Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vím, že se to tu řešilo x-krát, ale kdykoliv někdo založil podobné vlákno, tak 80% členů ze zakladatele vlákna dělali blbce, velice bych ocenil, aby tomu tak v tomto vlákně nebylo. Děkuji.

Ale teď k věci, rád bych se dozvěděl, jestli někdo zde má zkušenosti s rozsáhlejšími úpravami motoru 2.0 HDI RHZ 80kW/250Nm.

Zatím jsem zaslepil EGR ventil, musel jsem dát pryč katalyzátor, protože předešlý majitel se v něm hrabal a nepříjemně to v něm rezonovalo, dvouhmotnostní setrvačník jsem nahradil pevným setrvačníkem, který je zároveň i o něco lehčí, nakonec jsem zajel do Berouna do TDIchip, kde mi upravili řídící jednotku motoru. Nyní má mé HDI výkon 105kW a krouťák 322Nm, ale rád bych to ještě navýšil. Máte někdo zkušenosti s ještě rozsáhlejšími úpravami na tomto motoru?

Pitomé odpovědi typu prodej to a kup jiný auto, nejde to, HDI je sr**ka a pod. ignoruji.

Děkuji za odpovědi.

Odesláno

Tak ti zustava jenom cekat kdo co pleskne.............

Promin ale je to uz trapne jak se tady porad nekdo pta.

Tak rozbij prasatko a zacni treba od kovanych pistu a ojnic.(cca 2500 euro)

Udelej turbo s variabilitou a treba nejaky hybrid(na kulickove asi mit nebudes)

Mam pokracovat?????????

Odesláno

Promiň, já vím, že je to trapné, ale všude kde se toto řešilo, tak každej toho druhého akorát ponižoval a než se člověk dočte co potřebuje, tak u toho stráví tolik času, že by se zbláznil...

No zní to zajímavě, ale zrovna ojnice jsou stejné u RHZ jako u RHR stejně jako klika..., takže těch 125kW by vydrželi si myslím.

Ano větší turbo...drahá záležitost, ale vím o chlapíkovi, který staví hybridní turba za +/- 14 000kč. Největší problém vidím se sladěním řídící jednotky.

Dále jsem se zde dočetl, že někdo mění vstřiky z 2.2 HDI 98kW, ale nevím jak to dělají, protože u 2.2HDI jsou podstatně delší a mají i jiný tvar :myslim

Odesláno

No ak povazujes 14000kc za drahu zalezitost, tak s tym moc dalej nepohnes, lebo lacne zalezitosti (rozumej chip) si uz vycerpal. Jo a ked uz predsa len pojdes do väcsieho turba, tak nezabudni aj na väcsi intercooler, lebo to je potom fakt len vyhadzovanie penazi von oknom.

Odesláno

janmartak: keďže si na peugeot fore tak určite ti nik nenapiše že hdi je ****...keby sa pýtaš na VW tak to ti každý povie že je **** a tak isto naopak a čo tak otvorený filter a výfuk len s koncovým tlmičom

Odesláno

Otevřený filtr? To se taky musí řádně vyřešit - aby nebyl moc blízko u motoru a nesál teplý vzduch...to už bych raději hodil K&N vložku do původního airboxu. Ale myslím si, že je to blbost...má sice větší propustnost vzduchu, ale tím pádem podle mě i bordelu.

Co se výfuku týče, tak to bych nedělal...kvůli turbu, přeci jen se potřebuje o co \"opřít\", i když možná by stačil jen koncový tlumič - s tím ještě nemám praxi, takže nevím. :)

Jinak na fóru jsem se zaregistroval až teprve dnes :mrk

Odesláno

nevim jestli je to u dieslu jinak, ale u bezinaku se turbo o nic opirat nemusi a dava se tam jen tlusta roura od turba az po zadni naraznik. A uprava sani taky pomuze uz i ta bavlnena vlozka do airboxu je poznat.

Odesláno

No sani je blbost akorat znicis vahu vzduchu a HDI potrebuje tlak i ve vyfuku. Myslim ze co napsal straki by asi melo stacit s tema motorama a jejich upravama ma nejvetsi zkusenosti a nebude nikoho odrazovat kdyz si muze neco vydelat ze? A ty hodnoty 105Kw a 322Nm mas podlozene grafem? docela by me zajimalo jak ten graf vypada.

Odesláno

proc bys znicil vahu vzduchu? Ja jezdil nekolik let s neznackovym hribkem misto airboxu a vaha nijak neportestovala a to mela nalitano kolem 200 000km a 8let zivota.

Odesláno

jo a vis jake hodnoty ukazovala? me stacilo chvili jezdit jen s filtrem co nemel ten filc a ukazovala na volnobeh 2x tolik. Ten hribek posti bordelu a vlhkosti jak nevim co a vaha je jemna elektronika. Navic turbo si stejne natlaci co potrebuje a neda vic ani min.

Odesláno

Vítek1 : jake hodnoty ukazovala netusim, nikdy jsem nemel duvod to resit. Turbo si tlaci tolik kolik ma, ale s lepe pruchozim filtrem to zvladne rychleji = jde rychleji do otacek = rychlejsi akcelerace. Negativum je o neco vyssi spotreba. Tohle jsou alespon moje zkusenosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...