Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vibrace 607

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, jsem čerstvým majitelem 607 3.0i, automat, 152 KW, 2003, 115 000km a potřeboval bych poradit. Od začátku mám problém s menšími vibracemi auta. Stává se to pouze při rozjezdu, nejvíce to pociťuji při druhém rychlostním stupni v nízkých otáčkách a jemném sešlápnutí plynu, vibrace se přenášejí na celé auto, volant i plynový pedál. Nemám tušení na co se zaměřit. Motor i řízení jsem nechal zkontrolovat a vše je v pořádku akorát v převodovce mám místo oleje černé bahno (plánuji výměnu). Před koupí se měnily zimní gumy na letní a dělala se geometrie, která trvala až 3 hodiny, tak jestli nemůže být problém náhodou tam. Párkrát se už taky měnily cívky a jednou i řízení za 48 000,-. Nemáte náhodou někdo podobnou zkušenost? Jinak jsem maximálně spokojený, je to nádherné auto a nějaká spotřeba 14 litrů mi vůbec za ten luxus nevadí ;)

post-46150-14109626020359_thumb.jpg

Odesláno

14 litrov? kokoos :D

ta geometria je divna veru

ale k veci...to moze byt presne tou prevodovkou, nechaj vymenit olej a potom uvidis, mozno este silentbloky motora ale skor ta prevodovka :papa

Odesláno

Nastavuje se ve dvou výškách a kontroluje v třetí výšce. Návod taktně zamlčuje, že nastavení se vzájemně ovlivňuje.

Ale klidně piš urážky, nevědomost hříchu nečiní.

[upravil dne 31.7.2012 13:28 od P607Olda]

Odesláno

mne spravil geometriu za chvilku...ale to preto ze tam nebolo co nastavovat, odklony a odchylky boli tak 1 minutu max ;)

aspon v niecom je to auto dobre :P

Odesláno

ještě zajedu na dovolenku a pak zkusím nejdříve vyměnit ten olej ....zatím díky za odpovědi.... pak vám dám vědět

Odesláno

Mně to dělá úplně to samé .... zatím jsem to nezkoumal, ale viděl bych to na nějaký silentbloky motor/převody, nebo možná poloosa ....

Jinak poznámka k té geometrii, když sem k nám jedu do toho nejlepšího servisu na geošku co tu je s normálním autem, do půl hodky i s testovací jízdou je to hotový.... Se 607 jsem byl na geometrii dvakrát a pokaždý to dělali přes dvě hodky a jeli 2-3x na testovací jízdu a furt se jim to nezdálo.... asi to na pořádným Francouzským autě neumí udělat .... :D

Guest aleskivis
Odesláno

jj 14 litrů, jezdím svižněji,jenom po městě a krátké trasy, takže pořád se sytičem.....dá se ale i za 11 l......na delší trať za 8 l

Odesláno

Lidi kde kupujete proboha ty auta? Ja shanim auto uz dva měsice a zatim sem nenatrafil ani na jedno v normalim stavu bez stočenych km, i kdyz s tema problemama to normalni stav není :nevim

[upravil dne 2/8/12 06:27 AM od groovred]

Guest aleskivis
Odesláno

Já na něho čekal rok a půl než se šéf rozhoupal a prodal mi ho. Vím jak se o něj staral, jak s nim jezdil. Interiér je jako nový, ani jeden škrábanec, dvě sady litých kol s pneu, origo střešní nosič....dal jsem za něj 80 000,- cena se určovala podle nabídek v Peugeotu a v bazarech, tam za něj chtěli dát max 50-60 000, nebo to nechtěli vůbec, totálně neprodejné auto, kdyby to byl diesel, tak by za něj dali i 120 000,- ale třílitrový benzín...neprodejný........možná proto ho nemůžeš sehnat, páč ho v bazarech nechtějí.

Guest aleskivis
Odesláno

:D ....no vidíš a já už si říkal jak nemám super podpultové auto :D

[upravil dne 2/8/12 06:58 od aleskivis]

Odesláno

tak godzilo.01 tak me udelej takove mirne srovnani cen vyfukoveho potrubi 2.2hdi fapoff vs 3.0 V6 jen ti napovim ze tam bude rozdil nekolik desitek tisic :papa ,ale muzes klidne upresnit cenu kompletniho vyfukoveho potrubi na p607 3.0 V6 , zrovna tobe se divim ze jsi takovej zastance benzinu mam ted 2x 2.2hdi jedna origo a jedna mirne cipla a dovoluji si tvrdit ze ta mirne cipla tedy jede o dost lepe nez 2.2i a za 6.5l nafty , proste u P607 neni benzin nikterak ve vyhode..., pokud srovnam 3.0i peugeot vs 4.0i MB vykon vs spotreba vs ceny dilu tak ja bych benzinovou 607mu nechtel opravdu ani zadarmo a oni moc dobre vedej proc jsou tak levne

Odesláno

3.0 benzín není srovnatelnej s 2.2 Hdi, ale musel by jsi ceny dílů srovnávat s 2,7 Hdi, kde je to už vyrovnaný .... :) samozřejmě cena výfuku z originálu je nesmyslná a nemá význam to kupovat, znám lidi co vyrábí výfuky na míru a na ten 3.0 V6 by to vyšlo cca 10.000kč , kdežto druhovýroba na 2,2 Hdi bude za cca 4.000kč, ale výfuk na 2,7 Hdi bude zase někde okolo těch 10.000kč....

Proč se divíš že jsem zastánce benzínu ? Ne každýmu jde o prachy, benzín podle mně jede líp jak nafta a i zvuk i průběh motoru se mi líbí víc ....

Netvrdím že je u 607 benzín výhoda, jen mám svůj osobní názor (který nikomu nevnucuju) že nafta do auta prostě nepatří.... Ceny dílů jsou na 2,2i ze všech 607 nejmenší, ale to je ta poslední věc co by mně tížila.... a spotřeba je mi ukradená, protože u mémo mizerného nájezdu cca 2000km měsíčně, je to cenově zanedbatelný rozdíl :roker

Jak proboha můžeš pegota srovnávat s mercedesem, to je jako kdyby si chtěl tvdit že s tenisákem se fotbal hraje stejně jako s kopací merunou :D:D:D

[upravil dne 22/9/12 12:57 od godzila.01]

• O 2 měsíce později...
Guest aleskivis
Odesláno

Zdravím, tak konečně jsem zjistil příčinu vibrací............ortel zněl jasně, v háji je převodka řízení. Stejná závada jako před čtyřmi léty. Když mi v servisu řekli cenu nového náhradního dílu 55 000,- tak mě málem kleplo. Nevíte někdo poradit co by se s tím dalo dělat, krom té opravy za super cenu nebo odvezením auta na šrot platz :myslim

díky.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...