Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Únik vody 406

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

406_voda.jpg

Jak to tam může prosakovat, jak chladič vytáhnu nebo zkontroluju a jak to přetěsním (když nebude díra v chladiči samotném)? :myslim

Ta zakroužkovaná guma je vlhká, ale prý je to jenom silentblok a ne těsnění.

Pod tím se drží voda.

Nikde jinde jsem únik nezpozoroval, ale už jsem 2x musel dolívat.

Nasypal jsem do vody nějaký přípravek na utěsnění a zatím to vypadá že to pomohlo, voda se dál neobjevuje, ale teplota mírně kolísá dál. :bojim

Tak se na to radši chci podívat pořádně a být si jistý.

Odesláno

V tom zakrúžkovanom mieste sa voda iba hromadí ale netesnosť bude inde. Najspoľahlivejší spôsob zistenia je vytiahnuť chladič a ponorený vo vode mierne natlakovať vzduchom. Bublinky ukážu netesnosť.

Odesláno

Už bys měl přestat experimentovat (s práškem) a zavolat a zajet do Zábřeha. Myslím, že se budeš divit, jak snadno se vyřeší tvé potíže.

Leda že tě hledání a odstraňování závad baví.

[upravil dne 22.8.2012 09:00 od P607Olda]

Guest Džůny
Odesláno

Oldo věř, že bych moc rád jenom zavolal, někomu to svěřil a pak spokojeně odvezl. Hledání a odstraňování závad mě baví, ale zase tak moc ne.

Poslední závady jsou ale dost blbě načasované a nečekané. 31.8. končím v práci a teď nemám ty peníze, které by si v servisu řekli.

Holt se budu muset něčemu přiučit a chvíli improvizovat. Času budu mít dost, proto se na tyhle věci ptám.

Odesláno

Ahoj,

tohle jsem řešil cca dva týdny zpět.

Koukni a ošahej to spodní koleno chladice, kam vede ta ta hadice s bajonetem. Ze spoda jsem to měl navhlé a časem jsem zjistil že ta voda uniká stále víc.

U mě byl vyhnilej vrsek bajonetu a zaroven odesel jeden s o-krouzku a druhej tam puvodni majtel nemel vubec:D

Ty o- kroužky te vyjdou oba na 60kacek v peugeotu. Můžu ti sem hodit i jejich čísla.

Odesláno

Taky jsem si jako student opravoval auto. Výsledky byly podobné, jako u tebe. Když jsem pod autem trávil víc času, než v autě, začalo mi to být divné.

V Zábřehu můžeš být u opravy a tam se opravdu přiučíš - zeptáš se i na jiné věci.

Už nebudu psát podrobnosti, to snad někdy ústně - jedna věc je jistá - kdo přijel i zdaleka (Praha, Zlín), nelitoval.

Až budeš mít čas a chuť, nejdříve tam zavolej, nahlaš všechny problémy a pak zajeď.

[upravil dne 22.8.2012 09:38 od P607Olda]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak už to kape fest. Ale není to od toho kolena od chladiče.

Teče to hned za kolem, někde od expanzky.

Když jsem sundal trojúhelníkový plast který kryje nádobku ostřikovačů tak to kapalo na něj podél té nádobky. Ale nevím odkud.

Takže problém u č. 4 nebo 3?

406_chlazeni.png

Teď nebudu auto nějakou dobu potřebovat a mám i dost času, takže se na to můžu podívat i sám.

[upravil dne 6/9/12 17:07 od Džůny]

Odesláno

Jo a ta voda která uniká je studená, i při zahřátém motoru...

Odesláno

Jo, dolívám.

Má to zelenou barvu a kape to až po zahřátí.

Tak odkud by to bylo?

Odesláno

Jo, to mám v plánu.

Další poznatek, když mačkám hadici dole u chladiče, je slyšet syčení od víčka expanzky. Má to takhle být?

A další věc; takhle téct to začalo až po včerejším celkem náročném provozu.

Nestíhalo to chladit, teplota se pohybovala od 100° do 110° a po zaparkování to vyteklo.

Používala se i klima. Může s tím nějak souviset klima? Příjde mi že nechladí jak by měla.

Odesláno

Odkapává to z malé volné hadičky která je hned vedle nádobky ostřikovačů.

Měl jsem za to, že je to na odvětrávání par, podobně jako to má 306.

Na co je, jak je možné, že z ní teče studená chladicí kapalina?

Hladina v expanzce přestala padat, voda už neubývá.

Nemůže to mít spojitost s klímou / topením?

Odesláno

sahara funguje? prvni i druha rychlost?

pokud ne koukni se na relatka na sahaře jsou pod maskou. jestli nejsou zaoxidovany a odzkoušej jestli funguji.

Odesláno

Sahara funguje, obě rychlosti.

Jestli kondenzát z klímy, to netuším. Vykapává toho docela dost.

Odesláno

Klima odkapává uprostřed auta, pod rádiem (možná trochu víc o 30 cm vepředu).

Kdybys dal fotku. Jestli to není přepad od expanzky.

O Zábřehu už raději nepíšu - to bys už tady neměl žádné dotazy - bylo by vsjo jasno.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Je to přepad, ta hadička vede k expanzce.

Voda se zase přestala ztrácet.

Motor se zahřívá rychleji a celkově to hůř chladí.

Kašlu na to. Propláchnu to a přetěsním hadice až se budou dělat rozvody.

• O 3 měsíce později...
Guest Džůny
Odesláno

Rozvody hotové a přišlo se na děravý chladič. :( Takže se bude měnit, než se dá nová voda.

Prý by bylo dobré vyměnit i hadicu s bajonetem co vede od pumpy do chladiče (předpokládám č. 1), ale to se asi z druhovýroby sehnat nedá, že?

Měnil / sháněl tohle někdo?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...