Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Baterka???

Recommended Posts

Odesláno

Bohužel nepřeměřil..:D nebylo čím:) Ale auto už potřebuji,tak snad to všechno bude OK.

Každopádně ještě jsem jí nikam nevyhodil..

Tak snad to zase neklekne..nějak mě nejde do hlavy ty starty.

Odesláno

Ak ti tiekla stara baterka tak ti odporucam dobre ocistit a neutralizovat miesto kde baterka bola. Kyselina je svina a ked nechces mat problemy s rozozratou karoseriou tak to sprav cim skor.

Odesláno

Tak v autě se to naštěstí nerozlilo,všiml jsem si toho až když jsem pak baterii naklonil a četl si štítek,tak to z toho vyteklo.

Příští týden si změřím napětí při nastartování atd,jestli to třeba neprasklo kvůli něčemu jinému.

Odesláno

To teda byl prakticky prázdnej článek? To by ukazovalo na vyvaření, jestli to nevyteklo dříve, tedy na přebíjení...

[upravil dne 5.8.2012 12:33 od Edison]

Odesláno

Taky si myslím, že to přebíjí... ve stavu kdy se dá obyč. měřák pro orientační použití koupit za 100,- a každej druhej soused ho má doma tomu postupu moc nerozumím ;)

Odesláno

Přesně tak... Kdybych neměl, okamžitě bych to řešil nákupem. O extra přesnost nejde, ale strach o novou baterku bych měl... Takový vyvaření, nebo jinej průšvih to je s přebíjením hned... A přebíjení... mě napadá 1. regulátor, 2. proražená dioda... By tam mohlo docházet k tomu, že jedna půlvlna jedné fáze půjde durch v opačné polaritě. Pak by mohlo dojít k přepólování článku (nejslabší to odskáče), problémy s elektronikou, která nemá diodu v protivce (to může být taky jen něco)...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dal jsem to známému do servisu,naměřené hodnoty jsou v normě.

Takže asi praskla stářím..byla to nějaká Italská baterie MIDAC 55Ah.

Koupil jsem VARTU 63Ah startovací proud 610 A.A funguje to už jak má.

Jen mě začala zlobit ruční brzda..moc nebrzdí a po zatáhnutí mě pak dva dny piští zadní kola,v průběhu jízdy i bez brzdění.

Tak to budu muset dát do kupy,k tomu mě zadní levé kolo moc zahřívá a smrdí.Takže se na to musím podívat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...