Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem to přelouskal celý i když mám 306ku, ale je to místy guláš. kde chybí kousky hovězího. Fotky atd. Já osobně si myslím, že starý typ displeje který má PP, nepotřebuje aktivaci BSI u nových modelů na diagnostice za předpokladu, že se přivedou signály na PP přímo od čidel a snímačů. Prakticky by se tak BSI obešla a zapojení by bylo jako u jiných aut, ke kterým se dá udělat jakýkoliv PP z amára. Protože ten displej má PP zabudovaný a nemusí komunikovat s BSI, viz případy starších modelů a napojení na ŘJ. Nebo se může vynechat BSI a natáhnout drát s ŘJ, jen najít ten pravý.

Odesláno

Tak to by mohl být můj případ. Velká displej jsem zabudoval, páčku zmákl, ale protože mám BSI B1, tak mám s aktivací smůlu. Kdyby se někdo pokusil o experiment viz. výše byl bych rád.

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Voloda58

Tak to by mohl být můj případ. Velká displej jsem zabudoval, páčku zmákl, ale protože mám BSI B1, tak mám s aktivací smůlu. Kdyby se někdo pokusil o experiment viz. výše byl bych rád.

experiment je to jen na tobě já jsem taky provedl experiment na řj SAGEM,bylo zde psáno že to nelze a hle šlape to .Jedině musíš počkat až si koupím novější model a pak budu třeba experimentovat.

Odesláno

pokud by se v novem modelu pouzil a nejakym zpusobem do palubky dobastlil displej ze stareho modelu, pritahnul se drat 1368 od ridici jednotky, tak bude normalne ukazovat a neni treba nic v BSI aktivovat, viz. clanek na www.xantiaclub.cz o dodelani palubniho PC na xantii HDi tusim rok 2000 , do ktere byl dobastlen palubni pocitac ze starsiho modelu citroenu XM z roku 1996

Guest servisman
Odesláno

Ferry je mi to jasné ale kdoby si dával další displej do auta? Chtělo by to využít ten displej co tam je ,musí to umět ,ale nikomu se do toho moc nechce

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

Ferry je mi to jasné ale kdoby si dával další displej do auta? Chtělo by to využít ten displej co tam je ,musí to umět ,ale nikomu se do toho moc nechce

hmm jedina jednoducha cesta je opravdu dat tam dalsi displej, pac ten puvodni to umet nebude, musel bys mu posilat info po multiplexu a jak uz se diskutovalo na podobne tema - komunikace autoradia po multiplexu, dekodovat pakety site VAN neni vubec jednoduche
Guest servisman
Odesláno

je mi to jasné,ale nový model nemám tak se tím ani nezabývám.

Odesláno

neni treba se s tim zabyvat, proste jediny rozumny reseni pokud BSI nepodporuje PPC a dotycny po nem hodne touzi, je dobastleni druheho displeje ze stareho modelu a dotazeni spesl dratu od ridici jednotky plus par dalsich - signal palivomeru, napajeni, kostra atd.

nic jineho se v domacich podminkach a bez znalosti komunikace po multiplexu delat neda a zadne dalsi experimenty nemaji v tomto pripade smysl

[upravil dne 19/3/08 Ferry]

Guest servisman
Odesláno

to jo jen najít místo kde jej zabudovat a taky jej sehnat:super

Guest servisman
Odesláno

já jsem zprvu uvažoval o palubním počítači jak se dával do Felicie

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

já jsem zprvu uvažoval o palubním počítači jak se dával do Felicie

hmm je lepsi zustat u znacky, v tomto pripade u koncernu PSA :D preci jen kompatibilita je jistejsi ;)

Guest servisman
Odesláno

to jo ale vem tenkrát jsem přemýšlel a bylo zde jasně napsáno že Sagem nelze

Odesláno

2 Ferry: jak si dával ten odkaz na schéma s displejem typ B, neměl bys to samé pro displej A? Nejedná se mi o zprovoznění pal. počítače, ale o měření venkovní teploty. Už jsem tady o tom psal do několika vláken, ale zatím stále neřešitelný problém. Stejný problém řeší i Dire a tomu někde v servisu řekli, že musí mít displej B. Moc se mi to nezdá, když typ A je schopen teplotu zobrazit. Každopádně je to pak třeba aktivovat v BSI, tedy pokud to daná BSI podporuje.

