Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Jsem tu na foru uplne novy, tak ze vas chci predem pozdravit a ukazat vam sveho mazlika. Je to muj prvni peugeot a byla to hned laska na prvni pohled:aut Pred cca 2 mesici jsem se zacal poohlizet po lepsim aute, ktere by nahradilo muj stavajici citroen AX 1.4D, vedel jsem ze chci kombik a ze to bude nafta, ale nemel jsem jasnou predstavu, tak ze jsem par tydnu travil hledanim na internetu a zjistoval co by se mi vlastne libilo. Pohyboval jsem se v kruhu VW, Audi, Skoda, Seat - pekny auticka, ale takovy neslany nemastny, predrazeny a nudny. Pak jsem zabrousil k Fordu, ale to taky nebylo ono, zacinal jsem byt zoufali... Pak mi tata rekl, ze u nich u baraku stoji na prodej Xsara picasso 1.9HDI, tak jsem se jen tak orientacne mrknul na net a nahodou jsem narazil na Peugeoty 406, o kterych jsem ani netusil, ze se delaly v Kombi:D 406ka se mi svym designem vzdycky libila, ale znal jsem jen verzi sedan a coupe. A kdyz jsem zjistil jakou maji vybavu, tak se pro me 406 Break stala jasnou volbou. Tak ze typ auta byl jasny, ted zbyvalo vyresit dilema motorizace a vybavy. Pri hledani informaci o motorech jsem se dostal i na toto forum, zaujalo me mnozstvi uzitecnych informaci, ochota mistniho kolektivu a kamaradstvi mezi cleny. Dlouhe hodiny jsem procital hromady vlaken a vstrebaval informace, slintal nad autama clenu a snil o clenstvi v klubu se svou budouci 406kou Predstava auta uz byla jasna, ted uz jen stacilo najit vhodny kousek. Po par dnech rutinniho projizdeni inzeratu, se objevil jeden moc zajimavy - Peugeot 406 2.2Hdi TOP vybava, hned jsem vzal telefon a zjistoval patricne informace u prodejce. cca 2-3 dny jsem si s dotycnym mailoval a v utery 10.7.2012 jsme si dohodli schuzku. Dlouho jsme auto okoukavali, hledali vady a zjistili, drobne skrabance na laku (coz se dalu k jeho stari predpokladat), uplne sjete pneu, chybejici roletka do kufru, deravy Intercooler a unik nafty z motoru. Auto jsem pak napichnul na diagnostiku a kontroloval korekce vstriku - vse OK, dal prisly chybove hlaseni - adetivum FAPu bylo spotrebovane. Nastala zkusebni jizda, kterou jsem prenechal kolegovi a jizda na zvedak, aby jsme auto poradne zkontrolovali. Unik nafty vsak nebyl videt ani shora ani zespod Tak ze nastala chvile rozhodnuti, sli jsme se poradit - auto to bylo krasny, ale ten unik byl risk - nejhorsi mozna pricina byla cerpadlo... Rekl jsem ze to risknu, ale bude muset slevit. Tak se kamarad pustil do toho co mu jde velice dobre, ukecavani slevy :D:D Povedlo se Prodejce z nas byl na prasky, ale sleva byla nakonec 10000kc Auto jsem si tedy vezl hrde domu. Hned na druhy den jsem si vzal volno a zacal vybehavat potrebne papiry, bohuzel jsem ale skoncil na registru, kde jsem do dnesniho dne byl jiz 5x a porad nejsou schopni mi auto prihlasit, kvuli chybam v systemu grrrr :grr:grr Nicmene i tak z nej mam obrovskou radost, i kdyz s nim zatim nemuzu jezdit. Plany do budoucna: Rozvody Hotovo Vymena Intercooleru Hotovo Opravit unik nafty Hotovo Prezout pneu Hotovo Vymena vsech provoznich kapalin a filtru Hotovo Sehnat roletku do kufru Hotovo Koupe zmimniho obuti Hotovo Zprovoznit DO Hotovo Poradne umyt a vylestit Hotovo Upravy do budoucna: EGR OFF Hotovo FAP OFF Hotovo