Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnesne TV noviny: od roku 2009 plati vyhlaska podla ktorej ma mat autolekarnicka na Slovensku oranzovu farbu a biely kriz velkost min 7cm.

Hned som ju isiel skontrlovat a............

mam lekarnicku zakupenu ked uz vyhlaska bola v platnosti 6/2009 a nevyhovuje legislative!!! Ako to ze nebola stiahnuta z trhu ked nezodpovedala vyhlaske? Ked ma zastavia policajti mam u nich hned podat tresne oznamenie na predajcu a vymahat od neho nahradu skody/pokutu??? 6 mesiacov pred koncom jej platnosti musim kupit novu.. :myslim:grr

Odesláno

Tie lekárničky ako také je len samá buzerácia.

Absolvoval som nie jedno školenie prvej pomoci (z práce) a na každom hovoria \"ak nemáte niečo sterilné po ruke je jedno čím sa rana upchá, hlavné je aby pacient nevykrvácal\" nikoho v tej situácii nezaujíma či dostane ranený nejakú infekciu stou si už poradia lekári.

Podľa mňa by v podstate stačilo aby v aute bola lekárnička a tým by to končilo a nie aby človek neustále obmieňal kvôli výmyslom podaktorých poslancov aby vykazovali nejakú činnosť. :bacha

Odesláno

biznis nasich politikov a ich najblizsich :(

Judes uplne stebou suhlasim \"ak nemáte niečo sterilné po ruke je jedno čím sa rana upchá, hlavné je aby pacient nevykrvácal\" a ONI ESTE PRIKAZUJU ZE TEN OBVEZ/SKRTIDLO MA BYT Z ORANZOVEJ LERANICKY KTORA MA KRIZ PREDPISANEJ VELKOSTI...... neskutocneeeeeeee :grr:grr:grr Hambim sa za vladu SR:mad::mad::mad:

Odesláno

Kolikrát po vás chtěli cajti vidět lékárničku? Po mně za celých 20 let ježdění jenom jednou, když jsem spáchal přestupek, který dotyčný cajt nemohl prokázat a tak mně chtěl \"uvařit\" na čemkoli jiném.

Odesláno

tak,ale malo ludi to berie na \"lahku vahu\".... :myslim Lekarnicky isli s cenou nahor o 70 % a na benzinke v BA po lekarnickach za 25 euro ostala len cenovka.... :bojim:bojim:bojim ja taktiez zajtra radcej jednu kupim ako by som sa mal potom hadat s policajtom....:nevim dopredat ich bolo mozne ale dnes jednoznacne hovorkina ministerstva povedala ze nie su PLATNE od roku 2009... (pokuta 60euro).... + na temto nezmysle sa podielali 3 ministerstva SR...

Odesláno

urob co uznas za vhodne, ja ich mam hlboko v....

odomna lekarnicku nikdy nepytali, vlastne odomna malokedy pytaju aj doklady od auta...staci im vodicak a maximalne tak daju fukat :D

Odesláno

Zdravim ja dokonce nekde \"slysel\" ze staci zastavit u DN a zavolat zachranku.

Ze i toto je poskytnuti prvni pomoci .....

Mam v aute 2lekarnicky jednu v kufru jeste v igelitu a druhou pod sedadlem spolujezdce.

Jinak souhlas pokud bude z nekoho strikat krev je zasadni ji zastavit cim je uplne jedno.

Stejne s masazi srdce .... to ze mu \"zlomim\" nejake zebro je jen druhorade.....

Alespon takto me to vysvetlil kamos co jezdi u RZS v Pze.

Dnes je spis problem kde dobre sedi porekadlo

Pro dobrotu na zebrotu.

Odesláno

Mňa by len zaujímalo kto dospel ku tej veľkosť toho kríža, práve 7cm.

To už mohli navrhnúť podľa toho kto má aký zrak.

príklad.

- vodič bez okuliarov 7cm kríž

- vodič dioptria do 1,0 8cm kríž

- vodič dioptria do 2,0 9cm kríž

- vodič dioptria do 3,0 10cm kríž

a tak by sme mohli pokračovať až po takú dioptriu s ktorou sa ešte dá viesť motorové vozidlo.

