem to mi pride dost na hovno system ked ma prist auto o tlak v sustave len preto ze chladne motor. vymenim si palivovy filter a uvidim podla mna bude na vine filter alebo tie debilne tesnenie nic ine mi neprichadza do uvahy,ked sa bublinky tvora pred palivovym filtrom a cela sustava predtym je v poriadku myslim ze jediny problem musi byt tam, vstreky co ja viem...mozno ale vyzeraju v pohode, kazdopadne toto chcem okamzite odstranit nechcem aby sa nieco stalo so vstrekmi lebo mali malo nafty atd... Citovat
Judes Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 To s tým ochladnutím nafty je len moja úvaha čo je fizikálny jav (tepelná rozťažnosť kvapaliny). Určitý tlak tam zostane ale nie dostatočný a tak pri štartovaní si čerpadlo naftu doťiahne a natlačí napožadovaný tak, ak by bolo v nádrži podávacie čerpadlo tak po otočení kľúčom už do prvej polohy by natlačilo protrabný tak. Keď sa ti tvoria bublinky pred filtrom tak budeš mať nejakú netesnosť medzi nádržou a filtrom (povolený spoj atď.) Citovat
hipisko Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 mne sa bublinky v hadickach vyriesili vymenou palivoveho filtra. Citovat
Marcel00 Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 balonik sluzi len na dotiahnutie nafty a zasytenie systemu palivom. urcite s nim nevyrobis tlak potrebny pre vstreky... to zabudni... akonahle motor urobi co i len stvrt otacky tak tlak je tam takmer okamzite... ja som balonik pouzil len pri vymene palivaku... inak ani neviem ze ho mam. ze ti nafta pada je dokaz netesnosti ktora sa prejavi pri podtlaku kedze nafta ma tendenciu vratit sa nazad do nadrze. skontroluj hlavne ako mas dotiahnuty palivovy filter, pripadne spatny ventil poriesit... Citovat
fifi Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 A nemôže byť problém v O-krúžkoch na vstupe a výstupe z pal. filtra, ak sú už staré a ešte chladom sa trošku zmrštia, môžu netesniť a čerpadlo cez ne sosne vzduch, ktorý vidieť potom v hadičke no a samo, že sa potom dostane do čerpadla a následne klesne tlak v rampe? Citovat
bosslibor Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 no žeby za rok zestárly kůžky na filtru šak palivák de každý rok ven před zimů teda aspoň u mě prostě zajet k nekomu do dílny natlačit to , projít spoje a hned víš kde to podsává Citovat
fifi Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 myslím krúžky ktoré tesnia príruby hadíc do a z telesa palivového filtra, nie veľký krúžok na veku.....žeby sa aj tie menili každý rok?, to ja každý rok nemením, ani neviem že sa majú...a kde ich zoženiem? Citovat
bosslibor Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 ta to sme si něrozumeli hej já myslel tie velké nie tie malé Citovat
Lukas.407 Odesláno 30. leden 2014 Odesláno 30. leden 2014 Panove vyresili jste to nejak? Taky mi pada nafta. Kdyz chci rano nastartovat jde to blbe. Balonek snese 1 uplne zmacknuti a pote chytne na skrtnuti. Bez balonku je to trapeni. Behem chodu motoru bez problemu. Jen start. Citovat
jojo2426 Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Mám presne ten istý problém ako Lukas.407. Len dodám, že v hadičkách nevidno žiadne bublinky. Ráno si pripadám, ako keby som išiel štartovať V3S-ku pri -25 °C Ráno už automaticky otváram kapotu a ošahávam balónik Potom naskočí na brnk. Ak to nenatlakujem je to trápenie a naskočí tak na 3-4 pokus. Ak sa to niekomu podarilo vyriešiť, sem s tým nech sa netrápime. Citovat
Mike407 Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Přes víkend auto 4 dny stálo. Schválně jsem potom zkusil zmáčknout balónek a byl měkký. Bylo slyšet i cítit jak nasál naftu a vstříkl ji do filtru... Nemohl by být problém ve zpětném ventilu, který musí u balónku být? Pokud by dobře netěsnil a propouštěl, mohla by se část nafty postupně vracet do nádrže. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.