martinecondrej Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 už od začátku auto docela dost vibrovalo při rychlejší jízdě, nejprve to bylo sváděno na obyčejnější zimní kola, ale po nandání letních 17 origo s Michelinama se to nezměnilo. Obzvlášť naprd to bylo při brždění na dálnici, kdy mi lítal volant do stran. Po reklamování byly vyměněny zadní silentbloky na přední nápravě. Původně jsem si myslel a někde myslím i četl, že se tam dávají nově nějaké tvrdší, ale dnes sem byl vyvedem z omylu technikem, že prý ty půvobní měli vůle. Nicméně po výměně už volant nevibruje ale objevilo se dost nechutné dunění a vibrování při otáčkách 1800 až 2200. Jak se vyřadí a nebo jede z kopce bez záběru, tak je hned klid. Dal jsem to zpátky do servisu a že je špatná levá poloosa. Po týdnu (včera) jsem auto vyzvedl a hned ho obratem vrátil zpátky, protože je to úplně stejný a ještě navíc při rychlosti cca 145 vibruje volant. Jsem už z toho docela zklamaný, auto stojí v servisu a řešení je v nedohlednu. Snad to přijde někdo posoudit z vedení, ale už několikrát se mi snažili v servisu vnutit, že tam žádný problém není. Citovat
martinecondrej Odesláno 31. srpen 2012 Autor Odesláno 31. srpen 2012 Neřešil jste už někdo něco podobnýho? Citovat
elton Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Řešil tu dávno Peter stejný problém, ale kde to bude popsané fakt nevím. To je tak, když se všechno cpe do jednoho vlákna. Citovat
emtymaster Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 No ja mam tiez podobny problem, vibracie od 110 km/h, normalne vidim ako sa trasie volant, to som mal naposledy na favoritke ked som isiel co to dalo. Bol som na servisnej prehliadke po 20 000 km, povedal som im to, chlapci skonstatovali ze riadenie je OK, prevazili kolesa, zobrali za to peniaze a to je asi tak vsetko. Teraz som spravil 1300 km a na dialnici to triaslo jak naozaj, asi pojdem reklamovat, aj ked vatsinou na tom jazdi manzelka a len po okreskach. Citovat
drroman1 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 mi vibruje taky,ted mam jine auto tak jim to tam postavim Citovat
pette Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 kdysi jsem měl taky vybrace na novém autě Opel nakonec pomohlo dojet k odborníkovy co měl přesněji - citlivěji (než je běžné) nastavenou vyvažovačku kol. Citovat
martinecondrej Odesláno 2. září 2012 Autor Odesláno 2. září 2012 kdysi jsem měl taky vybrace na novém autě Opel nakonec pomohlo dojet k odborníkovy co měl přesněji - citlivěji (než je běžné) nastavenou vyvažovačku kol. jo to už mám za sebou, co se týká vyvážení kol, tak jedině u Cháry kde mají vyvažovačku, která určí i kam který kolo dát. Tohle s tím ale nesouvisí Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Držím palce a hlavně se nedat odbýt řečma, že to nejde či to se jen vám zdá, nic jsme nezaznamenali a podobně. Je to v záruce, tak ji plně dle práva využít!! Chce to jak se říká hroší kůži. Jinak zkusit napsat na Peugeot do Prahy a zde vše napsat, že v daném servisu v záruční době nejsou schopny vyřešit daný problém a že nemůže te pořád jezdit s tou samou závadou ( možno při opakování vrátit výrobek-vozidlo). Věřím, že u tak krásného auta je škoda nechat se odbít. Vždyť peníze taky jen tak nenajde te na ulici. Takže chtěj te po servisu kvalitní práci a hlavně, vyřešení daného problému. A pokud jsou to jen mechanici - měniči, tak to není váš problém. Jste v právu dle Občanského zákoníku, ale i záruky !!! Jsou placeny za to, že odvedou dobrou práci a hlavně vyřeší daný problém na voze. Citovat
martinecondrej Odesláno 3. září 2012 Autor Odesláno 3. září 2012 díky, snad se to dobře vyřeší. Akorát mám auto na firmu, takže tam se to řídí obchodním zákoníkem a už mi bylo naznačeno, že auto jen tak nevrátím (ne že bych o tom vůbec uvažoval). Možná mají v servisu pocit, že se o to snažím, což je samozřejmě nesmysl, jen chci aby to fungovalo jak má. Citovat
