Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

auto asi 4 měsíce stálo a motorem se netočilo.

od té doby se dost hřeje, po dálnici musím jet s topením na plno. sahary fungují, a vody je dost.

může to být ještě něco jiného než zanesený chladič, špatně fungující vodní pumpa, prasklé těsnění pod hlavou-případně prasklá hlava?

když se to na dálnici chvíli drží pod plynem, začne se valit z výfuku hustý býlošedý kouř. pokud se na chvíli vyřadí tak to přestane.

čím to? kroužky? těsnění pod hlavou? hlava?

dnes jsem neprošel emisema. naměřil mi kouřivost 3,18 a max povolená je 1,64.

může se to upravit správným statickým seřízením čerpadla?

v nízkých otáčkách to netáhne, ale nad 2000 to jede.

těsnění pod hlavou bylo měněno asi před rokem a půl a taky byly měněny vstřiky (jeden stál 500 kč)

na vodu v oleji to nevypadá a olej ve vodě taky není. hadice s chladicí kapalinou nejsou natlakované.

může být přesto prasklá hlava nebo těsnění?

asi než tohle všechno spravovat bude levnější sehnat druhý motor, ale jak poznám že na tom nebude podobně?

:mad::mad::mad:

ps: přijmám finanční příspěvky na nový motor, info přes U2U, mail či tel.:D

[Editován dne 27/5/05 zoby]

Odesláno

tak filtr byl zasraný jak sfiňa, když jsem na něj šáhnul, tak jsem měl prst jako kdybych ho namočil do oleje.

otázka je, jestli to srazí tu kouřivost na polovinu.

ještě jsem si vzpomněl, že jsem nedávno měnil upálenou žhavicí svíčku, tak jestli to nedělá vstřik.

a ještě dotaz z jiného soudku:

je motor a převodovka stejná u aut s řízením vlevo a vpravo?

naskytla se možnost kopit auto dovezené z anglie, tak bych z něj použil motor.

Ladis: co vše jsi generálkoval na motoru a kolik tě to stálo a kdo ti co dělal?

Odesláno

jen to posouvám nahoru.

už nevím co s tím, pokud do konce prázdnín neseženu jiný motor za dobrou cenu, tak auto prodám, případně rozprodám:(

Odesláno

Celkově jsem na mé 1,8 D dělal:

Přebroušení hlavy válců, nové vodítka ventilů, otlakování, zaškrabání koníků vačky, přebroušení sedel ventilů - cena 2800,-

Pak materiál : nové gufera na vačku (2x), gufero na kliku, gufírka na ventily, nová rozvodová kladka a vodící kladka, rozvodový řemen, těsnění pod hlavu, pístní kroužky GOETZE - celkově 6300,-

Práci a poskládání jsem si dělal sám. Čas byl v intencích odhaduji 18 hodin práce.

Výsledek: Podstatně větší chu? jiít od spoda, neteče už nikde olej a ani už olej nebere. Po 5 000 km prozatím vůbec oleje neubylo, nekouří a chod motoru je klidnější, netřepe se tolik. Poznat při rozjíždění. Tak doufám, že to vydrží :)

Te? jsem spokojen.....

V podstatě mi ještě jeden kompletní motor 1,8 zbyl, respektive mám ho doma rozdělaný. Takže pokud by se něco šiklo, tak se dá domluvit.

Odesláno

tak dneska jsem (legálně) udělal emise a technickou, tak je zas na 2 roky pokoj.

ale pořád zvažuju co s tím motorem.

a) vykašlat se na něj a řešit ho až klekne úplně (může se stát za měsíc nebo za 2 roky)

b) podívat se mu na zoubek a dát ho trochu do kupy (může se stát, že ho rozdělám a zjistím, že oprava by stála hromadu, tak budu shánět nový motor, a než ho seženu tak nebudu mít čím jezdit)

c) koupím jiný motor a dám tam td

d) prodám auto a bude klid

[Editován dne 3/6/05 zoby]

Odesláno

Vzhledem k tomu, že už jsi poslední dobou do toho už něco narval peněz, tak bych jezdil na stávající motor co to jde. Až to bude s ním vyloženě na pováženou, tak na inzerát se 1,9 d dá koupit za trochu peněz. Dávat tam TD by jistě bylo fajn, jedině v rámci veliké náhody a dobré koupě.

Kdybys to rozdělával, tak můžu pomoct jako zdroj neověřených myšlenek :) a taktéž jako výkonná síla :)

Odesláno

tvé nabídky si velice cením.

mohu koupit komplet 405 1,8 td bez tp prý s výborným motorem za 19 tisíc.

s rozvodama olejem a filtrama + další drobnosti to vyjde na 30 t kč.

to znamená, že bych můj stávající motor, zadní nápravu a díly ze 405 musel rozprodat za 15 000, aby to mělo nějakou cenu. ale za jak dlouho?

otázka je kdy je to na pováženou.

emise jsem udělal po brutálním stažení dávky na čerpadle, takže to teď vůbec nejede a 2 servisáci mi řekli, že to má divný chod.

a do toho diesela by rozvody filtry o olej vyšli sejn jak td, ale 90 k je 90 k a zbytek auta je na to přizpůsoben

Odesláno

Pokud máš prostor pro uskladnění vraků, tak asi s vykřičníkem jo. Ale i tak bych koupil jenom věci do motorového prostoru, jen to co potřebuješ. Ovšem původní otázka zůstává, je to bezprostředně potřeba, respektive je to TD tak potřeba, když odhadovaný rozdíl odhaduju tak na 15 - 20 000.

Taky jsem tam chtěl dávat TD, ale po zvážení (a taky jsem dal na názor Oddieho).

Kdybych 205 měl jenom jako hobby, tak by to šlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...