Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 GTi-6, alebo postupný vývoj z ulice na trať

Recommended Posts

Odesláno

Asi sa rozpíšem, nech si nekedy v budúcnosti budem moct prečítat, jak sem uvažoval ked bylo auto v sérii :D

víš co, lúbí sa mi, že je tam origo podvozek, vlastně že je auto komplet séria, lúbjá sa mi jeho jízdné vlastnosti. Nevím ho síce porovnat s úplne novým, ale ít si s autem zajezdit nejaké serpentíny je zážitek a oproti iným aj ostrejším autám co sem rídil je o o level výšej. Navyše úplne v pohode zvládne aj město s retardérama alebo obrubníkama, co je pro mňa rozumný kompromis, kedže si ho občas beru do BA.

Myslím, že aj díky temu je v podstate aj interiér úplne tichučký, že auto nikdy nejezdilo s tvrdým športovým podvozkem, palubovka ani plasty v ní nevydávajú žádný zvuk, pukaní pri prechode nerovností.

Samozrejme, znížené 306 sú krásné, Tvoja, Driverkova, Stanova, každá jedna která je posunutá smerem dole, ale myslím, že to oželím a investíciu do podvozku skúr povenujem do kvalitného servisu a origo dílú.

Našel sem ju a kúpil ju v sérii, tak ju tak asi aj povedem, lebo práve ten púvodný stav je vzácnost.

Ale jak sa praví - Nikdy neříkej nikdy, možno že mňa to s príchodem jara a treba výletu nekde na Grossglockner, alebo Stelvio priesmyk ve Švajčiarsku prejde a bude sa žmurkat po nejakém KW2 a porádný kanál k temu, bílý nátelník pittbull, čínské znaky vytetované po bicepsoch, cigánská pečenka v ruke, retázky, vyholená hlava, polonahé negrice v aute, hip hap hop, pouličné závodení proti natúneným hondám, podsvítené podvozky, pouličný prodaj drog, nočné město, policajti v patách a tak :D

[upravil dne 3/2/13 12:45 od Ivkopivko12tka]

Odesláno

Tyhle upravy prichazej s moznostmi.. teda ne zrovna prodej drog a neony pod autem :D Ale dokud jsem jezdil pouze po silnicich taky jsem byl se serii spokojen.. az ve chvili kdy sem si mel moznost amatersky zazavodit clovek prichazi k tomu ze to auto potrebuje i tak posunovat dal.. pak uz jen zalezi kam si ochoten zajit.. ;)

Odesláno

já bych byl šťastný za takýto kompromis : Podvozek, který je nižšší, ale rovnak \"pohodlný\" jak séria, aby sa z teho nestala motokára (myslím, že to sa dá docílit nastavením tuhosti, ten KW2 umí výšku aj tuhost štelovat, čiže teoreticky to može byt mäkké a nízké?.

Výfuk, který poplní krásný zvuk tehoto motora, ale súčasne aby nebyl zase moc hlučný pri bežnej jízde 90 a 130km/h ... no, mám to ťažké :)

Šak uvidím, jak pújde prodaj drog a jak rychlé budú tí hondy, možno sa otevrú možnosti :D

Odesláno

no, okrem kecú, predokladám že to 1-2 týždňov bude v peugeote urobené nasledovné:

1. STK/EK

2. Nový snímač tachometra

3. Oprava vetrákov (nové teplotné čidlo pre RJ, pre Ventilátory, kontakty pod masku)

4. Brzdy - nové origo kotúče + doštičky + brzdová kvapalina

5. Sviečky Denso Iridium, na skúšku

6. Vyčistenie, dezinfekcia a napustenie klimatizácie, nech je 100%

7. Lízátko pod predný nárazník + nový koberček šoféra

8. Renovácia laku u jednej firmičky v MA, majú momentálne zľavu na mesiac február, auto som umýval v umyvárňach a na slnku sú na ňom vidieť tie mikroškrabančeky. Chystám sa ho umývať už len hadicou, handrou a voskovať u babky na záhrade.

yppie yay:mrk

[upravil dne 3/2/13 20:26 od Ivkopivko12tka]

Odesláno

máš pěknú farbu Radime, pjekne umývaj ;)

No, a co bych sa nepochválil, dneska sme mu dali pás na okno. Vraj to provokuje policajtú, uvidíme, ked tak to nejak vykecám z zmysle kdo už sa len dívá na oblohu ked šoféruje a slnečné stínítka sú aj tak nižšší ked sú vyklopené, než ten pás, takže pán orgán odejde s prázdnú .. dúfám :roker

gxq2salqxwm2epoa5bg5_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Poslušně hlásím, že jsem opět zde :D

Dovolím si doplnit \"servisnú knižku\"

150 900km

- Nová STK/EK do 11.02.2015 všetky hodnoty v normě (volnoběh 870 min-1; CO 0.023%; HC 37ppm; CO%(2) 0,045%; Lambda 1.013)

- nový snímač tachometra na prevodovke

- vymenená RJ ventilátorov (zadarmo) problémy so spúšťaním sa ventilátorov vyriešený, už funguje pomalý aj rýchly režim vtedy, kedy má :super

- nové origo predné a zadné brzdové kotúče + nové deštičky ATE

- vydezinfikovaná a naplnená AC, v léte sa hodí

- nové sviečky Denso iridium IK20

- deflektor pod predný nárazník (lízátko)

- prevážené disky

ako obvykle mi vygruntovali auto zvnútra aj z vonku, za čo som im nesmierne vďačný, s nechuťou som to totiž odkladal.

Vznikel malý problém - nevjedu do garáže bez teho, abych to lízo neutrhel, našťastí kamarát lesník polovník byl najatý a zajtra sa ide urobit nejaký ten drevený nájezd z lat, takže parkujeme venku 1x túto zimu.

Odesláno

Takže auto je doma, vyumývané po ceste a v tejto chvíli už odpočívá v garáži a čeká najskúr na Jaro :)

z oblúbeného uhlu

f73rkt73ffk61r3no1bp_thumb.jpg

čumák s lízátkem

4pt83qiznbpp5zr9x3i1_thumb.jpg

Detail nových kotúčov

9nkmmi0k110qng6w6h1h_thumb.jpg

Lízátko + brzdy

sgmnge4tmywv9ezurzae_thumb.jpg

jtjdg7k54pk9pnfqlond_thumb.jpg

Provizorný vězd do garáže, bude sa asi betónovat ...

8yqcadt75k7t2jlmecb9_thumb.jpg

Odesláno

Nevím, co mňa to dnes popadlo, ale zobudil sem sa s myšlenkú, že rezerva musí ít dole

asi ešte od výroby, pimp my pirelli p6000, vyvolávací cena 700 euro :D

c8za6a551mimq25e9ghn_thumb.jpg

Šupel sem to dole všecko, dokonca aj tento famfulín išel relatívne lahko

088hie6v9yjeace05c4s_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...