Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No zdravim pani, a priadam sa aj do tejto temy s novou vecou. Moj levicek vystraja ako divy. Najnovsie sa mi stava, ze mi pri jazde uplne klesnu otacky, motor ma snahu bezet len na volnobeh (trva to od 5 do 10 sekund) a potom sam naskoci a ide v pohode dalej. Taktiez co som postrehol tazsie startuje ked je studeny. Viem, ze moznosti su EGR - ten mam meneny uz 2 krat novy, alebo regulator tlaku paliva, alebo snimac teploty motora. Na dia nevidim ziadnu zavadu. Citim to ze ma zase niekde necha v tejto zime, ale kedy to neviem :bacha.

Poznamka: Urobi to len raz tak po cca 20tich KM od nastrtovania. Dnes to tak urobil a potom som spravil 500 KM v pohode.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak bohužel i mě potkal podobný problém.:( Při najíždění na dálnici roztáhnu 3, 4 , 5, a když jsem tam vrazil 6 a přidal, auto najednou ztratilo výkon a přestalo táhnout. Měl jsem co dělat, abych na pětku udržel alespoň 110 km/h. Na nejbližším sjezdu jsem sjel, zastavil, chcípnul motor a znovu nastartoval. A auto jelo zase normálně. Stalo se mi to minulé pondělí. Od té doby to bylo v pohodě, až zase dnes. Motor běží úplně normálně, žádné hlášky ani kontrolky se neobjeví, startuje na škrtnutí. Byl jsem to projet, abych zkusil najít okažik, při kterém se to stává a zjistil jsem, že je to při rychlém rozjíždění. Jakmile se potřebuji svižněji rozjet, rychle za sebou vytočím několik rychlostí (přitom ani nemusím překročit 3000 ot/min), najednou ztratí výkon a přestane táhnout. Když jsem zkoušel na dálnici na šestku několikrát nechat spadnout otáčky na 2000 a potom přidat, auto táhlo úplně normálně... Samozřejmě se objednám na diagnostiku, ale třeba bude mít někdo podobnou zkušenost...

Odesláno

Takže jen pro úplnost doplním. V servisu našli poškozenou podtlakovou hadičku a vadný elmag ventil ovládání turba, který sice fungoval, ale žil si vlastním životem. Oboje vyměnili a zatím to vypadá, že motor už zase funguje jak má.:)

[upravil dne 21/7/13 21:37 od Mike407]

Odesláno

Mike407 nevies náhodou ktory elmag ventil a hadicku ti menili?Mám ten isty problém raz tahá auto raz nemá vykon.Inak mi ziadna kontrolka nesvieti,startuje v pohode.Dikes.

Odesláno

Dikes Mike407,uz len nájst nejakého dobrého mechanika ktory mi to spravy.Mimochodom neviete nejakého dobrého mechanika ktory mi to spravy?Okolie Kn-Nz.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

ahoj,čtu vaše názory na poruchu motoru,kterou mám i já.Jen,že mě motor táhne,jako by se nic nedělo.Nechcípá,reaguje na plyn,jde krásně za plynem,nezvýšila se mi spotřeba.V sevisu nic nenašli,jen,že to hlásí předehřev vzduchu za výměníkem.Zkontrolovali el.spojky,kabely a nikde nic.Poradili,že mám počkat,jestli se někde neobjeví něco jiného, co by s tím souviselo.Dobrá to rada.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...