Jeny Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 já bych ještě malinko kobliha upravil, profík nezačíná výměnou dílů, ale řadou výpočtů Ještě teď si pamatuju jak se tu řešilo sání a když jsem se jednoho člena ptal v čem chce simulovat proudění vzduchu, tak mi bylo odpovězeno, že proč by to dělal, že mu na to stačí hlava:myslim Citovat
masterjj Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Simulovat můžeš stejně jen okrajově... je tam takových jevů, že ti to stejně vyjde plus mínus autobus. Pro základní rozlišení jestli takové potrubí nebo takové potrubí možná. Jinak to chce spíš víc zkušeností s danou problematikou než nějaký software. Je spoustu lidí co počítá v různých programech a vychazejí jím nesmysli. Jako zadat inlet, outlet a dát solve umí každý blbec, ale realita je bohužel jinde. Tady je pak samozřejmě ještě další faktor a to jak je ten motor udělaný z výroby. Jak se řiká mít dobrý základ. Jinak se můžeme rozkrájet a různě to násilnit a bude to k ničemu. Citovat
Jeny Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 řešit potrubí a nejspíš ani nevědět, že existuje nějaká stavová rovnice a co je lavalova dýza a potom napsat, že se to vyřeší hlavou mi přijde úsměvný. Bez simulace by dneska nebylo konstruovaný skoro nic. Už vidim, jak někdo řeší MKP na papír:D S tim softwarem, nemyslím evidentně to co ty, už jenom při řešení statiky v pro mechanice nebo nx-ku se musí člověk nějak zamyslet a ne být jako cvičená opice. A k tomu plus mínus autobus, samozřejmě že nikdy nedostaneš úplně přesnej reálnej výsledek, už jenom nepředepnutej šroubovej spoj. Kterej je jenom namáhanej na tah, tak tam se taky musíš jistit určitou bezpečností, protože konkrétní mez pevnosti ani mez kluzu u toho konkrétního šroubu nemáš, že jo Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Já bych to celý trochu zjednodušil - k reálným výsledkům ( tím myslím smysluplné výsledky, ne nárůsty na úrovni chyby měření, nebo výsledky typu víc to řve tak to musí víc jet) vede cesta, která není ani levná ani technicky (mechanicky) jednoduchá. Zázraky se prostě nedějí Citovat
MyP106 Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 si takle to řeknu, přesně tohle se mi válí doma a uvažuju o tom že to vyhodím, odvětrání na které sem to měl napojený mi to posbíralo pár kapek oleje ale stejně jsem zpět do sání vývod napojený něměl. jeslti to chceš za pár korun ti to pošlu ale dá se to udělat úplně jenoduše po domácku, vezmi zahradní hadici a plastovou litrovku od oleje a někam si to vyveď bude to menší prasárna než to házet pod auto (já to dělám taky) a budeš vědět jaký úbytek oleje máš jestli by se ti to vůbec vyplatilo koupit. toť moje zkušenost a názor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.