Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj hosi, no dnes cestou domov mi prestalo dobijat auto. po nastartovani mi nedobijalo, stale svietila kontrolka dobijania a v oblasti altika bolo pocut divny plechovy zvuk. mal som to len kusok domov, tak som to riskol, ze dojedem, no a po cca 2 km za jazdy alernator nabehol a dobijal bez problemov, a uz nebolo pocut ani ten zvuk. doma som to par krat nastartoval a zatim v pohode. mal niekto podoby problem, a poradi mi co ma caka, ci repas altika? vopred dakujem.

[upravil dne 29.7.2012 22:31 od vianh]

Odesláno

Mě se stalo to same prokluzovala rovnoběžka alternativu svítilo vybíjení potom se zasekla a začal alter. dobíjet ,koupil jsem novou klacku a vyměnil.

Odesláno

bobo7: no ty vole, asi jsi chtěl napsat toto:\"Mě se stalo to samé, prokluzovala volnoběžka alternátoru, svítilo vybíjení, potom se zasekla a začal alternátor dobíjet, koupil jsem novou kladku a vyměnil.:D:D:D

Odesláno

áááá, další.... Není to klatka ale kladka, protože se na ní pokládá řemen :D

Volnoběžka je zařízení mezi řemenicí a hřídelí. Jednoduše řečeno je to podobné cvrčku, jaký máš na zadním kole svého bicyklu ;) kolo se točí, i když nešlapeš. V autě to slouží ke tlumení rázů řemene (motor má velké otáčky, altík je roztočenej. Když prudce poklesnou otáčky motoru (třeba při vyřazení kvaltu nebo ubrání plynu), alternátor zůstává roztočen právě přes tu volnoběžku.

Jinak řemenice má drážky na řemen. Kladka je mít nemusí, je většinou hladká a používá se k napnutí řemene

Odesláno

kukam po nete tie volnobezky a niekde pisu, ze k demontazi treba specialne naradie. Tak to asi len tak doma nevymenim.mate s tym niekto skusenosti? :myslim

Odesláno

ja se v tom teda nevyznam, ale mel sem ted problem s altikem taky... mel sem to u znameho v servisu a celou dobu sem u toho byl... po vymene regulatoru a uhliku to stale nedobijelo a kdyz se alternator vyndal, tak z nej dokonce vypadli zelezne špony, tak se dal altik novej a uz to zas slape... jinak co jsme hledali, tak na tuhle motorizaci je 7 tipu alternatoru... proto sem se vykaslal i na vrakoviste a radsi koupil novej... 8000,- i s praci... kdybych u toho nebyl, tak bych tomu ani neveril

Odesláno

Já teda nevim.. ale začal bych jednoduššími kontrolami: Uhlíky. Když je vyndáš, uvidíš na kroužky. Když tohle dáš dokupy, a nebude to OK, pak teprv altik ven a kontrola volnoběžky, při té příležitosti výměna ložisek... a v případě, že bude KO volnoběžka, tak výměna i té a rovnou někde nechat líznout na soustruhu kroužky. A máš repas hotovej.

Odesláno

no neviem co zblbol vtedy.od vtedy kazdy den do prace a spat a dobija v pohode.v sobotu ho skusim vybrat a mrknut sa nan.zatim dik za rady

:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...