Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Doufám,že nevadí, že chci poradit s Citroenem:)

Před 14 dny jsem koupil Xsaru 1,9TD a byl jsem strašně unešený jak je krásně pohodlná oproti Mondeu, zároveň auto kolem 100 nějak netáhne.

Aby jste rozumněli když jsem s ní odjížděl domů , tak jsem s ní jel vklídku do 90ti abych se s ní seznámil,přes týden jsem jezdil akorát z práce 5km a to samé z práce, takže kvůli nezahřátému motoru jsem jí nechtěl dávat \"kotel\".Minulý týden jsem jel do HK, je to od nás cca 30km a když se auto zahřálo, tak jsem zkusil co to dovede,auto se vůbec nechtělo zrychlovat(od těch 80ti,jinak do 80 mi to příjde v pohodě), tam kde jsem s Mondeem(1,8TD 66kw) udělal 180km/h , Sárina nejela víc jak 140km/h .

Přitom auto nehulí a spotřeba je taky dobrá (5,4l na couračkách),KAT je pryč.Filtry jsem vyměnil.

Tak jsem jel k mechanikovi k nám do vesnice,který opravuje převážně Peugeoty a Francouze vůbec.Řekl jsem mu co a jak , tak prohmatal hadice kvuli tlaku a turbo je prý v pohodě.Potom to jel projet a prej to jede jako obyčejnej diesel bez turba.

Je tam někde u čerpadla prý špatnej nějakej \"hřebínek\", kterej nepouští do auta tolik nafty (aspon co jsem pochopil z jeho slov) a proto to tolik nejede a nežere ,ale motoru to prý nevadí, takže s tím jezdit můžu.

Já blbec se ho zapomněl zeptat, co mám přesně shánět, jel ted na 14 dní do Chorvatska a docela bych to rád co nejdříve sehnal.

Poradíte mi co to je ? Setkal se s tím už někdo ?

Nemá někdo z okolí Královehradecka autodiagnostiku ?

Díky

Odesláno

na čerpadle zezhora je taková doza do které vede hadice z IC a když začne turbo dávat tlak tak přez tu dozu na čerpadle to má přidat na dávce paliva a zahulit černě jak tam vlítne nafta butto bude prasklá ta membrána lze to zjistit tak že vypojíš hadičku na IC a foukneš pousou nesmí to jít profouknou max jak když foukneš do flašky a druhá možnot poškozenej mchanizmus uvnitř čerpadla co převádí pohyb od membrány do dávky paliva

Odesláno

306-Kubik-S16 : - to zní docela pravdě podobně, protože auto ani nehulí nic.Jak tomu přidám na naftě ?

DanculD : Protože s tím potřebuju teď jezdit do práce , ale poslední týden v srpnu auto potřebovat nebudu , tak mu ho tam dám kdyžtak :)

Michal.x : Díky, zítra to s tím foukáním vyzkouším;) Dá se ta membrána kdyžtak samostatně vyměnit, nebo celý jiný čerpadlo ? :( u tý druhý možnosti se vyměny čerpadla asi nevyhnu :(

Odesláno

každej díl do toho čerpadla se dá koupit a šikovnej člověk to opraví přimo na motoru na čerpadle ničim nepřidávej tak jak to je by to mělo ject a táhnout tim že přidáš šroubem si zvedneš spotřebu a neopravíš problém

Odesláno

max se můžeš podivat jest ise do toho někdo nehrabal ty šrouby na tý hlavě čerpadla by měli bejt zakáplý barbou jestli tam bude vidět že s tim někdo něco dělal tak to bych se do toho nepustil a dal jiný čerpadlo .. nikdy nevíš co v tom čerpadle někdo udělal ... ale myslim si že bude ruplá ta mebrána .... ono totiž častou odejde uvnitř ooktoužek a teče tam nafta a ta naleptá tu membránu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...