OK406 Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Rozumím, to jsem nevěděl, ale je jedno, zda-li jde o Obchodní a nebo Občanský zákoník. V obou případech musí odvést více jak 100% práci a né ji odbýt slovy !!! Už z tvého příspěvku to tak vyplývá. Tak držím palce a věřím, že vše dobře dopadne. Dej pak vědět, jak si dopadl. Citovat
P607Olda Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Chce to dobrého technika. Papírová válka to nevyřeší. Zajeď na STK na brzdové válce, jestli brzdy nekopou. Převážit kola - zkusit jiná kola - to už tady asi bylo. Sundat kolo a úchylkoměrem zkontrolovat házivost brzdového kotouče a taky disku - dosedací plochy kde se dotýká kolo. Zkontrolovat vůle čepů (protože vibrace bývají souhrou nevyváženosti a vůle). Na jednou autě jsme měl špatně vložené ložisko v náboji - to mě pěkně potrápilo - přišlo se na to právě pomocí STK a úchylkoměru. O tom dunění jsem už psal jinde - podle mne to šponuje po výměně silentbloku - neco tam nepasuje - a hluk motoru se přenáší do karoserie. Hledání by mělo být usnadněno tím, že je známo, který silentblok byl měněn. Citovat
Guest Tury14 Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Já měl taky vibrace okolo 110km/h při brždění, vyřešeno při 20000km prohlídce, byly to ty silenbloky a něco bylo i na kotoučích ,teď už v pohodě bez vibrací..... Citovat
OldasII Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 Já měl taky vibrace okolo 110km/h při brždění, vyřešeno při 20000km prohlídce, byly to ty silenbloky a něco bylo i na kotoučích ,teď už v pohodě bez vibrací..... Nevis presne co bylo na tech kotoucich? Citovat
martinecondrej Odesláno 3. září 2012 Autor Odesláno 3. září 2012 já mám na kotoučích hranu jen na vnitřní straně, což mi přijde docela divný, ale každopádně po výměně silentbloků vibrace při brždění jsou pryč. Zas přibylo to dunění, což je ještě horší než vibrace při brždění Citovat
martinecondrej Odesláno 5. září 2012 Autor Odesláno 5. září 2012 tak mi dnes volali ze servisu. Už dokážou ty vibrace nasimulovat i na zvedáku a zkoušeli nový soft a něco se vstřikama, ale to nepomohlo, tak že po domluvě s centrálou si mám auto vyzvednout a zatím jezdit a že se problém řeší u výrobce. Že už mají víc případů. Pak asi za půl hodiny mi volali znovu a že už mají informaci aby vyměnili spojku a dvouhmotý setrvák. Tak snad se to tentokrát povede. [upravil dne 5/9/12 09:51 od martinecondrej] Citovat
Guest Tury14 Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 Já měl taky vibrace okolo 110km/h při brždění, vyřešeno při 20000km prohlídce, byly to ty silenbloky a něco bylo i na kotoučích ,teď už v pohodě bez vibrací..... Nevis presne co bylo na tech kotoucich? Kontrolovali asi jestli nejsou zvlněné, a pak mi říkal, že každý kotouč je 2 hodiny na nějakém specialním stroji, který to srovná.....či co...ale pravda je ,že pomohlo no.... Citovat
martinecondrej Odesláno 12. září 2012 Autor Odesláno 12. září 2012 tak spojka jim už přišla, ale dvouhmota ještě ne Už 3 týdny jsem bez auta a o náhradním ze servisu si můžu nechat jen zdát. Musím říct že s předchozím renaultem jsem tohle nezažil. Tam i kvůli prkotině jsem dostal hned zdarma náhradní auto. Citovat
elton Odesláno 12. září 2012 Odesláno 12. září 2012 Kolik máš najeto, že ti mění i dvouhmotu? Citovat
martinecondrej Odesláno 12. září 2012 Autor Odesláno 12. září 2012 a jsem zvědavý na projev, protože dvouhmotu jsem už řešil na jaře, protože je dost slyšet, ale tenkrát mi předvedli jiné auto a tam se dvouhmota ozývala taky dost silně. Kdoví jestli to není nějaká chyba série, protože prý výrobce řeší vícero případů s rezonancemi od motoru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.