Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Velký problém, kdo může poradit. Mám Peugeot 307 sw. Vynechává servo. Při jízdě, najetí do výmolu se mi začne sekat servořízení. Ze začátku se mi vyhříval silová pojistka v pojistkové skříní. Zde jsem vyčistil kontakty a vš e bylo v pořádku. Později se závada zase projevila a je to častější. Po konzultaci v Peugeotu-servisu mi bylo zděleno, že závada kdy prolíná servo olej přez konektor, byla výrobní a v servisech tyto serva měnili. Protože je auto dovezené, tak u nás to nejde. Kapalina nepění a nemusím jí dolévat. Vyčistili jsme i kontakty přímo u přívodu čerpadla. Chvíli funguje, ale pak se začne sekat. Do čerpadla je přímý přívod 12V a dále je tam řízení , asi 10 slabých kabelů od počítače. Šel bych do výměny serva(11500,-), chci se jen vyvarovat, zda to nemůže být nějaká prkotina jinde-např. talkové čidlo řízení, zda tam není nějaké čidlo na hlídání polohy volantu nebo tak něco....díky za každou radu.....snad měl někdo podobný problém, díky

Odesláno

Díky, na to jsem taky mylel, ale spíš mě zajímá jestli by to mohlo být elektronikou a olejem vní. Nebo jestli není ještě něco v hydraulickým okruho co by to mohlo dělat, Opravdu to vypadne jen při otřesu. Když zastavím a znovu nastartuju tak jde zase vše v pořádku-než zase najedu na kanál, nebo na koleje

Odesláno

Tak to by mohlo být-jak najdu čas, tak se podívám a dám vědět, zatím díky. Až budu dávat čerpadlo dohromady-jsou tam nějaké těsnící o-kroužky které se musí měnit nebo se to dá jen podlepit těsnící hmotou?

Odesláno

Rozebíral jsem jich několk vždycky jsem použil původní O-krožky, a vždy bez netěsností. Pouze to hliníkové tělo elektroniky jsem těsnil na silikon jako to bylo původně.

[upravil dne 24/8/12 11:19 od koblih69]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem to teď o víkendu udělal. Rozebral jsem i část, kde je elektorniika. Vše bylo plné oleje, vyčistil, auvedl do provozu. Celý den to jelo v pořádku a teď se mi to zase začalo sekat...tak už nevím. Nemůže to být ještě něčím jiným, nebo maslíš že je tam zase olej a že jsem to špatně provedl?...díky

Odesláno

Pokud byl uvnitř olej tak máš vadné to středové gufero - viz můj odkaz s repasem výš. Gufero je běžně dostupné, možná bych nějaké doma i našel. Teoreticky bych mohl zapůjčit i trn k nalisování gufera. Pozná se to jednoduše - pokud olej postupně ubývá tak to prostě prosakuje do serva.

[upravil dne 17/9/12 18:22 od koblih69]

Odesláno

Bylo to gufero. Olej moc nemizel, ale elektronika byla plná oleje. Elektroniku jsme vyčistili, tak jak píšš z odkazu, jeden celý den to jelo bez problémů-ale zase se to začalo sekat. Může být problém ještě někde?

Je možné že jsme něco podělali a teče to zase(olej neubývá), nebo je to zavzdušněné, nebo je už elektronika načnutá a nebo může být ještě někde jinde problém? Už mě z toho střelí

Odesláno

To gufero jsem měnil(firma LOGUP)-objednané přez firmu-odolné, dvoubřité-rozměr jaký jsi psal(stré jsme museli zničit při vyndavání)

Odesláno

Neotočil jsi náhodou to složení na které ukazuju v bodě 10 - pokud ano tak by tlak šel ven a nejspíš by to prorazilo to gufero. Nicméně pak by asi jednorázově po krátké chvilce ubylo opravdu hodně kapaliny ( naplnil by se celý ten motor ).

Zavzdušnění se řeší opakovaným podržením v krajních polohách- cca 10x

Odesláno

Myslím že jsme ve zpětné montáži chybu neudělali, ale přece jenom-nemáš fotky jak jsou orientovány brejličková těsnění vůči sobě-nad i pod pastorkama, díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...