Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Baterka???

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové...

Měl bych dotaz mám Peugeot 406 2.0 16V 2000.

Při nastartování mě cvaká pouze startér...v ten moment se mě vynulovali hodiny i datum.

Auto nechtělo chytnout...zkusil jsem dobít baterii,po třetím pokusu motor chytl.Ale kolísali otáčky,motor byl moc hlučný a pak tam něco prasklo a přišlo mě jakoby se tam něco pálilo.

Ta rána byla někde z místa alternátoru...ale ten smrad byl jen pár vteřin.Po dalším nastartováním motor chytl jak má a i chod byl OK.

Nechal jsem nabít baterii celou noc..a dnes po druhém neúspěšném pokusu to hlásí že baterie je KO.

Ale auto už tak stojí asi 9 hodin na místě..ale svítí světla,funguje centrál,el okna stěrače vše.

Jen nehraje rádio a opět to nejde nastartovat ted už z důvodu slabé baterie.

Může to být špatná baterka,nebo alternátor???

Nebo je možné..aby baterie která i po dvou dnech zvládá že svítí světla atd.V momentu kdy fungovalo vše nedokázala nastartovat motor???Díky moc za každou radu???

Tady mám menší video...http://www.youtube.com/watch?v=-qt6XulnN0A

Odesláno

Toto vypadá na baterku. Požičaj si od niekoho druhú dobrú baterku a štartni tak. Zmeraj ešte pre istotu prúd na baterke pri naštartovanom aute, aby si vedel či ti dobíja alternátor, ale toto vypadá asi iba na tú baterku.

Odesláno

Taky si myslím že to bude baterka..každopádně to vyzkouším.

Baterka je stará 4 roky..když se nabíjela tak buble ale v posledních dvou dírách o něco méně jako u ostatních.

Každopádně díky moc za radu.

Odesláno

No... baterka... Bublání je opravdu jen velmi hrubé měřítko. A platí pro funční články. Zdá se, že baterka je KO. Velký vnitřní odpor. S relativně malým proudem všechno chodí vcelku OK, ale jak zabere starter, tak to klekne. Ale nechat překontrolovat i altik by asi nebylo zcela od věci... Jak píšeš, že tam něco luplo... a pálilo se...

Odesláno
Ale kolísali otáčky,motor byl moc hlučný a pak tam něco prasklo a přišlo mě jakoby se tam něco pálilo.

Ta rána byla někde z místa alternátoru...ale ten smrad byl jen pár vteřin.Po dalším nastartováním motor chytl jak má a i chod byl OK.

Takhle se nechová slabá baterka, ale vadný alternátor.

Změř napětí na baterce při nastartovaném motoru a zapnutých světlech. (nastartuj na nabitou baterku, anebo půjčenou baterku). Hodnotu sem napiš.

Odesláno

Hodnotu budu moct naměřit až zítra tak uvidím..

Ale za celou dobu co auto mám se mě už stalo,asi 4x.Že jsem došel třeba u obchodáku,a auto nechtělo chytnout.

Motor měl snahu,ale nic.Chytlo až třeba na popáté..ale je to tak půl roku zpět.

Právě jsem myslel že je to to samé,ale na ten asi pátý pokus.Už jen klapl startér.Tak jako jsem jí dobyl..a za 7 hodin.Auto opět jen škytalo a až pak naskočilo s tím rachotem.

Pak už motor třikrát naskočil normálně.. asi v rozmezí 5 minut.Tak jsem jí nechal ještě raději dobýt do rána.Ale už to hlásilo že je úplně vybitá i když se celou noc nabíjela.

Na 99% si myslím že je to baterka..ale mám trochu dilema protože už se mě to stalo párkrát ale většinou v létě.V zimě to chytalo na poprvé i při -15-20C.

Navíc v pondělí mě v motoru něco klapalo nebo jako cinkalo.

Na druhý den to přestalo,ve středu jsem najezdil kolem 70Km..pak den na to stálo v garáži.A v pátek už nic..

Tak trochu mě u toho přijde zvláštní že když už naskočil motor,tak jsem musel šlapat na plyn jinak to zdechlo a kolísali otáčky.A motor se chvěl jak kdyby měl vyletět snad s auta...až na ten třetí pokus vše jak má být.Pak už ovšem nic..

[upravil dne 29/7/12 11:30 od luke20]

Odesláno

No byl takový můj pocit..ale momentálně to moc nechápu.

Přijdu ted k autu..je zamčené.A svítí budíky,a display klimatizace.

