majky5 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Ahoj Dnes mi začala zlobit spojka.Řazení jde normálně a i stějně zabírá.Ale když ji sešlápnu, tak to v pedálu klepe a z motoru jde chrčivý zvuk. Nevíte co by to mohlo být.Do servisu jedu až v půlce příštího týdne, tak nevím na co se připravit:bojim pořípadě kde bych koupil nejlevnější díly? Jen doufám, že nebude nutná kompletní výměna:( Díky za vaše postřehy Citovat
Gabriel 307 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 citace z jiného vlákna Tak dnes při cestě do Hradce a za Radkem Hurvajzem:papa mě zřejmě umřela spojka. Začalo to cestou tam, když jsem se dotkl spojkového pedálu, tak jsem cítil vybrace a slyšel rachtání. Řadil jsem co nejméně. Cestou domů už to bylo slyšet více, při rozjezdech chtělo auto poskakovat. Příští pondělí jsem objednán na nástřik spodku a dutin, a místo toho se bude hledat příčina tohoto:myslim. asi tě čeká výměna EDIT: napíš Romanovi http://www.peugeot-club.com/forum/member.php?action=viewpro&member=Roman%20Bazi třeba ti k tomu něco řekne [upravil dne 31/8/12 15:25 od Gabriel 307] Citovat
majky5 Odesláno 2. září 2012 Autor Odesláno 2. září 2012 Tak zatím nikdo nic ?? Roman jde také až v týdnu do servisu Citovat
307rg Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 Akože nič, ved si dostal odpoveď takmer okamžite, s najväčšou pravdepodobnosťou odišlo ložisko spojky a to žiaľ znamená demontáž a výmenu prakticky celého kompletu spojky pretože samotné ložisko (ak by bolo iba to) sa pochopiteľne neoplatí...Rozsah poškodenia sa dá zistiť až po rozobratí. S cenami ti nepomôžem lebo nemám prehľad ale pravidelne sa tu diskutuje o cene spojky, stačí pohľadať Citovat
307rg Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 Dosť ľudí by možno zaujímalo koľko máš na tom kilometrov, dnešné spojky už toho toľko neznesú... Citovat
Roman Bazi Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Je pravda, že vláken o spojkách je tu dost a stačí hledat. Auto mám u mechanika, dnes se na něm mělo dělat, ale protože mu tam zůstalo jiné auto, které musí dodělat, tak se do mého pustí zítra. Spojku má objednanou, takže by to mohlo být zítra opraveno. Pak sem písnu, jak podrobnosti. Najeto mám poctivých 129000. Spojková sada se dá pořídit do 5000kč + práce. [upravil dne 3/9/12 10:18 od Roman Bazi] Citovat
majky5 Odesláno 3. září 2012 Autor Odesláno 3. září 2012 Jojo už jsem něco pohledal. Já teď přijel ze servisu a už na tom dělají.Už se váleli na zemi kuličky z ložiska K večeru mi zavolají co stím, ale určit vyměníme spojku. Já najeto poctivých 180000 Zítra dám info o ceně Citovat
307rg Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Tak to som na tom ešte celkom dobre, 233000km a stále funguje...možno je to aj tým benzínom ale aj tak sa mi zdá, že najprv odchádzajú ložiska, no dnes už nie sú ložiská to čo bývali...kde sú tie časy keď spojky vydržali aspoň 300000km:roll Citovat
majky5 Odesláno 4. září 2012 Autor Odesláno 4. září 2012 Tak už mám hotovo.Výměna kompletní spojky , žhavící svíčky BOSCH , výměna náplně v klimatizaci komplet za 9800,- Citovat
Roman Bazi Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 Tak jsem přivezl auto od mechanika. Bylo rozpadlé spojkové ložisko, a lamela už taky nepatřila k nejlepším. Před opravou --- od koupi auta byla spojka hodně tvrdá, při razantnějším rozjezdu jakoby chtěla poskakovat. Na sešlápnutí se musela vyvinout výrazně větší síla, než u 306ky nebo jiných aut. Po opravě ---- spojka je měkoučká a zabírá plynule:D. Můžu ji mačkat malíkem, jak jde lehoučko:D. Mechanik měnil i silenblok u spojky, byl už vytlučený. A nastříkal i spodek auta:D. Cena - materiál - spojka LUK 4300kč + silenblok 450kč + materiál na nástřik spodku + práce = 8380kč. Citovat
majky5 Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Přesně jak píšeš.Měl jsem to samé.Po výměně se to nedá srovnat 100% rozdíl.Max spokojenost;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.