Rafko Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 No zdravim pani, a priadam sa aj do tejto temy s novou vecou. Moj levicek vystraja ako divy. Najnovsie sa mi stava, ze mi pri jazde uplne klesnu otacky, motor ma snahu bezet len na volnobeh (trva to od 5 do 10 sekund) a potom sam naskoci a ide v pohode dalej. Taktiez co som postrehol tazsie startuje ked je studeny. Viem, ze moznosti su EGR - ten mam meneny uz 2 krat novy, alebo regulator tlaku paliva, alebo snimac teploty motora. Na dia nevidim ziadnu zavadu. Citim to ze ma zase niekde necha v tejto zime, ale kedy to neviem . Poznamka: Urobi to len raz tak po cca 20tich KM od nastrtovania. Dnes to tak urobil a potom som spravil 500 KM v pohode. Citovat
merlin99 Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Rafko: to EGR ti aj spravne niekto nastavil? co som tu cital,vyjadrovali sa skusene hlavy ze aj to moze byt kamen urazu v niektorych pripadoch. Citovat
Rafko Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Nastavovali mi ho v Peugeote v BA tam ma moje auticko nechalo, tak som isiel do origo servisu. Uz som na nom nabehal 30 tis KM v poho, robi mi to tyzden cca. Citovat
Mike407 Odesláno 14. červenec 2013 Odesláno 14. červenec 2013 Tak bohužel i mě potkal podobný problém. Při najíždění na dálnici roztáhnu 3, 4 , 5, a když jsem tam vrazil 6 a přidal, auto najednou ztratilo výkon a přestalo táhnout. Měl jsem co dělat, abych na pětku udržel alespoň 110 km/h. Na nejbližším sjezdu jsem sjel, zastavil, chcípnul motor a znovu nastartoval. A auto jelo zase normálně. Stalo se mi to minulé pondělí. Od té doby to bylo v pohodě, až zase dnes. Motor běží úplně normálně, žádné hlášky ani kontrolky se neobjeví, startuje na škrtnutí. Byl jsem to projet, abych zkusil najít okažik, při kterém se to stává a zjistil jsem, že je to při rychlém rozjíždění. Jakmile se potřebuji svižněji rozjet, rychle za sebou vytočím několik rychlostí (přitom ani nemusím překročit 3000 ot/min), najednou ztratí výkon a přestane táhnout. Když jsem zkoušel na dálnici na šestku několikrát nechat spadnout otáčky na 2000 a potom přidat, auto táhlo úplně normálně... Samozřejmě se objednám na diagnostiku, ale třeba bude mít někdo podobnou zkušenost... Citovat
Mike407 Odesláno 19. červenec 2013 Odesláno 19. červenec 2013 Takže jen pro úplnost doplním. V servisu našli poškozenou podtlakovou hadičku a vadný elmag ventil ovládání turba, který sice fungoval, ale žil si vlastním životem. Oboje vyměnili a zatím to vypadá, že motor už zase funguje jak má. [upravil dne 21/7/13 21:37 od Mike407] Citovat
frenky Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Mike407 nevies náhodou ktory elmag ventil a hadicku ti menili?Mám ten isty problém raz tahá auto raz nemá vykon.Inak mi ziadna kontrolka nesvieti,startuje v pohode.Dikes. Citovat
Mike407 Odesláno 21. červenec 2013 Odesláno 21. červenec 2013 Podle faktury a serviceboxu to byl elektroventil turbodmychadla - kód 1618 X2 a podtlakové potrubí ovládání EGR - kód 1622 Z5 (viz obrázek). Citovat
frenky Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Dikes Mike407,uz len nájst nejakého dobrého mechanika ktory mi to spravy.Mimochodom neviete nejakého dobrého mechanika ktory mi to spravy?Okolie Kn-Nz. Citovat
francis Odesláno 1. prosinec 2013 Odesláno 1. prosinec 2013 ahoj,čtu vaše názory na poruchu motoru,kterou mám i já.Jen,že mě motor táhne,jako by se nic nedělo.Nechcípá,reaguje na plyn,jde krásně za plynem,nezvýšila se mi spotřeba.V sevisu nic nenašli,jen,že to hlásí předehřev vzduchu za výměníkem.Zkontrolovali el.spojky,kabely a nikde nic.Poradili,že mám počkat,jestli se někde neobjeví něco jiného, co by s tím souviselo.Dobrá to rada. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.