:D:D:D

[upravil dne 2/8/12 21:50 od Judes]

Odesláno

Myslim ze u nas byla podobna ptakovina s nejakym navodem co vlsane nebyl navod a jeste by zdrzoval pri nejake prvni pomoci.

Zda to jeste plati a musim to vozit netusim a neresim.

Pokud potkam rozumnou hlidku bude to jen domluva pokud pito.mce je zbytecne cokoliv delat....

Odesláno

pri zraneni je dolezite zabezpecit aby pacient dychal a bilo mu srdce a nevykrvacal. Je jedno akym sposobom. Aj tepna stlacena sipnavou rukou je lepsia ako 3min. hladat ten spravny obvaz v spravnej dobe pouzitia. Na infekciu uz davno vymysleli antibiotika ale na vykrvacanie este liek nenasli.

Este stastie (alebo nestastie) ze nemame americku legislativu. Tam mozes iba zavolat sanitku pokial memas lekarsky diplom. aj zastavenie krvacania je liecenie a ked nemas licenciu na liecenie a nedaboze sa pacientovi nieco stane tak ta zazaluje on alebo pozostali a vsetko zvalia na teba.

Som zvedavi co by robili keby som neposkitnutie pomoci oddovodnil ze som mal nechraneny styk s pochybnou osobou a nie som si isty ci niesom HIV pozitivny a nechcel som ho nakazit.

[upravil dne 2.8.2012 23:41 od ivanh]

Odesláno

ja to poskytnutie pomoci neriesim...ked som ja mal havarku tak nikto nezastavil az jedna pani zavolala sanitku a odisla.....a oranzove lekarnicky???? byrokracia funguje.... fakt na hlavu....

Odesláno

Kúpil som tú správnu 2 týždne dozadu pred STK.Vtedy sa ich za lacno povaľovali všade hromady.Len náhodička.Stará mi expirovala asi pred rokom,rozobral som ju pre použitie na hory.Nikdy ju nechceli vidieť ani cajti,ani na STK.Buzerácie na plnenie štátnej kasy formou pokút.Nič iné.Nehodovosť klesá a sadzobník pokút stúpa.By ma zaujímalo o koľko by stúpli pokuty,keby mali nízky výber(všetci by jazdili predpisovo) a ako by to zdôvodňovali:)

Odesláno

Tak aby som prispel :D

Dnes ma rano zastavili v Nitre, resp. tesne pred Nitrou. Policajna hliadka, skontrolovala doklady, a pytala si lekarnicku ... Mal som ju v poriadku, nastastie, ani som nevedel ... Povedali mi, ze dnes kontroluju lekarnicky ...

Takze, ako to byva v SK state zvikom, nielenze ide binis za lekarnicky, ide biznis aj na vyberani pokut :)

Takze v najblizsich dnoch, by som si nebol isty tym, ci mi lekarnicku na SK neskontroluju ...

Odesláno
Mňa by len zaujímalo kto dospel ku tej veľkosť toho kríža, práve 7cm.

To už mohli navrhnúť podľa toho kto má aký zrak.

príklad.

- vodič bez okuliarov 7cm kríž

- vodič dioptria do 1,0 8cm kríž

- vodič dioptria do 2,0 9cm kríž

- vodič dioptria do 3,0 10cm kríž

a tak by sme mohli pokračovať až po takú dioptriu s ktorou sa ešte dá viesť motorové vozidlo.

:D:D:D

[upravil dne 2/8/12 21:50 od Judes]

judes... ak mas spravne okuliare tak by si mal vidiet rovnako ako ten so zdravym zrakom. ak mas okuliare predpisane si povinny ich nosit.

na zaklade tohoto je uplne jedno aky velky bude kriz.

jedine kriz na ktory pozeras odspodu ti moze byt velkost sumafuk :D

a vobec nechapem co tu riesite... niekto vypustil kacicu a robi zmatky..

http://natankuj.sme.sk/c/6480754/panika-okolo-autolekarniciek-je-zbytocna.html

[upravil dne 3/8/12 13:03 od Marcel00]

Odesláno

Tak ja neviem, naozaj odomna 2 krat v zivote niekto chcel vidiet lekarnicku, bez toho aby som spachal priestupok ... :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...