Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Větrák na chladiči klimy

Recommended Posts

Odesláno

Má u p306 hdi manuální klimatizace nějakou řídící jednotku?jestli jo tak kde jí má?Děkuji

Odesláno

Na co řídící jednotku, když je to manuální? Podle mě teda nemá, zapneš - chladí, přidáš - chladí víc, .... .... . V čem máš problém??

Odesláno
Napsán autorem ludva

Má u p306 hdi manuální klimatizace nějakou řídící jednotku?jestli jo tak kde jí má?Děkuji

je tam jakasi jednotka teploty chladici kapaliny a mela by byt na levem podbehu v okoli baterie a predniho svetla
Odesláno

No ridici jednotka :) max. tak nejaky \"mini obvudek s relatkem\", ktery je rizeni teplotou vyparniku, tlakem chladiva a jeste mozna teplotou chladice. Cele to funguje tak, ze klima chladi doku nevychladi na urcitou teplotu vyparnik, pak relatko odpoji elmag. spojku kompresoru a klima chladit prestane. V pripade ze v klime je malo tlaku, tlakove cidlo vypne a zpusobi, ze klima se proste nezapne. Jeste tam muze/nemusi byt ochrana prehrati s tim, ze kdyz by se to teoreticky neuchladilo, tak to vypne. Taky to je spojene se saharama, a zapina je to na pomaly chod, aby se chladic chladil, a jeste to muze byt spojene nejak se saharama, ze v pripade ze by se neseply, tak se klima taky nezapne. Porovnavam to se svoji klimou. Vic chytrejsi uz to nemuze byt a na to staci par dratu a obejde se to prakticky bez elektroniky, protoze ty cidla mohou byt zapojena v serii a pospojovana tak, aby kterekoliv z nich vyplo klimu. Stejne bude fungovat i automaticka klima, tam je ale jediny rozdil v tom, ze teplotu nastavis rucne a ono si to vybira mezi teplym a studenym vzduchem klapkou ovladanou servem, ale klima by mela fungovat uplne na stejnem principu

Odesláno

Zrovna jsem to spravoval na 406, je tam čidlo tlaku chladiva v klimě, je to v chladiči když koukáš na auto zpředu tak vlevo dole, kontroluje tlak v klime a pouští sahary, jinak do něj jde v zimě bordel za silnice, tak to bylo totálně zaoxidovany a zkřehlý, vyměnil jsem to nové stálo origoš 1300 a doplnila se klimačka a už to všechno fachčí. zkus se na to čidlo podívat v jakým je stavu, pokud je zaoxidovaný zkus to pročistit, mě už ale pročištění nepomohlo ...

Odesláno
Napsán autorem Biker

Zrovna jsem to spravoval na 406, je tam čidlo tlaku chladiva v klimě, je to v chladiči když koukáš na auto zpředu tak vlevo dole, kontroluje tlak v klime a pouští sahary, jinak do něj jde v zimě bordel za silnice, tak to bylo totálně zaoxidovany a zkřehlý, vyměnil jsem to nové stálo origoš 1300 a doplnila se klimačka a už to všechno fachčí. zkus se na to čidlo podívat v jakým je stavu, pokud je zaoxidovaný zkus to pročistit, mě už ale pročištění nepomohlo ...

Chapu to dobre, ze kdyz je v klime maly tlak media, tak si cidlo mysli, ze je hodne vychlazena a proto pousti vetrak? Nebo to funguje jinak? Me totiz vetraky zijou svymvlastnim zivotem.... Spousti se a vypinaji uplne nezavisle na teplote vody..(teda aspon podle te na budiku), je jedno jestli je klima zapnuta ci vypnuta.... Je divny, kdyz mam na teplomeru 70°C a saary jedou jak o zavod :(

Odesláno

Vetraky a tlak chladiva nemaji a nemohou mit zadnou spojitost. Vetraky se pousteji kdyz je zapnuta klima / kompresor klimy vzdy. Pokud klimu v kabine vypnes, mely by se vypnout kdyz se teda zrovna nezapinaji jeste kvuli moc teple vode... Cidlo tlaku chladiva je tam jen pro to, aby kdyz tam neni tlak, at se nepusti kopresor..mohl by se poskodit v pripade, ze by z okruhu utekl i z plynem olej, a zadrer by se proste.

Odesláno

Tak sem se o víkendu koukal okolo předního podběhu a žádnou řj klimy sem nenašel ani žádný čidlo prostě nic.Víte někdo přesně kde je nějaká řj pro klimu popř.pro sahary?Byl bych vám moc vděčný..

Odesláno

No ale když se kouknu do schématu tak tak tam něco jako řj je,ale nemůžu jí nikde najít???

Odesláno

A co tam chces hledat za RJ ? Uz sem to tu kdesi psal, cele je to zavisle na nekolika cidle, dovedu si bezproblemu predstavit jak je jsou tyhle vsechny cidla pospojovane do serie vcetne spinace klimy v kabine, pres to se sepne rele, ktere spina elmag. spojku kompresoru, to je ta vase cela ridici jednotka :) Par dratu s relatkem :)))))) Na klimu neni potreba zadna ridici jednotka...resp. nemusel aby, ale kdovi jak je to opravdu udelano a taky zalezi jak mas delane topeni, jestli je digitalni, nebo aspon automaticke, anebo je to plny manual...

Odesláno

Už sem snad všechno zkontroloval a pořád mi nefunguje sahara,nevím co s tím a na diagnostice to hlásí chybu v nějakým obvodu větráku,asi něco jako řj ale kde je ??

Odesláno

Tím se potvrzuje, že i větráky ti řídí ŘJ. Zkontroluj, jestli se ti větrák roztočí, když ho zapojíš napřímo, koroze kontaktů, čídla, upadlý drátky, přerušený.. Zkrátka, je toho dost, ale protože víš, že se jedná o větrák, tak víš, na co se soustředit..

Odesláno
Napsán autorem ludva

Tak sem se o víkendu koukal okolo předního podběhu a žádnou řj klimy sem nenašel ani žádný čidlo prostě nic.Víte někdo přesně kde je nějaká řj pro klimu popř.pro sahary?Byl bych vám moc vděčný..

mne se taky spinaji sahary jak se jim zachce (P405 TD). V jednom pripade to dela konektor/cidlo na termostatu - to mi pak jedou sahary naplno, v motoru skoro mrzne a poblikava mi STOP + kontrolka v teplomeru, staci konektorem zahybat a chvilku je to OK. v druhem pripade se mi sahary spousti naplno, kdyz zapnu klimu a motor ma vic nez 50stupnu. Cim to je zatim nevim.

Odesláno

Tak jsem včera koukal do autodat na schéma a mám mít zvlášt řj na větráky a klimu,ale u klaksónu dole v podběhu není,jedině že by byla přímo někde pod past.podběhem kola..Víte někdo kde jí máte??

Odesláno

a na 405? kdyz mi klima pousti sahary na plny vykon, jen co je motor jen trosicku zahraty, poradte prosim, s kterym bazmekem mam zahybat nebo ho vymenit. Moc prosim o pomoc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...