petaman Odesláno 24. únor 2013 Autor Odesláno 24. únor 2013 No rád bych věděl co se vlasně stalo. Dám auto do servisu s poruchou na startéru a najednou je všechno jinak. A to nejde o servis typu garáž. Autorizovaný servis Peugeotu na Mělníku. napíšu vše příští týden,sico to není autorizovaný servis,ale žádná garáž taky ne, ještě tam mám nějaké vyřizování,hlavně jméno,aby si rozmysleli ostatní kdyby jeli kolem tak tam neeee Citovat
JirkaBe Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Tak včera mi též kleklo auto. Při odbočování doleva šlo hůř točit volantem a začal pískat jakoby řemen. Zastavil jsem otevřel špajsku ale nikde žádná zjevná závada - klínovej řemen OK. Popojel jsem kousek a pískání přestalo a vše fungovalo bez problémů. Po ujetí zhruba 5 km auto zastavilo - rozsvítila se jen kontrolka dobíjení. Klínovej řemen totálně na cucky, ze šponovací kladky zbylo jen ložisko. Při pokusu znovu nastartovat má auto divný dunivý zvuk a nechytne. Přitom klínovej řemen byl měněný před rokem, rozvody též rok starý. Příští týden jde auto do servisu - jsem zvědavej a bojim se toho co se tam zas pos.... Tak dnes auto na jámu a po chvilce bylo jasno. Cucky z klínového řemenu se namotaly na hlavní řemenici a dostaly se až pod žebrovanej řemen a ten skočil o x zubů. Takže se to pěkně potkalo. Začali jsme rozebírat - 3 vstřiky šly pomocí sikovek ven čtvrtý na pravé straně se zatím jen protáčí . Vypadá to že je přirezlá tryska vstřiku a povolujese. Zastříkáno konkorem a nechá se to do čtvrtka odležet a pak se uvidí dále. Nevíte někdo jestli ten vstřik kdyžtak půjde vytočit - že by ta tryska zůstala uvnitř? Citovat
Tango C8 Odesláno 27. únor 2013 Odesláno 27. únor 2013 No rád bych věděl co se vlasně stalo. Dám auto do servisu s poruchou na startéru a najednou je všechno jinak. A to nejde o servis typu garáž. Autorizovaný servis Peugeotu na Mělníku. napíšu vše příští týden,sico to není autorizovaný servis,ale žádná garáž taky ne, ještě tam mám nějaké vyřizování,hlavně jméno,aby si rozmysleli ostatní kdyby jeli kolem tak tam neeee Seš tajemný, jak hrad v Karpatech:o Citovat
JirkaBe Odesláno 28. únor 2013 Odesláno 28. únor 2013 Tak včera mi též kleklo auto. Při odbočování doleva šlo hůř točit volantem a začal pískat jakoby řemen. Zastavil jsem otevřel špajsku ale nikde žádná zjevná závada - klínovej řemen OK. Popojel jsem kousek a pískání přestalo a vše fungovalo bez problémů. Po ujetí zhruba 5 km auto zastavilo - rozsvítila se jen kontrolka dobíjení. Klínovej řemen totálně na cucky, ze šponovací kladky zbylo jen ložisko. Při pokusu znovu nastartovat má auto divný dunivý zvuk a nechytne. Přitom klínovej řemen byl měněný před rokem, rozvody též rok starý. Příští týden jde auto do servisu - jsem zvědavej a bojim se toho co se tam zas pos.... Tak dnes auto na jámu a po chvilce bylo jasno. Cucky z klínového řemenu se namotaly na hlavní řemenici a dostaly se až pod žebrovanej řemen a ten skočil o x zubů. Takže se to pěkně potkalo. Začali jsme rozebírat - 3 vstřiky šly pomocí sikovek ven čtvrtý na pravé straně se zatím jen protáčí . Vypadá to že je přirezlá tryska vstřiku a povolujese. Zastříkáno konkorem a nechá se to do čtvrtka odležet a pak se uvidí dále. Nevíte někdo jestli ten vstřik kdyžtak půjde vytočit - že by ta tryska zůstala uvnitř? Tak dnes další fáze oprav. Povedl se vyndat poslední vstřik - ten šel nejhůře musely se uřezat štefty aby šel protočit do kolečka a poté ho vytáhnout. Následně sundat sání - nejhůře šly opět štefty od vstřiků, na kterých se utrhaly hlavičky takže na dva navařit matku a poté vytočit. Vačkové hřídele jsou v pořádku. A k překvapení i všechny vahadýlka vypadají OK - žádný není prasklý. Při protáčení motoru jeden ventil naráží do válce. Zítra pokračování a budem rozebírat nadále. To už se snad dostaneme na ventily. Citovat
