Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj prosím o radu co stím,když jedu z peugeotem po městě a můžu sním po městě jezdit klidně celý den a i ho vytáčet tak se mi teplota vody drží krásně na 90 stupních ale jak vyjedu za město tak cca po 5-10km plynulé jízdy 90-130km/h mi teplota vylítne uplně do maxima a hází vodu a auto hlasí stop a nejede ale jakmile vyřadím a jedu na neutrál nebo na chviličku zastavím tak teplota zase klesne na 90 ale ne pozvolna ale okamžitě a takle pořád dokola,a občas když mi to udělá tak zastavím kouknu pod kapotu a chladič je někdy normálně studený.napadají mě termostaty co myslíte vy?

Odesláno

Hm. To je zvlastne. Skor by som si myslel ze po meste to uvaris. Ja si myslim ze to bude vodna pumpa. Uvazujem takto. Ked jazdis po meste tak sa ti to neprehrieva, mas vacsinou nizke otacky a ak vodna pumpa ma upadane lopatky, alebo vyzrane tak este ako tak potlaci vodu v systeme. Ak ides dialnica tak otacky mas podstatne vyssie a ak ta vrtula je blba tak pri vysokych otackach moze vytvorit okolo seba vakum a nepotlaci vodu. Klasicky priklad modelarskych lodi. Ak das silnejsi motor a nie nan dymenzovanu vrtulu tak pri vyssich otackach sa bude tocit vo vakuu a lod zostane stat.

Keby bol blby termostat tak to roby aj pri pomalej jazde, keby bolo teplotne cidlo tak to skor prehrejes po meste lebo ti nezopne ventilator a ked ides po dialnici tak by sa mal chladic ochladzovat naporovym vzduchom.

Odesláno

Na 90 % je vadné tesnenie pod hlavou.

- Vodná pumpa by robila problémy hlavne v nízkych otáčkach.

- Termostat sa tiež skorej prejaví v meste.

- Čidlo teploty pre budík je mimo hru a čidlo pre chladenie pracuje hlavne pri pomalej jazde kedy nefunguje náporové chladenie.

Ak sa závada prejavuje iba pri jazde mimo mesta tak je nárast teploty skôr iba následkom vytlačenia vody s chladiacej sústavy spôsobeného stálejším tlakom v záťaži motora. Ak mám pravdu tak sa bude závada zhoršovať.

Odesláno

Tak termostat vymeněn a šlo to celkem dobře čekal jsem to horší ale neměl jsem to možnost vyskoušet pač po vyměnění jsem sednul do auta a auto chytlo a hned začalo pomalu chcípat a už nechylol,jen se chci zeptat auto mi stojí dost nakloněné na levou stranu a v nádrži mám max 5-7 litrů,je možné že mi to čerpadlo už neveme?

Odesláno

Tak termostat vyměněn ale nepomohlo to vůbec ničemu auto se mimo město pořád přehřívá,ale vždy když to začne dělat a zastavím a šáhnu na chladič tak je studenej,horní hadice do chladiče je vařící ale tělo chladiče a spodní hadice do motoru jsou studené už vůbec nevím čím by to mohlo být,moc prosím o radu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...