Lihous Odesláno 5. září 2012 Autor Odesláno 5. září 2012 Zdravim urcite poslete pote fotky Jinak konkrene u 406 a plata take jsem o tom uvazoval ale nenasel jsem zady rozumny konektor jedine co me napadlo byl z patych dveri ze stareho Favoritu ....,ale bylo to takove moc \"hrube\" na dve 5w zarovky. Kabelove reseni = 100% jistota ze se to zapomene odpojit a nasledne utrhne Navrhovane reseni na plast u stropu dobre misto ale neni tam moc mista pod plastem a pokud se necha roleta 100% do kufru videt neni. Stejne to je primo v patych dveri pokud se neoddela roleta do kufru videt neni ale ma to sve velke plus v podobe ze je videt kolem auta-ve tme k nezaplaceni. Tak ze asi \"ideal\" nejake kombinace. Citovat
antik Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 to Lihous: Tak to je jediné řešení LED pásek na plastu (nebo na koberci těsne pod ním) pod platem po stranách, tedy styl přistávací dráha. Citovat
Lihous Odesláno 5. září 2012 Autor Odesláno 5. září 2012 to antik: urcite to bude lepsi nez puvodne montovane lampicky ty sviti proti tedy spis oslnuji. Ale tady bych videl \"lepsi\" dat nejak svetlo do toho plastu viz poznamka servisman a nebo natahnout kabel do dveri a tam dat nejake svetlo bylo to popsane v jinem vlakne a svitilo to jako blazen i kolem auta. Ale na jednoduchost asi ten plast pod platem-nebude to videt nebude to oslnovat a je to jednoduche. Az bude auto prez noc venku zkusim to nafotit jak to sviti ale zda se to povede nevim [upravil dne 5/9/12 15:32 od Lihous] Citovat
antik Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 no priznam se ze krome pristavaci drahy bych bral osvetleni patych dveri. tam asi dam zbytek ze dvou metru pasku. clenity plast mi edovoli pasek dat v celku, tedy pokud neni tak tvarnej jako izolepa. Citovat
ZoSo Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 moje řešení...problém s osvětlením uvnitř je ten, že když tam je bagáž tak neni vidět nic. práce do 2hod.. [upravil dne 5/9/12 23:06 od ZoSo] Citovat
antik Odesláno 5. září 2012 Odesláno 5. září 2012 no na breaku by jsi moc hluboko nevidel. myslim ze zustanu u verze Pristavaci draha. natahnout 2 kabilky bude to nejmensi oproti umistovani a pridelani diod. nejlepe vybrat smd diody. Citovat
Lihous Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 To antik: Jedine kombinace zaruci ze bude videt v kufru vse. Tedy na stranach jedno zda na podbehu ci pod platem a pak bud v plastu u stropu ci v patych dverich .... Napad ZoSo hodnotim jednickou \"ale\" tahat ty kabely. Ale to jsem psal mame tam proste jeste roletu. A k lampicce do vyplne taky byl uz tady napad z upraveneho bocniho \"bileho\" blinkru tusim felicie. Pripadne Og lampicky ???.... Jen jeste otazka k lampicce jdou dva kabely je u ni spolecna kostra s karoserii a nebo je nutne tahnout oba? Citovat
antik Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 po celém autě je mínus zároveň kostrou, pokud máš kábl od lampičky mínus, můžeš ho klidně šoupnout na nejbližší šroubek s kostrou. Plusový káblik musí jít samozřejmě do lampičky původní. Takže: můžeš táhnout obadva káble do lampičky, ale nemusíš. [upravil dne 6/9/12 14:18 od antik] Citovat
Sponny2 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Jestli tomu dobře rozumím, tak na tom kuličkovým spínači v 5 dveřích je mínus? Citovat
antik Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Jestli tomu dobře rozumím, tak na tom kuličkovým spínači v 5 dveřích je mínus? EDIT: změna , viz níže nákres ANO : [upravil dne 7/9/12 13:04 od antik] Citovat
Sponny2 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 To jsem si právě myslel, ale potom nerozumim debatám o pracném protahování kabelů do 5 dveří při montáži světla do nich. Podle mě stačí vytáhnout plus od spínače a kostry je všude habaděj. Pokud se mýlím tak mě opravte. Citovat