JirkaBe Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Tak včera mi též kleklo auto. Při odbočování doleva šlo hůř točit volantem a začal pískat jakoby řemen. Zastavil jsem otevřel špajsku ale nikde žádná zjevná závada - klínovej řemen OK. Popojel jsem kousek a pískání přestalo a vše fungovalo bez problémů. Po ujetí zhruba 5 km auto zastavilo - rozsvítila se jen kontrolka dobíjení. Klínovej řemen totálně na cucky, ze šponovací kladky zbylo jen ložisko. Při pokusu znovu nastartovat má auto divný dunivý zvuk a nechytne. Přitom klínovej řemen byl měněný před rokem, rozvody též rok starý. Příští týden jde auto do servisu - jsem zvědavej a bojim se toho co se tam zas pos.... Tak dnes auto na jámu a po chvilce bylo jasno. Cucky z klínového řemenu se namotaly na hlavní řemenici a dostaly se až pod žebrovanej řemen a ten skočil o x zubů. Takže se to pěkně potkalo. Začali jsme rozebírat - 3 vstřiky šly pomocí sikovek ven čtvrtý na pravé straně se zatím jen protáčí . Vypadá to že je přirezlá tryska vstřiku a povolujese. Zastříkáno konkorem a nechá se to do čtvrtka odležet a pak se uvidí dále. Nevíte někdo jestli ten vstřik kdyžtak půjde vytočit - že by ta tryska zůstala uvnitř? Tak dnes další fáze oprav. Povedl se vyndat poslední vstřik - ten šel nejhůře musely se uřezat štefty aby šel protočit do kolečka a poté ho vytáhnout. Následně sundat sání - nejhůře šly opět štefty od vstřiků, na kterých se utrhaly hlavičky takže na dva navařit matku a poté vytočit. Vačkové hřídele jsou v pořádku. A k překvapení i všechny vahadýlka vypadají OK - žádný není prasklý. Při protáčení motoru jeden ventil naráží do válce. Zítra pokračování a budem rozebírat nadále. To už se snad dostaneme na ventily. Tak už konečně dáváme motor dohromady. Nevíte někdo jaké lepidlo použít na podlepení hliníkového víka ventilů? Citovat
JirkaBe Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Tak máme stále problém s motorem Prostě není komprese. Objednal jsem z vrakáče ze Smrku jiné vačky.Podle těchto z vrakáče jsem měl rozhozené ozubené kolečko na výfukové vačce. Motor zkompletován a prostě né a ne ho natočit. Rozvody jsou nastavené dobře ale ta komprese pořád chybí. Nevíte jak dlouho trvá než se natlakujou hydra u vahadel - musí se z nich vymáčknout olej než se tam dají zpátky. Zkuste něco poradit už nějak nevíme kam. Citovat
marko306 Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Další prípad ktorý ma utvrdil v tom, že tieto autá treba dať robiť tomu kto má skúsenosti s týmito autami. Citovat
JirkaBe Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 Tak už to vrčí. Suma sumárum - oprava potkanýho motoru 17 tis - nejvíc to natáhnul jeden nový vstřik a vačkové hřídele z vrakáče. Kdyby někdo potřeboval zkontrolovat vačkové hřídele z 2,2 4HW, zda nejsou protočený tak jsme na to udělali přípravek. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.