Odesláno

Je to přesně tak, jak píše Ferry, divím se ale, že pro spoustu z vás je takový problém přehodit displej nebo dát ještě jeden navíc. Zrovna budu dělat jeden navíc a dám ho nad palubní desku po pravé straně řidiče, aby byl dobře vidět. Při dnešních možnostech udělat krabičku a přilepit ji na palubku není prolém a bude vypadat jak originál. Dají se koupit různé stříkací plasty s jemným až hrubým povrchem, takže prakticky se dosáhne originální povrch. Asi je to daleko jednodušší, než objíždět servisy a vysvětlovat všude, co že to vlastně chcete. Při jejich úrovni znalostí to pokládám za ztrátu času. Dvakrát jsem musel na dolití oleje v automatu, protože ve značkovém nevěděli jak a nyní tam jedu potřetí, protože ani podruhé se jim to nepodařilo a mám tam málo oleje.

Možná by stačilo PP napojit i mimo ŘJ, průtok se dá měřit ze vstřiků nebo průtokoměrem a jiné čidla nejsou problém. Rychlost z čidla k tachometru, množství paliva čidlo palivoměru, průtok vstřik nebo průtokoměr. Nic víc tam není potřeba. Nejhorší je hledání drátů, protože schémata ke každému modelu chybí a každý model je zapojen jinak.

Odesláno
Původně zaslal: Ladman

2 Ferry: jak si dával ten odkaz na schéma s displejem typ B, neměl bys to samé pro displej A? Nejedná se mi o zprovoznění pal. počítače, ale o měření venkovní teploty. Už jsem tady o tom psal do několika vláken, ale zatím stále neřešitelný problém. Stejný problém řeší i Dire a tomu někde v servisu řekli, že musí mít displej B. Moc se mi to nezdá, když typ A je schopen teplotu zobrazit. Každopádně je to pak třeba aktivovat v BSI, tedy pokud to daná BSI podporuje.

podivam se, mohl bych mit

tak mam, venkovni teplotni cidlo se pripojuje dratama 721 a 722 do jednotky BSI - 26polovy konektor modre barvy, pozice 721 na 24 a 722 na 20 , takze v podstate je to uplne stejny jako u displeje B, pac cidlo se nepripojuje primo na displej, ale na jednotku BSI a tak pak posila udaje po multiplexu

v priloze kompletni schema

[upravil dne 19/3/08 Ferry]

DispA.pdf

Odesláno
Původně zaslal: vitin

Je to přesně tak, jak píše Ferry, divím se ale, že pro spoustu z vás je takový problém přehodit displej nebo dát ještě jeden navíc. Zrovna budu dělat jeden navíc a dám ho nad palubní desku po pravé straně řidiče, aby byl dobře vidět. Při dnešních možnostech udělat krabičku a přilepit ji na palubku není prolém a bude vypadat jak originál. Dají se koupit různé stříkací plasty s jemným až hrubým povrchem, takže prakticky se dosáhne originální povrch. Asi je to daleko jednodušší, než objíždět servisy a vysvětlovat všude, co že to vlastně chcete. Při jejich úrovni znalostí to pokládám za ztrátu času. Dvakrát jsem musel na dolití oleje v automatu, protože ve značkovém nevěděli jak a nyní tam jedu potřetí, protože ani podruhé se jim to nepodařilo a mám tam málo oleje.

Možná by stačilo PP napojit i mimo ŘJ, průtok se dá měřit ze vstřiků nebo průtokoměrem a jiné čidla nejsou problém. Rychlost z čidla k tachometru, množství paliva čidlo palivoměru, průtok vstřik nebo průtokoměr. Nic víc tam není potřeba. Nejhorší je hledání drátů, protože schémata ke každému modelu chybí a každý model je zapojen jinak.

rozsroubuj konektor u ridici jednotky a pokud najdes drat 1368, mas vyhrano ;) jinak pokud mi napises jakou ridici jednotku mas, tak to zkusim najit jestli vystupem na PPC disponuje

Guest servisman
Odesláno

Ladman tak jsem koukal na schémata display A a B u obou je tam zapojení měření čidla venkovní teploty do BSI takže by to mělo ukazovat tu teplotu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...