Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jelikož mám najeto 60 000, koukám po svíčkách a filtru, chtěl bych je před zimou vyměnit. A tak mám, jako obvykle, pár dotázků.

1) Chtěl bych něco \"lepšího\" než klasiku, takže jaké svíčky byste mi doporučili pro 1.6VTi 88kW (2009)? Na ceně nezáleží, spíš mi jde o kompatibilitu, spolehlivost a třebas i nějaké zlepšení vlastností chodu motoru ... tišší atd.

2) Existuje něco mezi klasickým filtrem a KN filtrem? Bo tak nějak s tím KNkem nevím. Myslím tím jako prémiový papírový filtr :D

3) Mám ten oválný filtr. Podle návodu není těžké ho vyměnit. Už jste to někdo dělal?

výměna filtru

[upravil dne 23/9/12 06:43 od matii]

Odesláno

myslím,že nejlepší je dát doporučený typ filtru--např. dobrá značka je Purflux, a svíčky to samé, důležitější je včasná výměna obou jmenovaných dílů , tzn. radši o něco dříve, než později :myslim

[upravil dne 23/9/12 11:52 od ozzy56]

Odesláno

Za najlepšie sa považujú sviečky DENSO a filtre MANN. BOSCH robí sviečky viacej kategórií a i medzi nimi sa dajú nájsť porovnateľné s DENSO a pritom lacnejšie.

Osobne preferujem sviečky NGK alebi BOSCH.

Odesláno

nevim ci to pomoze ... ale http://www.partsbase.net/part/peu-5960l0

a tieto ngk by tam mali byt od vyroby http://www.olejshop.sk/svicky/ngk-zapalovaci-svicky/p/zapalovaci-sviecka-ngk-5843-plzkbr7a-g/

alebo tusim aj beru platin tam byvali

http://japansparkplugs.com/boutique/en/ngk-laser-iridium/303-4x-ilzkbr7a-8g.html

[upravil dne 23/9/12 10:46 od spartan]

[upravil dne 23/9/12 10:52 od spartan]

Odesláno

nevim co si od lepšího slibuješ , davam filtr purflux a svíčky ngk ale že bych pozoroval že je něco špatně si nemyslím , investoval bych zvytečné peníze jinam

Odesláno
nevim co si od lepšího slibuješ , davam filtr purflux a svíčky ngk ale že bych pozoroval že je něco špatně si nemyslím , investoval bych zvytečné peníze jinam

aditivum do paliva :roker

Odesláno

Přečti si původní příspěvek. Nehledám dražší výrobky za každou cenu. Hledám kvalitní věci a proto se ptám na názory a zkušenosti.

Mimochodem, od lepšího si slubuju, že to bude lepší ... :D

Odesláno

aditivum do paliva :roker

Ve čtvrtek jsem tankoval Maxx Motion 100 a vyjel celou nádrž na dálnici, tak snad se to trochu pročistilo. :myslim

Odesláno
já ti rozumím ale jak zjistíš že to lepší bylo/je opravdu lepší?:D

Nezjistím :bojim, ale doufám, že mi zdejší osazenstvo poradí co koupit nejlepšího v poměru kvalita/cena. Proto jsem zavrhl KN filtr apod.

Spíš mi jde o to, zda v tomto materiálu existuje něco jako prémie. Představ si tu situaci u brzdových destiček. Nechci za každou cenu ušetřit a rvát tam nějaké \"bláto\" od Feroda atd., tak čekám, že mi někdo řekne ... \"Dej tam ATéčka, jsou o něco dražší, ale nepískají a déle vydrží/lépe brzdí\".

Odesláno
Ty svíčky jsou nějaké univerzální, nebo klasika?

Našel jsem třeba totoc:

DENSO

[upravil dne 23/9/12 10:03 od matii]

Čítal som viacej referencií že Denso Iridium má inú teplotu iskry a tým spôsobí rýchlejšie a kvalitnejšie prehorenie zmesi. Či to je pravda neviem, neskúšal som, no sú dosť vyhľadávané tunermi.

Problematika sviečok je trochu komplikovanejšia a rieši často protichodné požiadavky. Dosť záleží i na celkovom stave motora a používanom palive. Napríklad viac oktánové palivá horia s vyžšou teplotou čo má za následok i prehrievanie izolátora sviečky a mali by sa použiť studenšie. Pri nevhodnom výbere zase môžeš spôsobiť zhoršenie samočistiacej schopnosti sviečky na izolátore čo môže vadiť pri horšom motore (spaľovanie oleja) ale nemusí pri dobrom.

Pri sviečkach si vždy spomeniem na starú Javu 125 - pérak, ktorá mala sviečky 5 a chodila 55 - 60. Raz sme inú nemali tak sme dali 9 a mašinka sa išla roztrhať. 90, smrť v očiach a chytala pomaly na pohľad. Samozrejme to mohlo byť spôsobené i niečím iným ale bol to zaujímavý zážitok.

Odesláno
Ty svíčky jsou nějaké univerzální, nebo klasika?

Našel jsem třeba totoc:

DENSO

[upravil dne 23/9/12 10:03 od matii]

Čítal som viacej referencií že Denso Iridium má inú teplotu iskry a tým spôsobí rýchlejšie a kvalitnejšie prehorenie zmesi. Či to je pravda neviem, neskúšal som, no sú dosť vyhľadávané tunermi.

Problematika sviečok je trochu komplikovanejšia a rieši často protichodné požiadavky. Dosť záleží i na celkovom stave motora a používanom palive. Napríklad viac oktánové palivá horia s vyžšou teplotou čo má za následok i prehrievanie izolátora sviečky a mali by sa použiť studenšie. Pri nevhodnom výbere zase môžeš spôsobiť zhoršenie samočistiacej schopnosti sviečky na izolátore čo môže vadiť pri horšom motore (spaľovanie oleja) ale nemusí pri dobrom.

Pri sviečkach si vždy spomeniem na starú Javu 125 - pérak, ktorá mala sviečky 5 a chodila 55 - 60. Raz sme inú nemali tak sme dali 9 a mašinka sa išla roztrhať. 90, smrť v očiach a chytala pomaly na pohľad. Samozrejme to mohlo byť spôsobené i niečím iným ale bol to zaujímavý zážitok.

Tak teď už fakt nevím :D:D:D

Chtěl jsem abyste mi pomohli se rozhodnout, ne naopak :D

Odesláno

Veď preto som to písal, aby si sa mal podla čoho rozhodnúť.

Na tvojom mieste by som dal filter MANN, je kvalitný a nestojí majlant. Sviečky NGK alebo BOSCH, ideálne s lepšou vodivosťou (platinum, iridium) a dal by som viac kontaktové lebo zabezpečia spoľahlivejšiu iskru v studenom a vlhkom počasí.

Zachovaj teplotu sviečky podľa odporúčania výrobcu pre tvoj motor.

Ak chceš presné odporúčanie tak napíš VIN.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...