MilanF1 Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hardware/272626-miniaturni-pocitac-o-velikosti-usb-flashky-se-v-cesku-prodava-za-1900-korun.html Odkaz neberte ze relevantní, jde o ilustraci. Ptám se IT odborníků, co si tom myslí? Jaký je výkon v porovnání s Intel Atom? A co je to ten Android - tady chci porovnat s XP. Jo a jakou to asi bude mít spotřebu, počítám že malou. Možná bych uvažoval o koupi, monitor na HDMI mám, jde o to, aby to zvládlo office a net podobně jako Intel Atom (ač občas nadávám, že některé stránky jsou fakt pomalé díky flash aplikacím, se kterými ten Atom není velký kamarád). Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Android je operačný systém vyvíjaný pre mobilné telefóny a tablety kde sa i najviac používa. Net a jednoduchý office soft to zvládne ale na XP sa podobá veľmi vzdialene. Dajú sa na tom spúšťať iba aplikácie určené pre tento operačný systém a aj keď ich je na nete spústa tak užitočných veľmi poskromne. Toto konkrétne zariadenie mi pripadá ako vypitvaný smartphone. [upravil dne 8/7/12 09:35 od pastorek] Citovat
MilanF1 Odesláno 8. červenec 2012 Autor Odesláno 8. červenec 2012 Aha, takže vnitřnosti z mobilu dané do flasky s možností připíchnutí na monitor. Spíše tedy hračky pro malé děti, aby se na něčem naučili ... Citovat
koblih69 Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Tak to nejde brát. Dneska má kde-který mobil silnější CPU a grafiku než tohle. Ale výkon by měl stačit na Full HD video a aplikací jsou zdarma tisíce. Má to USB na které dáš normální HUB připojíš klávku nebo další USB Periferie ... při troše hledání seženeš 1GB verzi pod 90 USD co chceš víc? Citovat
MilanF1 Odesláno 8. červenec 2012 Autor Odesláno 8. červenec 2012 koblih: Já se v tom nevyznám, o mobily jsem se přestal zajímat v roce 2004, kdy se mi do ruky dostala Nokia 6230i - od té doby jsem pořídil ještě dvě ty samé Nokie ... Chytrý telefon jsem viděl maximálně na obrázku a co umí, nevím, ani jak je silný. Jde mi o to, zda tím nenahradit Intel Atom, který mám doma. Ale aby to vydrželo třeba 12 hodin nepřetržitého provozu, jel internet a kancelářský balík (pro práci potřebuji word a excel). Já jsem schopen si v prohlížeči naotevírat 20 záložek a mít 10 souborů na liště, proto se ptám, zda to zvládne. Levný provoz považuji za samozřejmost (proto jsem pořídil ten Atom, jinak mi staré PC žralo 250W, taky jsem odpálil 300W zdroj). Citovat
koblih69 Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 No tak pokud pro tebe kancelářský balík = Word a Excel tak to asi budeš potřebovat Windows. :D:D Citovat
MilanF1 Odesláno 8. červenec 2012 Autor Odesláno 8. červenec 2012 úplně tak word a excel ne ... vlastně excel jo, naše aplikace v práci vyžaduje excelovský vstup a vkládání z IE Takže nic Zůstanu u Atomu s XP. Citovat
koblih69 Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Atom s XP to ani komentovat nebudu. Je to opravdu jedině Excel, nebo stačí Export do XLS? Jsou tam nějaký makra a pod? Citovat
Guest Džůny Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Zůstaň u toho co máš. Pohoršil by sis. Citovat
MilanF1 Odesláno 8. červenec 2012 Autor Odesláno 8. červenec 2012 Já mám stolní Atom a licenci XP ... když mi na to jel dobře notebook, koupil jsem stolní - kvůli spotřebě. Hry moc nehraju a stejně na tom jdou i staré fláky - Stronghold, Vietcong, NFSU, FIFA 06 ... Jinak makra určitě ne, jde o přenos tabulek do převodníku (vytváří html tagy na server). Možná i ne-excelovskou tabulkovou aplikaci by to vzalo, ale ten náš převodník funguje jenom na IE (je umístěn na webu), žádný jiný prohlížeč to nebere. IE asi těžké narvu na android Můj dotaz směřoval tam, zda bych tím nahradil tu velkou krabici, kde hučí zdroj tímto malý bazmekem ...Nicméně já jsem pohodlný a moc bych se učit nový systém nechtěl ... ač jsem zkoušel Linux, ale prostě mi nesedl - raději jsem koupil licenci XP. Díky moc za rady, pro mě ten android nebude ... Citovat
kujon106 Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Psal jsem o tom článek: http://www.mobilmania.cz/clanky/novy-fenomen-ultralevne-pocitace-s-androidem/sc-3-a-1320800/default.aspx Citovat
h4wk3y Odesláno 11. červenec 2012 Odesláno 11. červenec 2012 to same mas raspberry a dalsi.. ale bezi na linuxu... ale myslim, ze to pro praci az tak uplne vhodne neni... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.