Na vrchním displayi to píše že tam není benzín...a přitom tam byla půlka.Při otočení klíčku do první polohy nenaskočí nic.Při druhém jen airbag a pás.A kontrolka mazání motoru...dle všeho je baterie vybitá ,ale nikde to nic nepíše.Jen jsou pomatený kontrolky a některé nesvítí.Ani nenaskočí display s počtem KM.

Jednou jsem zkusil auto nastartovat..nic necvaká ale motor točí ,ale nechytne.

Pak jsem auto zamknul přes klíč..zamklo to.Ale auto byl odemčené.Pak tam naskočilo na Displayi Economy Mod Active.

Tak vůbec nevím je to nějaký celý poblázněný

Odesláno

Jinak ten Economy Mod.Je tam proto aby to nevybylo baterii ne??:)..protože dobíjení nebliká a ani nic podobného.

Vím že u minulého auta..mě odešla baterka ze dne na den.

Ale prostě auto nenaskočilo a svítila kontrolka na tachometru,a nefungovalo nic.Tady se ani kontrolka baterky už nenačte což včera ještě ano.Ale dneska to ukazuje zase jiné kontrolky..mám v tom už guláš.Dělá si trochu co chce..navíc to s tím asi nemá nic co dělat.Ale v pondělí jsem natankoval..ale na tachometru mě to tu hodnotu ukázalo,až asi po 3KM.Jinak rafika ležela pořád stejně jako před natankováním.

Odesláno

No každopádně zítra vyzkouším jinou baterii.

Jinak vůbec nevím co to může být..zkusil jsem třeba zapnout výstražný světla ale blikají jen venku..na desce šipky neblikají..a ani to nevydává zvuk.

Pak to jde zamknout přes klíč..potom zase ne...no uvidím zítra jak to bude.

Odesláno

Co třeba spínací skřínka???

Je to asi měsíc co mě po nastartování asi 5s něco klapalo někde v palubní desce nebo nelze to ted přěsně určit.Auto se potom nějakou minutu chvělo a pak to přestalo.Nějaký den na to mě to udělalo znova.

Jestli by to mohlo mít něco společného s tím že to ukazuje dneska zase jiné kontrolky,nebo se nespustí vůbec.

Odesláno

Jak u tohoto typu auta poznat dle kontrolek nebo nějakého nápisu že je vybytá baterie???

Mám to auto necelé dva roky,a kromě ježdění jsem s ním nic nedělal.A ani nebyl nikde v servisu je to první taková závada za tu dobu co to mám.

Hlásí to nějak na displayi že je baterka slabá nebo něco podobného???

Začínám si myslet že to baterkou ani není..když je to všechno nějak poblázněný.

Nemyslím si že by slabá nebo špatná baterie způsobila to,že se sám zapne reostat světel a displayi klimatizace.Při odemčení se zase rozsvítili znova budíky...

[upravil dne 29/7/12 15:59 od luke20]

[upravil dne 29/7/12 16:00 od luke20]

Odesláno

Tak vybitou baterku poznáš tak, že nenastartuješ. A opakovanými pokusy se to točí čím dál hůř. Taky se zresetuje většina přístrojů. Teda to platí, pokud baterka není absolutně totál...

Na mě to fakt dělá dojem několika nesouvisejících potíží.

Odesláno

Ono to točilo a pak to už jen cvakalo.

Reset proběhl hodiny a datum..ale asi nemůže být úplně totálně vybitá když jsem otevřel dveře tak střešní světýlko svítí třeba 10 minut a ani neslábne,to samé kufr a dveře.

Momentálně je to ve stavu..že motor točí asi 3s ale nechytne.

Ale jak jsem říkal první poloha nic se nerozsvítí až na druhou,včera to ukazovalo jen baterku dnes jiné kontrolky pak že je tam málo benálu ,a pak se to přepnulo do Eco režimu.

A navíc aby se zároven s odemčením rozsvítil reostat mě přijde divný.

A zase si nemyslím že by snad i špatná baterie s tím udělala takový zmatek.Navíc když s autem se nic nedělá...a stojí několik hodin v klidu.Nejlepší by byla ta baterka,ale asi to bude něco jiného.

Odesláno

Podle malých světýlek to nepoznáš... Změř napětí naprázdno a pak třeba při zapnutých světlech, nebo při startování.

Ještě mě tak napadá... kostry...

Odesláno

Zítra to vyzkouším a uvidím tak snad to dopadne nějak dobře.

A nebudou s tím komplikace.

Odesláno

No s tou kostrou to je dobrá připomínka,protože ta jedna je jakoby připečená..nebo nějaká doprasená.Zkoušel jsem jí očistit,ale zkusím to ještě a nějak s tím zalomcovat.

[upravil dne 29/7/12 17:19 od luke20]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...