Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nepravidelné vypínání autorádia - P307

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, zdravím všechny členy klubu. Mám problém, se kterým si moc nevím rady a prosím Vás o pomoc.

Nedávno mi dosloužilo původní rádio (tuším Clarion RD3) s CD. Při zasouvání CD se toto nějak zaseklo uvnitř a nechtělo se mu ani tam, ani zpátky. Nešlo přehrát a při zmáčknutí \"eject\" se jenom na chvíli ozývalo uvnitř rádia takové cvakání a to bylo vše. Přiznávám, že jsem to i trochu uvítal, žonglování s CD-čky jsem měl plné zuby a dlouho jsem o výměně za nějaký mp3 model uvažoval.

Nakonec jsem zvolil Pioneer DEH-4400BT. Kupoval jsem raději v kamenném obchodě, kde mi rádio také zapojili. Několik prvních km bylo vše OK, potom ale v reprácích zničeho nic luplo a rádio se samo vypnulo a po pár sekundách zase naskočilo. Bohužel se vymazaly i všechny předvolby stanic a nastavení EQ. Po opětovném nastavení byl na chvíli klid ale cca po 20 minutách to udělalo zase. Během první jízdy se to opakovalo několikrát - zdroj zvuku byl pokaždé jiný (audio CD, tuner i USB s mp3 soubory). Pak byl na chvíli klid, absolvoval jsem jednu delší cestu, kdy se to nestalo ani jednou a já na to skoro zapomněl. Jenomže teď to dělá zase a leze mi to fakt hodně na nervy. V obchodě, kde jsem rádio kupoval mi tvrdí, že je rádio zapojené dobře. V servise, kam s autem pravidelně jezdím (Auto France) zase tvrdí, že je asi vadné rádio.

Nemáte nějakou radu?? Předem díky ...

[upravil dne 17/9/12 11:49 od seventh]

Odesláno

takže jsem ještě jednou zašel za prodejcem. Ten kontaktoval dodavatele a nepřímo mi naznačil, že nejsem první, kdo s tím má problém. Prý by to mohl být nějaký špatný kontakt a ať to prý nejdřív zkusím rozchodit opakovaným vyndáváním a nasazováním čelního panelu (?). Pokud by to nepomohlo, tak reklamace.

Teď lituju, že jsem se nerozhodl pro Kenwooda ... měl jsem to tak 50/50. Holt smůla.

Odesláno

zdá se, že se tady nějaká další diskuze nerozpoutá... Ten dotaz jsem sem házel původně proto, že jsem chtěl zjistit, jestli ten popisovaný problém nějak nesouvisí s legendární elektroinstalací peugeotů a francouzských aut obecně. Jestli třeba 307-ky, které fakt nemají valnou pověst co se týče elektriky, nedělají tohleto běžně a není to nutné řešit nějakou přechodkou nebo odporem. Původní rádio sice fungovalo bez problému až do svého mechanického konce, ale jiná rádia třeba můžou být citlivější na přepětí,podpětí ...

Jde mi o to, že bych nerad někde něco reklamoval a ono se potom ukázalo, že je na vině moje auto.

Děkuji Michalovi.X za reakci.

[Edited on 26/9/12 09:41 by seventh]

Odesláno

To co popisuješ vypadá jako problém rádia - například vypínání od tepelné nebo proudové ochrany ( pokud tam něco takového je ). Tedy například přehřáté rádio, nějaký zkrat na výstupu a pod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...