Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Dnes mi začala zlobit spojka.Řazení jde normálně a i stějně zabírá.Ale když ji sešlápnu, tak to v pedálu klepe a z motoru jde chrčivý zvuk. Nevíte co by to mohlo být.Do servisu jedu až v půlce příštího týdne, tak nevím na co se připravit:bojim pořípadě kde bych koupil nejlevnější díly? Jen doufám, že nebude nutná kompletní výměna:(

Díky za vaše postřehy :papa

Odesláno

citace z jiného vlákna

Tak dnes při cestě do Hradce a za Radkem Hurvajzem:papa mě zřejmě umřela spojka. Začalo to cestou tam, když jsem se dotkl spojkového pedálu, tak jsem cítil vybrace a slyšel rachtání. Řadil jsem co nejméně. Cestou domů už to bylo slyšet více, při rozjezdech chtělo auto poskakovat. Příští pondělí jsem objednán na nástřik spodku a dutin, a místo toho se bude hledat příčina tohoto:myslim.

asi tě čeká výměna :myslim

EDIT: napíš Romanovi http://www.peugeot-club.com/forum/member.php?action=viewpro&member=Roman%20Bazi třeba ti k tomu něco řekne

[upravil dne 31/8/12 15:25 od Gabriel 307]

Odesláno

Akože nič, ved si dostal odpoveď takmer okamžite, s najväčšou pravdepodobnosťou odišlo ložisko spojky a to žiaľ znamená demontáž a výmenu prakticky celého kompletu spojky pretože samotné ložisko (ak by bolo iba to) sa pochopiteľne neoplatí...Rozsah poškodenia sa dá zistiť až po rozobratí.

S cenami ti nepomôžem lebo nemám prehľad ale pravidelne sa tu diskutuje o cene spojky, stačí pohľadať

Odesláno

Je pravda, že vláken o spojkách je tu dost a stačí hledat.

Auto mám u mechanika, dnes se na něm mělo dělat, ale protože mu tam zůstalo jiné auto, které musí dodělat, tak se do mého pustí zítra. Spojku má objednanou, takže by to mohlo být zítra opraveno. Pak sem písnu, jak podrobnosti.

Najeto mám poctivých 129000.

Spojková sada se dá pořídit do 5000kč + práce.

[upravil dne 3/9/12 10:18 od Roman Bazi]

Odesláno

Jojo už jsem něco pohledal. Já teď přijel ze servisu a už na tom dělají.Už se váleli na zemi kuličky z ložiska :) K večeru mi zavolají co stím, ale určit vyměníme spojku. Já najeto poctivých 180000

Zítra dám info o ceně

Odesláno

Tak to som na tom ešte celkom dobre, 233000km a stále funguje...možno je to aj tým benzínom ale aj tak sa mi zdá, že najprv odchádzajú ložiska, no dnes už nie sú ložiská to čo bývali...kde sú tie časy keď spojky vydržali aspoň 300000km:roll

Odesláno

Tak jsem přivezl auto od mechanika. Bylo rozpadlé spojkové ložisko, a lamela už taky nepatřila k nejlepším.

Před opravou --- od koupi auta byla spojka hodně tvrdá, při razantnějším rozjezdu jakoby chtěla poskakovat. Na sešlápnutí se musela vyvinout výrazně větší síla, než u 306ky nebo jiných aut.

Po opravě ---- spojka je měkoučká a zabírá plynule:D. Můžu ji mačkat malíkem, jak jde lehoučko:D.

Mechanik měnil i silenblok u spojky, byl už vytlučený. A nastříkal i spodek auta:D.

Cena - materiál - spojka LUK 4300kč + silenblok 450kč + materiál na nástřik spodku + práce = 8380kč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...