Chip Hotovo Duplex Folie Polstarky s vysivkou :aut:aut Uz jsou v aute Precalounit vsechny sloupky Precalounit stropnici Precalounit zavazadlovy prostor Prelakovat sede plasty a jine drobnosti do cerne Jinak najeto poctivych 170000km Vyrobeno 2003 Vybava vysoka - porad objevuju neco noveho trosku rozdil oproti AX:) a prikladam foto cerstve po prijezdu: Interier dekor Brunito - strasne se mi libi Tak co vy na to? [upravil dne 23/7/12 18:56 od Shootik] [upravil dne 15/8/12 17:26 od Shootik] [upravil dne 20/8/12 20:06 od Shootik] [upravil dne 27/8/12 20:11 od Shootik] [upravil dne 7/4/13 19:19 od Shootik] Citovat
Tom_206 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Vítej Přeju hodně šťastných kilometrů bez nehod .... Jinak pěkná 406, hlavně ten interiér Citovat
Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Autor Odesláno 23. červenec 2012 polokuže? jj pul kuze pul latka Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 krásnej vnitřek!brunito,stříbrný a modrý lišty jsou nejhezčí! Citovat
Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Autor Odesláno 23. červenec 2012 krásnej vnitřek!brunito,stříbrný a modrý lišty jsou nejhezčí! dekuju dekuju, ale chtelo by to Brunito nekuracky, misto popelniku, pak bych byl uplne spokojenej, ale nevim jestli ho sezenu... Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 já jsem brunito nekuřáckou sadu nikdy neviděl jern černou.... Citovat
Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Autor Odesláno 23. červenec 2012 Ani nevim jestli se delala, ale kdyby jo, tak bych ji rad sehnal. Cernou se mi tam davat nechce... Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 proč tam máš vylezl to rádio docvakni ho dozadu.... Citovat
Šalda Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Vypadá moc pěkně, jak barva tak hlavně interiér, krása:super 406 combi je jedno z nejhezčích a největších kombíků, takže dobrá volba;) Citovat
Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Autor Odesláno 23. červenec 2012 No vidis, rozcarovanim z noveho auta jsem si toho ani nevsiml Citovat
Shootik Odesláno 23. červenec 2012 Autor Odesláno 23. červenec 2012 Šalda: dekuju, jj mam radost ze jsem padnul na takovej kousek, uz jen aby byl ten .... registr funkcni a hura na silnice:roker Citovat
Tomajda_406 Odesláno 23. červenec 2012 Odesláno 23. červenec 2012 Krasavec až ho krásně naleštíš a umyješ tak to zase bude o kousek ještě hezčí jinak Citovat
Shootik Odesláno 24. červenec 2012 Autor Odesláno 24. červenec 2012 Tak dneska na 6 pokus mam konecne SPZ - 3x Hura. K tomu jsem si jeste udelal radost, sehnal jsem koberecky a roletku do kufru. No a na zitrek jsem dohodnuty s kamaradem, ze objedname rozvody a filtry, ma totiz slevu 48% na veskere dily:roker Tak ze vcelku vydareny den... Citovat
Feelly Odesláno 26. červenec 2012 Odesláno 26. červenec 2012 Povedená koupě! Takže hodně Km bez nehod a poruch ! Citovat
733thunder Odesláno 27. červenec 2012 Odesláno 27. červenec 2012 Pridavam sa k ostatnym,velmi pekny break.Interier ticho zavidim. Citovat
Shootik Odesláno 27. červenec 2012 Autor Odesláno 27. červenec 2012 dekuju, mam z neho obrovskou radost. Barva, motor, interier jsem rad ze jsem trefil takovy kousek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.