antik Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 spravne. mas naprostou pravdu. malokoho to ale napadne. proto debaty o protahovani kablu. On tam uz kablik je protahlej z vyroby. Od Punkace mam haldu planu a tam to uvidim . EDIT: změna , viz níže nákres lampička se spíná mínusem [upravil dne 7/9/12 13:05 od antik] Citovat
Lihous Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Zcela neodborna myslenka. Ele.instalace po faceliftu ma uz rizeni \"ledasceho\" pomoci site MUX a nerad bych tuto jednotku presvedcil aby zacala zit po svem. Tady uz nejede jen + a - ....... Jinak ANO kostra je vsude na karoserii. [upravil dne 7/9/12 19:31 od Lihous] Citovat
antik Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 to mas pravdu. akorat pokud si pamatuju tak paty dvere zustaly stejne. ostatni dvere jsou rizene zamkama a osvetleni je rizeno jednotkou. vsechno mozny nemozny. par veci se ale toho nedotklo. zitra se mrknu do planku od Punkace a dam vedet. Citovat
Lihous Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Nejde o pate dvere ale o lampicku ktera ovlada prave BSI/po case zhasne Ja na to stejne cas ted nemam ...., ale kdyz se to tady tak pekne rozjelo tak si ho asi udelam [upravil dne 7/9/12 19:28 od Lihous] [upravil dne 7/9/12 19:31 od Lihous] Citovat
Sponny2 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Nejde o pate dvere ale o lampicku ktera ovlada prave BIS/po case zhasne Ja na to stejne cas ted nemam ...., ale kdyz se to tady tak pekne rozjelo tak si ho asi udelam Já nevim, jak je to když řídí lampičku bezpečnostní informační služba , ale já mám novej model bez MUX a tam se světlo v kufru rozsvěcí a zhasíná jak hejbu dveřma, žádný spoždění. Takže to ovládá jen ten kuličkovej spínač a BSI s tím nemá nic společnýho. Proto nulovej problém s kabeláží. Možná je to u MUX jinak, ale to bohužel nevím. Doufám, že se bavíme o napojení z origo světýlka v kufru a ne o napojení ze stropnice. Citovat
antik Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 ano.bavime. EDIT: změna , viz níže nákres [upravil dne 7/9/12 13:06 od antik] Citovat
Smudla_22 Odesláno 7. září 2012 Odesláno 7. září 2012 Jak jsem tu na fóru četl co vše mají na stropní světlo zapojené, myslím si že nemusíš mít strach že si rozhasíš jednotku. Světlo bude určitě spínané výkonovým prvkem a jednotka bude „jen“ jako zdroj informací. tzn. nebál bych se ani toho připojit to na to, ale nač ti bude pomalé rozsvěcení v kufru Citovat
antik Odesláno 7. září 2012 Odesláno 7. září 2012 nikomu nebude na nic. jde mu o to, že LED pásek chce dát na páté dveře nebo do kufru. Já jsem ale dle plánů zjistil, že se to spíná mínusem. Tady v nákresu vidim, že světýlko v kufru je stále pod proudem a spíná to kuličák ukostřením. Kabel s číslem (319) vede od světýlka do dveří. ( (jeden protahlý kábl) Máš 2 řešení. 1.)bud nepoužívat světýlko v kufru a mít ho jen na pátých dveřích, tudíž bude třeba u Kuličáku odpojit kábl (319) a ten napojit na led pásek na PLUS a po té světýlko vyřadit propojením kontaktů. Neprotahuješ nic. 2.) chceš použít LED, jak v kufru tak na dveřích (to budu chtít já) takže tam to bude trocha jiný. Ve dveřích na zapojený kablik (319) napojim MÍNUS od LED pásku co bude na dveřích a plus bude třeba použít ze kteréhokoliv jiného káblu co vede do dveří, pokud tam je permanetní plus( popřípadě pokud není, bude se muset protáhnout). Dále na lampičce v kufru je PLUS ( B25K) a kuličákem spínané MÍNUS (319). tudíž dva dráty jsou jistý a na ně se napojí právě další LED pásek co chceš mít v kufru. Není nutno vyřadit původní světýlko, ale nemusí tam být. Omlouvám se za předešlou dezinformaci, ale právě koukám na plánky MUX i NEMUX a obadva to maj uplně stejný a do BIS to vůbec nevede. U mux nákresu vidim že kábl (319) je Bílý na lampičce druhý kábl s plusem je (BH08E) zelený a od kuličáku je další kábl (M031) zelenožlutý, čimž se značí kostra. U nemux nákresu vidim že kábl (319) barva neznačena, na lampičce druhý kábl s plusem je (B25K) barva neznačena a od kuličáku je další kábl (M031) barva opět neznačena. [upravil dne 7/9/12 13:13 od antik] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.